10 kända personer som sålt sina läckra hem i år

Miriam Bryant är en av de svenska kändisarna som sålt sitt hem i år, 2019.

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

1 av 2: Miriam Bryant är en av de svenska kändisarna som sålt sitt hem i år, 2019.

Det här huset tillhör mångmiljonären Leif-Ivan Karlsson – och är fortfarande till salu.

Foto: Andreas Bjurström

2 av 2: Det här huset tillhör mångmiljonären Leif-Ivan Karlsson – och är fortfarande till salu.

Kändishem är alltid spännande att titta in i. Här kan du se 10 svenska kändisars lyxiga villor, lägenheter och sommarställen som lagts ut till försäljning 2019.

Du hittar bland annat Isabel Adrians och Steve Angellos pampiga townhouse (som fortfarande är till salu!), Måns Zelmerlöws hus med sjötomt, Bianca Ingrossos tjusiga lägenhet – och Petter Alexis villa i Åre.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

1. Måns Zelmerlöw sålde huset med sjötomt utanför Ekerö

Foto: Sjönära/Louise Franzén / Olle Sporrong

Hösten 2017 sålde Måns Zelmerlöw, 32, lägenheten i centrala Stockholm och flyttade till London med familjen. I maj i år släppte han även taget om sommarstället på en ö i Mälaren.
– Han tycker helt enkelt att han spenderar för lite tid där ute, de har ju lämnat Sverige, sa mäklaren till LEVA&BO då.

I maj kom Måns Zelmerlöws sommarstugan på Gräsholmen utanför Ekerö ut till försäljning på Hemnet. Ett ”komplett sommarparadis norr om Munsö med plats för den stora familjen eller många gäster”, enligt mäklaren.

– Det är så komplett med egen brygga, bastu, gästhus och mycket plats – det är en plan och fin gräsmatta. Det finns inte någonting som saknas där ute, sa mäklaren Irina Bruzelius till LEVA&BO i maj.

Stugan har tre sovrum och ligger precis vid vattnet, och det är båt som gäller för att ta sig dit. Den är knappt 100 kvadratmeter, byggdes 1957 och har renoverats under årens lopp. Utöver gäststuga med flera sovrum och bastu finns det även en badtunna och utedusch på tomten – bekvämligheter som artisten och hans familj inte har tid att njuta av tillräckligt mycket för att behålla tomten. Huset låg ute till försäljning med utgångspriset 4,5 miljoner kronor.

Foto: Sjönära/Louise Franzén

Från matsalen kunde man kliva ut på terrassen med utsikt över Mälaren.

Foto: Sjönära/Louise Franzén

Köket har öppen planlösning mot matplatsen.

HÄR kan du se ännu mer av huset! 

2. Miriam Bryant sålde lägenheten i Stockholm i somras

Foto: Instagram @miriambryant / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Artisten Miriam Bryants lägenhet kom ut på marknaden i juni i år.
Lägenheten var en tvåa på 40 kvadratmeter, i Alvik i Stockholm, och låg ute för 2 295 000 kronor.

Det är framför allt i vardagsrummet, som tar upp nästan halva lägenheten, som lägenhetens charm gör sig som mest till känna med fiskbensparkett och modern inredning. På de vitmålade väggarna hänger alltifrån en darttavla till affischer, kartor och tavlor, varav en del på artisten själv. En trumpet och trumset stå intill soffan och dubbeldörrar som leder ut till balkongen, med söder- och västerläge, skänker fint ljusinsläpp.

I anslutning till vardagsrummet finns en liten matplats med plats för fyra personer. Längre in i lägenheten ligger ett litet sovrum som rymmer en mindre säng och nattduksbord samt ett modernt kök och badrum. Matrummet, sovrummet och köket har vackra gamla trägolv. I badrummet ligger klinkers på golvet.

HÄR kan du läsa mer om lägenheten! 

3. Isabel Adrian och Steve Angello säljer våningen i Stockholm

Foto: Thomas Engström/Expressen / Bukowskis Real Estate AB

I september 2018 förra året lade världsstjärnan och Swedish House Mafia-dj:n Steve Angello och Isabel Adrian, känd från ”Svenska Hollywoodfruar”, diskret ut sitt unika townhouse till försäljning, utan bilder, utan pris – och utan att få napp. I december la de ut den till försäljning på Hemnet, den gången med flera bilder från den lyxrenoverade våningen.
Nyligen gjorde de ett tredje försök på ett år, och offentliggjorde priset: 29 977 000 kronor.

