Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

10 söta torp under 1 miljon kronor

Sommaren och stugsäsongen närmar sig! Drömmer du om ett eget litet torp att hänga vid under ledighet? Just nu finns det massor av mysiga, gamla och välbevarade torp och stugor till salu. 

Här har vi samlat 10 fina hus under 1 miljon kronor, många mycket billigare än så. 

Bläddra dig genom listan och dröm dig bort till sommartider!

Stugor i Skillingmark för 750 000 kronor. Foto: Fastighetsbyrån Arvika

1. Två stugor med strandlinje i Eda, Värmland

Vid Gunnerudsviken i Värmland finner vi inte bara ett falurött torp med vita knutar, utan två. Det söta stugparet har egen strandlinje och ligger ute för 750 000 kronor.

Från det här idylliska stället är det inte många kilometer till grannlandet i väst. Sommartorpen ligger i Skillingmark, i höjd med Oslo geografiskt, och har skidbackar, badplatser, golfbanor och jaktområden inom 30 minuters bilfärd.
Torpen har flera uteplatser som vetter mot Gunnerudsviken som rinner ut i Edssjön. De har egen strandlinje och en lummig tomt på drygt 3 000 kvadratmeter. Stugorna är på 46 kvadratmeter och har indragen el. I den äldre stugan finner vi ett lantligt kök och mysigt allrum. I den yngre finns sovrum och miljötoalett.
Det ligger ute för 750 000 kronor.

 

Torp i Forshaga för 750 000 kronor. Foto: Svensk Fastighetsförmedling Karlstad

2. Renoverat sekelskiftesstuga i Deje, Forshaga

Det här bedårande torpet i Forshaga ligger bara 100 meter från sjön. Det är från förra sekelskiftet och har flera tidtypiska och charmiga detaljer. Utgångspris? 750 000 kronor.

Det här vinterbonade torpet från 1909 i Deje, några mil norr om Karlstad, har renoverats med varsam hand. Rummen har vackra gamla trägolv och i ett av sovrummen står än i dag en täljstenskamin, i vardagsrummet en öppen spis och i köket en vedspis. Köket är stort och lantligt med bröstpanel och mönstrad tapet på väggarna, hallen har gul pärlspont.
Torpet har två plan och sträcker sig över 72 kvadratmeter, fördelat på tre rum, kök och toa. På tomten finns även utedass, lekstuga, utehus, jordkällare och kanske bäst av allt – en bastu. Lillsjön ligger runt husknuten.
Sommaridyllen ligger ute för 750 000 kronor.

 

Torp på Höga Kusten för 720 000 kronor. Foto: Höga Kustens Fastighetsmäklare

3. Stugor vid havet i Berghamn, Höga Kusten

De här faluröda stugorna i Berghamn ligger inte långt från badvänliga klippor och hällar, vandringsleder och fiskrestauranger. Utgångspriset är 720 000 kronor.

Vi finner idyllen i en skyddad hamn vid kustbandet i Höga Kusten. Det finns två stugor och en gäststuga på den kuperade tomten som sträcker sig över 1 500 kvadratmeter.
Den största stugan på 58 kvadratmeter är från 40-talet och håller året runt-standard. Den bjuder på havsutsikt från köket och vardagsrummet, ett badrum med toa och dusch samt ett sovrum. I den andra stugan på 35 kvadratmeter finner vi ytterligare ett kök, sovrum och allrum.

 

1800-talstorp i Götene för 695 000 kronor. Foto: Fastighetsbyrån Götene

4. 1800-talstorp i Götene

Det här vackra torpet från 1800-talet ligger i en grönskande oas i Götene, mellan Mariestad och Skara. Det ligger ute för 695 000 kronor.

1800-talstorpet ligger på en stor lummig tomt och bjuder på flera tidstypiska inslag, vacker bröstpanel, mönstrade tapeter, trägolv och eldstäder. Järnspisen i köket är ny, men kakelugnen i vardagsrummet och braskaminen i sovrummet har flera år på nacken.
Torpet har två ljusa rum och ett par sovalkover på vinden där takhöjden är begränsad. Torpet sträcker sig över 65 kvadratmeter, varav 25, räknas som biarea. På tomten finner vi utedass och en charmig gammal bod.
Huset ligger ute för 695 000 kronor.

 

Stuga på Hammarö för 695 000 kronor. Foto: Svensk Fastighetsförmedling Karlstad

5. Omgjort båthus på Trumman vid Värnen

Det här faluröda huset på Trumman ligger inte många meter från vattnet. Vilket inte är så konstigt eftersom det tidigare inrymt båtar.

