1 av 12: Den här villan ligger i Göteborg och har ett kulturhistoriskt värde. Kommunen har bestämt att vissa delar av huset måste bevaras i sitt ursprungliga skick Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
2 av 12: Nu är huset, som i trakten kallas "pepparkakshuset", till salu för 6,8 miljoner kronor. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
3 av 12: Huset har renoverats men ändå bevarat mycket av ursprunget. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
4 av 12: Mysig arbetshörna. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
5 av 12: Matplats. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
6 av 12: Vardagsrum. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
7 av 12: Matplats. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
8 av 12: Köket. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
9 av 12: Ett av sovrummen. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
10 av 12: Ett annat sovrum. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
11 av 12: Mysig uteplats. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt
12 av 12: Vinkällare. Foto: Lundin Fastighetsbyrå/ Anders Bergstedt

100 år gamla trähuset kan bli ditt – sagolikt!

Ett över 100 år gammalt pepparkakshus kan nu bli ditt.

Arkitektritat med mycket kulturhistoria och nära till havet.

Villa Berghem ligger i Göteborg och säljs för 6,8 miljoner.

Huset som är till salu heter Villa Berghem och ligger i Billdal Skintebo, Göteborg. Det ritades 1905 av arkitekten Sigfrid Ericson på beställning av makarna Sven och Rut Vallin som också var hans goda vänner. Sigfrid har även ritat Göteborgs konstmuseum och Masthuggskyrkan.

 

LÄS OCKSÅ: 10 mest klickade villorna på Hemnet

Villans ursprung bevaras

Det 191 kvadratmeter stora huset, som i trakten också kallas pepparkakshuset, är byggt i nationalromantisk stil och är av kulturhistoriskt värde. Därför har kommunen utfört varsamhets- och skyddsbestämmelser för att vissa delar ska kunna bevaras i sitt ursprungliga skick.

Alla dess ägare genom åren har varsamt renoverat villan och bevarat dess ursprung, så man kan känna historiens vingslag än i dag. Det som behövs göras i dag är framför allt fönsterrenovering.

Gångavstånd till havet

Vardagsrummet har flera sällskapsdelar, kakelugn och allmogeinspirerade dekorationsmålningar av Axel Goës. Köket, som även har en serveringsgång, är modernt men har också mycket av det gamla bevarat, och en egen köksingång. Totalt har huset 6 rum, varav fyra är sovrum. Ett sidorum är kvarlevor från Askims folkbibliotek som genom åren följt med huset, och i källaren finns både tvättstuga och vinkällare. Alla golv är i vackert trä, innerväggarna är original i olika träutförande och flera kakelugnar finns.

På den 2372 kvadratmeter stora naturtomten finns både gästhus/verkstad, vedbod, garage och en stor altan. Till havet är det gångavstånd, liksom det är nära till både skolor, förskolor, park och matbutik.

Accepterat pris är 6 850000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i den minsta lägenheten på Hemnet just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!