Lägenheten har nio rum och kök och en boarea på hela 303 kvadratmeter. Den sträcker sig över tre våningsplan och har en magnifik utsikt över Stockholm. Med byggår från 1640-tal blir fastigheten ett av Stockholms äldsta stenhus.

Isabel Adrian har tidigare berättat för LEVA&BO om den omfattande renoveringen av våningen och att man själv knappt kunde slå i en spik på grund av husets K-märkning. Men när paret flyttade in i bostaden tillsammans med sina två barn rev man ut hela vinden och totalrenoverade den. Man köpte även ut en granne och slog ihop två lägenheter. Vindsvåningen förvandlades till ett sovrum med walk-in closet och angränsande relaxavdelning. Under hela 2016 renoverade paret hemmet i ett försök att restaurera allt till originalkänsla.

Foto: Bukowskis Real Estate AB

Den enorma våningen har restaurerats för att det ska kännas som original. Samtidigt är hela hemma i toppskick.

Foto: Bukowskis Real Estate AB

Lägenheten är på 303 kvadratmeter och har nio rum.

HÄR kan du se mer av den lyxiga våningen! 

4. Petter Alexis sålde villan i Åre

Foto: Olle Sporrong / Amanda Freskgård

I början av hösten kom artisten Petter Alexis, 45, villa i Åre ut till försäljning.
Familjen hade köpt ett större hus, och valde därför att sälja sexrumsvillan. Utgångspriset var 5,9 miljoner kronor.

Petter Alexis fördelar sin tid mellan att bo i lägenheten i Stockholm och i huset i Åre, där han bland annat är delägare i en restaurang. För ett par år sedan köpte han tillsammans med fru Michaela Fröstad hemmet i Åre – sexrumsvillan på 124 kvadratmeter. Men huset har blivit för litet för familjen, som nu köpt en större villa.

Därmed valde de tidigare i höstas att sälja 40-talsvillan.

– Det är det äldsta huset i det populära villaområdet som heter Solbringen och var själva stamfastigheten innan allt styckades av. De andra husen i området är byggda på 80- och 90-talet, sa Cecilia Hemer Eliasson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, till LEVA&BO.

Foto: Amanda Olofsson

Vardagsrummet har fönster i tre väderstreck.

Foto: Amanda Olofsson

Kök med köksö.

SE MER av huset här! 

5. Christian Kjellvander rear ut sitt missionshus

Foto: Johan Spinnell/Historiska Hem / CHRISTIAN ÖRNBERG

Christian Kjellvanders sörmländska missionskyrka har en musikstudio i stället för altare, gym i ställer för tambur. Soloartisten har spelat in flera album i sitt hem som varit till salu sedan maj, och fortfarande inte fått någon köpare.

För bara några år sedan stod prästen och predikade i den sörmländska missionskyrkan. Huset byggdes någon gång mellan 1886 och 1890, det exakta årtalet är oklart, och det var i kyrkans tjänst i över hundra år innan det gjordes om till ett hem fyllt med musik och lekfulla inslag – som gungan mitt i den gamla kyrksalen.

Huset är nästan 300 kvadratmeter, fördelade på åtta rum. Enligt Charlotte Pellas som förmedlar huset sticker det ut.

– Det finns ingenting att jämföra med. Det är ett riktigt fint missionshus i sten, de flesta missionskyrkor som är ombyggda till bostäder är byggda i trä. Det här är ett jättehäftigt hus, sa hon till LEVA&BO i maj.

Det gamla missionshuset låg ute för 6 miljoner kronor i början av sommaren. Nu har det lagts ut igen, för 5 miljoner kronor. Enligt mäklaren speglar det nya priset den rådande marknaden.

Foto: Johan Spinnell /Historiska Hem

Huset har två övervåningar med var sin trappa.

Foto: Johan Spinnell /Historiska Hem

I köket är inredningen från 1959 är bevarad. Det året gjordes en större ombyggnad av missionshuset.