Sjöstugan har stora skjutbara fönsterpartier som vetter mot Värnen, en stor altan, båtplats och interiör som matchar husets vita knutar. Huset är öppet upp till taknock med vitmålade takbjälkar, vitt tak och vit pärlspont. Det omgjorda båthuset är 20 kvadratmeter, med öppen planlösning mellan köket och allrummet vilket nyttjar ytan väl.
Huset totalrenoverades 2016 och ligger ute för 695 000 kronor. Det ligger fem minuter från Skoghall centrum.

 

Torp i Österfärnebo för 500 000 kronor. Foto: Skandiamäklarna Gävle

6. Färgglatt torp i Österfärnebo, Sandviken

Det här torpet strudlar verkligen av färg med mönstrade tapeter, målad pärlspont och bröstpaneler. Utgångspris? En halv miljon kronor.

Till och med toaletten har vackra tapeter i det här torpet från 1909. Tapeterna som charmar sattes dock in först på å 60-talet. De går igen i alla rum och i gäststugan på den stora tomten i Österfärnebo, ett par kilometer från Ulvkisbosjön.
Det största huset sträcker sig över 117 kvadratmeter och har fyra rum och kök. Förutom färgstark interiör bjuder det på två öppna spisar, kakelugn.

 

Torp i Vingåker för 495 000 kronor. Foto: Svensk Fastighetsförmedling Katrineholm

7. Sörmländskt torp i Vingåker

En bit in i skogen mellan Katrineholm och Vingåker hittar du det här otroligt guliga lilla torp. Här bor du enskilt och ostört – men ändå inte allt för långt ifrån civilisation.

De bevarade detaljerna är slående och bidrar till charmen som är genomgående för fastigheten – såväl interiört som på utsidan. Eldstaden, vedspisen och de söta blommiga tapeterna gör att det känns äkta. Och närheten till naturen är nästan halva grejen här. Bara en bit bort ligger sjön Hjälmaren.
Torpet från 1909 är 46 kvadratmeter stort och har 4 rum, varav två sovrum. Allrummet på övervåningen är oisolerat, men samtliga gamla ytor är bevarade med massivt trä och synliga balkar.
På gården finns även förrådsbyggnad, vedbod och utedass. Dessutom en gammal tvättstuga och jordkällare.
Torpet ligger ute för 495 000 kronor.

 

Torp på Pålänge för 485 000 kronor. Foto: HusmanHagberg Kalix

8. Renoverad fiskestuga vid havet på Pålänge 

Nyrenoverad stuga med vedeldad strandbastu och altan med sjöutsikt. Det låter nästan för bra för att vara sant. Utgångspris? 485 000 kronor.

Precis vid havet i Pålänge, Kalix ligger den här mysiga fiskestugan som 2016 renoverades med bland annat tilläggsisolering och nya fönster.
Här finns ingen el, vilket ger känslan av total frihet. För att hålla värmen finns en kamin och även om det är enkelt finns det både gasolkyl och gasolspis samt gaslampa.
De vackra björkarna, träbryggorna mellan uthusen och verandan skapar tillsammans en egen oas.

 

Charmigt torp i Dalarna för 450 000 kronor. Foto: Kristofer Skog Husfoto

9. Charmigt torp i Dalarna 

Det här bedårande lilla sommartorpet finner vi vid Svärdsjö i Falun, med gångavstånd till två härliga badplatser. Det ligger ute för 450 000 kronor.

Torpet från 1945 är 41 kvadratmeter, har tre rum varav två sovrum. Allrummet är utrustat med kamin och i köket finns vedspis. Som om det inte vore nog så finns också en inredd lillstuga med vedbod på tomten. Alltihop kan bli ditt för 450 000 kronor.
TITTA IN I TORPET HÄR! 

 

Sekelskiftestorp i Tystberga för 950 000 kronor. Foto: Claes Andersson

10. Sekelskiftestorp med renoveringsbehov i Tystberga

Det här sörmländska torpet behöver en ordentlig renovering. Men för den som är redo att kavla upp ärmarna väntar flera eldstäder och tidtypiska detaljer.

Torpet sträcker sig över 125 kvadratmeter och har fler eldstäder/ kakelugnar än sovrum. Men liksom fasaden, tapeten på insidan och golven behöver de pampiga värmekällorna göras i ordning. Ett projekt för den händige som söker ett sommarställe någon timme från Stockholm.
TITTA IN I TORPET HÄR!
LÄS MER: Lyxiga sommarhus till salu: Här är 10 dyraste fritidshusen