Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Pampiga slott och sagolika herrgårdar till salu

Drömlikt och imponerande! Just nu finns massor av herrgårdar och slott till salu på Hemnet.

Här hittar du bland annat en ståtlig herrgård med anor från 1600-talet, en storslagen villa med kungligt förflutet och ett vackert slott från 1800-talet.

Allt i pampig stil och med exklusiv känsla!

Ruder Egendom – anrik herrgård i Skaraborg.

Foto: Fastighetsbyrån Tibrå

1 av 13

1. Ruder Egendom – anrik herrgård i Skaraborg

Med rötter i 1600-talet är Ruder Egendom en av Skaraborgs mest anrika herrgårdar. Mellan 2014 och 2015 genomgick hela egendomen ett omfattande byggnadsvårdsprojekt för att återställa byggnaderna i ursprungligt skick.
Priset på den storslagna herrgården är 14 000 000 kronor och till fastigheten hör 3,5 hektar mark. Huvudbyggnaden inrymmer med sina 500 kvadratmeter totalt 18 rum och det finns dessutom ett inredningsbart vindsutrymme om 150 kvadratmeter.

Inredd i 1700-talsstil

All interiör går i 1700-talsstil och under den södra flygeln finns en vinkällaren med plats för upp till 12 personer. Den fungerade tidigare som potatiskällare, men tillsammans med övrig renovering tillkom den i dagens utformning.
Även tre annexbyggnader, carport, magasin, brygghus och dammhus finns att tillgå. Totalt inryms idag 22 bäddar i de totalt 11 dubbelrummen på fastighetens byggnader. Kanske blir detta ett bliviande hotell?
1 av 13