TITTA IN och se mer av huset här! 

6. Leif-Ivan Karlssons hus fortfarande till salu i Tullinge

Leif-Ivan Karlsson, som är känd från serierna ”Svenska miljonärer” och ”Karlssons”, har haft sin mångmiljonvillan på Tullinge strand ute till försäljning i flera månader.
I juni rasade utgångspriset från 49 till 45 miljoner kronor.

Den framgångsrike entreprenören Leif-Ivan Karlsson, 59, och hans fru Susanne, 54, har varit redo att lämna lyxvillan vid Tullingesjön söder om Stockholm i över ett år. Fyravåningshuset med 22 rum och på totalt 700 kvadratmeter ligger ute till försäljning, för 45 miljoner kronor. Då ingår nästan två hektar mark och fem kringliggande.

– Marknaden har satt sig lite grann sedan de var ute och testade sist så jag tycker att det är en realistisk bedömning, sa mäklaren Markus Martinsson om priset till LEVA&BO i juni.

Leif-Ivan Karlsson har tidigare berättat att möblerna ska gå till välgörenhet, men enligt mäklaren har den kommande ägaren fortfarande chansen att behålla stilen och inredningen.

– Allting, utom jukeboxen, kan diskuteras om det ska lämnas kvar. För rätt pengar. Man måste komma överens om alla detaljer. Så som det är uttalat och sagt är det möjligt att bohaget kan ingå, har Markus Martinsson sagt.

Foto: Andreas Bjurström

Villan ligger på en klippa vid Mälaren.

Foto: Andreas Bjurström

”Vi lämnar till och med möblerna med äkta bladguld, de som bara har beställts av mig och Saddam Hussein i hela världen”, sa Leif-Ivan Karlsson när villan lades ut på marknaden.

SE MER av huset här! 

7. Börje Salming sålde lyxiga takvåningen på Gärdet i Stockholm

Foto: OLLE SPORRONG / Behrer & Partners/Clearcutfactory

Hockeylegendaren Börje Salming och hans fru Pia sålde nu sitt lyxiga penthouse på Gärdet i Stockholm. Den stilrena etagelägenheten har stora sociala ytor, fem sovrum och två terrasser.
– Altanen är verkligen fin med sol från morgon till kväll. Man kan inte få det så mycket bättre, sa Börje Salming till LEVA&BO i mars när penthouset lades ut.

Redan i december 2018 berättade Börje Salming för Expressen att han och hustrun Pia planerade att flytta från lägenheten på Gärdet till ett nytt boende i Nacka.

– Vi har köpt en nybyggd lägenhet och det känns superbra. Alla barn har flyttat ut nu och det kändes som att vi bodde onödigt stort nu, sade han då.

I mars kom etagelägenheten de skulle flytta från ute till försäljning på Hemnet. Penthouset på Gärdet byggdes ovanpå ett befintligt hus 2014. Lägenheten består av två etage och är 149 kvadratmeter stor. Här finns stora sociala ytor, fem sovrum, två badrum och två terrasser. Utgångspriset för lägenheten var 11 995 000 kronor.

Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory

Penthouset byggdes 2014 som ett hus ovanpå ett befintligt hus.

Foto: Behrer & Partners / Clearcutfactory

Köket och vardagsrummet på nedre plan är Börje Salmings favoritrum.

HÄR kan du se mer av lägenheten! 

8. Hockeyproffset och reality-stjärnan sålde lyxlägenheten i Stockholm

Djurgårdsstjärnan Jacob Josefson, 28, och Sanne Josefson, 29, som är känd från TV4-serien Playmakers, sålde sin trea i centrala Stockholm i somras.
Deras eleganta 20-talslägenhet i Vasastan passar inte familjen längre.

För dryga året sedan lämnade Jacob Josefson NHL för Djurgården och flyttade hem till Stockholm tillsammans med frun Sanne Josefson. Paret har också sonen Frans och i somras var de redo att flytta till större.

