Villan i Uddevalla som slog rekord på Hemnet. Lyxig och häftig.
1 av 5: Villan i Uddevalla som slog rekord på Hemnet. Lyxig och häftig. Foto: Susanne Paulsen, Esoft Systems
Dragspelshuset i de värmländska skogarna kan vara det mest unika huset som finns.
2 av 5: Dragspelshuset i de värmländska skogarna kan vara det mest unika huset som finns. Foto: Johan Höwler Studio 054
Här är det dyraste bostadsobjektet just nu – Säbylunds egendom för 110 miljoner kronor.
3 av 5: Här är det dyraste bostadsobjektet just nu – Säbylunds egendom för 110 miljoner kronor. Foto: Karl Danielsson Egendomar
Unika huset i Skåne. Det är designat på ett sätt att du inte ska veta om du är ute eller inne.
4 av 5: Unika huset i Skåne. Det är designat på ett sätt att du inte ska veta om du är ute eller inne. Foto: Gert Germeraad och Andreas Pastor
Gärsnäs slott kan bli ditt för 15 miljoner. Det är är verkligen ett slott med historia.
5 av 5: Gärsnäs slott kan bli ditt för 15 miljoner. Det är är verkligen ett slott med historia. Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

5 häftigaste husen som är till salu just nu

Hemnet har många häftiga och annorlunda hus till salu nu.

Vad sägs till exempel om "dragspelshuset" som går att dra ut för att bli större – eller den superlyxiga villan som slår besöksrekord på Hemnet?

Här har vi samlat fem av de häftigaste husen.

Många gillar att titta på hus – bara för att titta och få inspiration, men också ha koll på utbudet. Då är Hemnet en vanlig plats att surfa in på. Vi har samlat fem hus som är till salu just nu, alla speciella på något vis. Detta är fem de absolut häftigaste villorna som just nu kan bli dina.

 

LÄS OCKSÅ: 10 villor som klickar mest på Hemnet just nu

1. Villan som slagit rekord

Havsutsikt, stort poolområde och lyxiga detaljer. Här är Uddevalla-huset som slår rekord på Hemnet.

– Det har fått en enorm genomslagskraft. Det finns inte tillräckligt många bra ord för det här huset, säger Marika Ström på Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Susanne Paulsen, Esoft Systems

På tre dagar blev det här huset i Uddevalla det mest klickade på Hemnet under hela 2015. Huset, som är på 196 kvadratmeter fördelade på fem rum och kök, är till salu för 10 900 000 kronor. Att det blivit extremt uppmärksammat sedan det kom ut på Hemnet är kanske inte konstigt. Den här villan sticker ut från mängden och att det blivit en sådan klickraket tycker mäklaren Marika Ström talar för sig själv.

– Det är otroligt smakfullt och genomtänkt och påkostat. Varje detalj är genomtänkt, säger hon.

 

HÄR får du titta in i huset!

 

2. Dragspelshuset – Sveriges mest unika hus?

Nu är nämligen Sveriges kanske mest speciella hus till salu för 3,5 miljoner kronor. Och det är riktigt läckert både på insidan och på utsidan. Från ett par vinklar ser det ut som en snigel.

Foto: Johan Höwler, Husfoto

Ja, det här huset liknar nog inget annat du tidigare sett. Det kan nämligen dras ut och förstoras från 45 kvadratmeter till 72 kvadratmeter. Det är just därför det kallas "dragspelshuset".

Huset har två rum och kök, men bara om det är utdraget. Det ligger i de värmländska skogarna och från sjön kan det lätt misstas för en bergsknalle. Byggnaden ligger dold långt inne i skogen. När den är ihopfälld skyms alla fönster av fasaden i kanadensiskt ceder.

 

Vill du se mer av huset? Titta in här!

 

3. Dyraste huset just nu

Att det här huset snabbt tagit sig upp som ett av Hemnets mest klickade objekt just nu är inte konstigt. Säbylunds egendom kostar nämligen 110 miljoner kronor, vilket gör det till Sveriges just nu dyraste bostadsobjekt till salu.

Foto: Karl Danielsson Egendomar

Gården består av 1 200 hektar tomt, varav 640 hektar är åkermark och 460 hektar skogsmark. Att priset är så högt beror förstås i första hand på den stora marken.

– Det är en egendom utöver det vanliga och antalet egendomar över 1 000 hektar i Sverige är få, säger mäklaren Karl Danielsson.

 

Se mer av gården här!

 

4. Huset som inte liknar något annat

Visst blir man lite nyfiken på hur det här huset ser ut på insidan? Det är designat på ett sätt att du inte vet om du är ute eller inne. Säljaren Johannes Igelström, vars husbyggen tidigare uppmärksammats i "Husdrömmar" på SVT, var bara 26 år när han byggde det åt sig själv.

Foto: Gert Germeraad och Andreas Pastor

Designen och arkitekturen på denna moderna villa i Åhus, Kristianstad, är minst sagt unik. Interiören är välplanerad med organiska materialval och exklusiva lösningar, såväl inom- som utomhus. Det höga taket och de stora panoramafönstren ger känslan av att man sitter mitt ute i naturen. Direkt när man kommer in genom entrén ser man skogen i vardagsrummets panoramafönster genom den långa hallen.

– Husets yttre form ska illustrera en vågliknande rörelse i riktning mot havet som ligger nära, säger Johannes Igelström.

 

HÄR får du titta in i huset!

 

5. Slottet för 15 miljoner

Tänk att bo i ett eget slott. Ett slott med tornhus, 26 rum och ett källarvalv. Gärsnäs slott i Simrishamn är till salu för 15 miljoner kronor. Bilderna på det skånska slottet ser nästan lite kusliga och mystiska ut. Här hittar du enverkligen byggnad med historia. Själva slottet byggdes 1509, men det har anor redan 1300-talet.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Här finns 26 rum på totalt 740 kvadratmeter. Sitt nuvarande utseende fick det vid ombyggnationen 1873. Inuti huset blandas stilar från flera epoker. Slottet ligger vackert på Österlen, mitt i ett kulturlandskap och har en tomt på 7,5 hektar.

– Det är ett underbart slott i lagom storlek med möjligheter att driva olika typer av verksamhet, hotell eller ridsport, säger Amélie Wrede på Wrede Fastighetsmäkleri.

 

Vill du titta in i slottet? Titta här!

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!