Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 pampiga slott och herrgårdar till salu på Hemnet

Drömlikt och imponerande. Just nu finns massor av vackra slott och herrgårdar till salu på Hemnet.

Här hittar du bland annat en herrgård från medeltiden, ett slott ägt av familjen Ramel och en spännande gård med koppling till Eiffeltornet i Paris.

Allt i pampig stil och med exklusiv känsla!

Foto: Magnus Högfeldt

1 av 10

1. Slott tidigare ägt av familjen Ramel

Det här är ett majestätiskt slott från 1700-talet med 25 rum, två flygelbyggnader, poolhus och en stor och lummig trädgård. Slottet ligger i Skåne och har tidigare ägts av familjen Ramel.
För 28 000 000 kronor kan drömmen om att leva likt en prinsessa på ett pampigt slott bli sann. Fastigheten är i vacker rokokostil och är placerad i Sjöbo, Tullesbo.
Familjen Ramel ägde huset fram till 2006, och ägarna därefter har rustat slottet på ett varsamt sätt. I dag är slottsbyggnadens boyta 480 kvadratmeter med källare och vind om 350 kvadrat. Huvudingången från norr är rustad med vackert kalkstensgolv i original och kalkade väggar. Från hallen når man en oval salong med stora fönsterpartier, öppen spis och förgyllda väggfält.

Med Tullesbo slott kommer cirka tio hektar skogsmark, tre hektar åkermark, en hektar betesmark och en hektar tomt. Trädgården anlades av Hans Ramel, som också var den som uppförde Tullesbo slott på 1700-talet, och den är inramad av trädalléer utmed långsidorna.

LÄS MER: Spana in det pampiga slottet – tidigare ägt av familjen Ramel
1 av 10