Det finns många spännande och läckra detaljer att vila ögongen på i den förra lägenheten som byggdes 1929. Väggarna har målats i en dämpad kulör som inger en ombonad känsla och framhäver de höga taklisterna och stuckaturen. Framför allt i det största sovrummet som hålls enkelt. Det påminner om ett hotellrum, med dubbelsäng i mitten, heltäckningsmatta på golvet och mörkläggande gardiner från golv till tak framför balkongdörrarna.

I lägenheten finns även två badrum och kanske det bästa av allt – en walk in closet på sex kvadratmeter. Lägenhet låg ute på Hemnet med utgångspriset 9 495 000 kronor.

Foto: Philip McCann / SkandiaMäklarna Vasastan

Lägenheten ligger på fjärde våningen. Från balkonen har man utsikt över takåsarna.

Foto: Philip McCann / SkandiaMäklarna Vasastan

Sovrum med balkong.

SE MER av lägenheten här! 

9. Bianca Ingrosso sålde lägenhet i Norra Djurgårdsstaden – och köpte ny lyxig lya på Östermalm

Foto: IBL / Kronfoto

I januari kom Bianca Ingrossos lägenhet ut till försäljning.
På bara några timmar fick den 5 000 klick – alla var intresserade av att se influencerns och tv-stjärnans hem i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Priset för lägenheten var 4,1 miljoner kronor.

Tvåan på 66 kvadratmeter som är byggd 2012 har fönster i två väderstreck, öppen planlösning och balkong. Bianca själv köpte lägenhet för knappt 4,5 miljoner kronor när hon flyttade hemifrån mamma Pernilla Wahlgrens hus på Lidingö våren 2017.

Den som följer Biancas kanaler känner igen inredningen som går i rosa och grått med detaljer i marmor och mässing. För LEVA&BO har Bianca tidigare beskrivit sin inredningsstil som ”kvinnlig, stilren, fräsch med mjuka övergångar i färger, material, tyger."

Biancas nya lägenhet är en sekelskiftesdröm på Östermalm för runt 10 miljoner kronor, som LEVA&BO kunde visa upp strax efter att den gamla lägenheten kommit ut till försäljning. 

Foto: Kronfoto

Tvårumslägenheten på 66 kvadratmeter har en del rosa i sig.

Foto: Kronfoto

Utgångspriset för lägenheten i Norra Djurgårdsstaden var 4,1 miljoner kronor.

Se alla bilder från gamla lägenheten HÄR! 

10.  Daniel Adams-Ray sålde vindsvåningen i Stockholm

Foto: Innerstadsspecialisten/Jesper Florbrant / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Daniel Adams-Rays lägenhet i centrala Stockholm låg ute på Hemnet i somras för drygt fem miljoner kronor.
Han och flickvännen har växt ur vindsvåningen enligt mäklaren.

”Arkitektritat, topprenoverat och genomtänkt in i minsta detalj.” Så beskrev mäklaren lägenheten på fjärde våningen i Birkastan, i centrala Stockholm. Men detaljerna skvallrar knappast om att den tillhör en av Sveriges hyllade rappare – utan snarare en eller två minimalister med öga för design och unika prylar.

Daniel Adams-Rays, 35, och flickvännen Isabel Serranders, 36, ljusa och avskalade vindsvåning har varit med i inredningsmagasinen Elle Decoration och Residence Magazine enligt mäklarannonsen.

Tvåan ligger längst upp i huset och från den privata balkongen ser man ut över takåsarna i hjärtat av Stockholm. De glasade dubbeldörrarna till balkongen skänker ljus till det största rummet – vardagsrummet som inte skärmats av från matrummet och köket. Sovrummet ligger vägg i vägg med vardagsrummet och badrummet ligger längre in i lägenheten. Utgångspriset? 5 350 000 kronor.

Foto: Innerstadsspecialisten/Jesper Florbrant

Lägenheten är 63 kvadratmeter, fördelat på två rum.

Foto: Innerstadsspecialisten/Jesper Florbrant

Enligt mäklaren har vindsvåningen har varit med i inredningsmagasinen Elle Decoration och Residence Magazine.

HÄR kan du titta in och se mer av lägenheten! 

LÄS MER: 10 drömhus som är billigare än en etta i Stockholm 

LÄS MER: Huset där Jimi Hendrix bott – nu säljs sekelskiftesvillan 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande