10 hetaste villorna i Stockholm just nu

Hemnet bjuder på många underbara hus i Stockholmstrakten just nu. 
Här listar vi de tio villor som klickas mest – från Erik Haags arkitektritade designhus och en villa med lyxigt spa på Ekerö – till ett riktigt renoveringsobjekt i Huddinge. Bläddra vidare bland husen som alla vill ha!

Foto: Skandiamäklarna

1. Villa med 9 rum i Djursholm

Djursholm, Danderyd
Pris: 32 500 000 kr
Boarea: 321 m²
Biarea: 92 m²
Tomtarea: 2 521 m² tomt
Antal rum: 9 rum
Byggår: 1934

Från Hemnet: "Villan är varsamt renoverad och samtidigt anpassad till sin ägares högt ställda krav på komfort och standard."

LÄS OCKSÅ: 10 hetaste husen på Hemnet – se vad alla klickar på just nu!


Foto: Residence

2. Villa vid vattnet på Solsidan

Solsidan, Nacka
Pris: 27 000 000 kr
Boarea: 280 m²
Biarea: 20 m²
Tomtarea:1 557 m² tomt
Antal rum: 9 rum
Byggår: 2001

Från Hemnet: "Utmed Solsidans bästa kustremsa i rakt västerläge ligger denna fastighet sist i raden intill ett skyddat naturområde. Trädgårdens layout är mycket vacker och välordnad med gräsmattor, lövträd och vackra berghällar. Vid stranden finns en sjöstuga omringad av generösa sol- och bryggdäck samt brygga för båtar. Huvudbyggnaden bjuder på vacker utsikt både från insidan och från terrassen med sol från tidig morgon till sen kväll."

LÄS OCKSÅ: Frank Sinatras häftiga lyxhus till salu – kika in i läckra bostaden!


Foto: Notar

3. Renoveringsobjekt i Huddinge

Trångsund / Sjöängen, Huddinge
Pris: 3 500 000 kr
Boarea: 134 m²
Tomtarea: 1 010 m² tomt
Antal rum: 5 rum
Byggår: 2000

Från Hemnet: "Nej, det finns nog inga likheter med det gamla filmhuset från 1979, d v s inga troll som huserar innanför dessa väggar, men behovet av ett gäng händiga hustomtar har sällan varit större, för här finns det att göra.


I syfte att förstå omfattningen av renoveringsbehovet, så får ni nästan föreställa er Alexander "The Mauler" Gustafsson som hoppar in i den här oktagonen och går lös på interiören i ett par timmar.En annan, minst lika målande beskrivning, skulle vara en Tesla modell S i Yellowstone National Park, med interiören insmord med honung, öppna dörrar....och en grizzly som kommer på besök. Vi kanske kan sammanfatta läget med att renoveringsbehovet OMFATTANDE för att ger er rätt "mind set" innan ni stiger innanför dessa dörrar!

....MEN.....

.....Huset kan bli HUR LÄCKERT SOM HELST! Byggt i lösvirke, oktagonformat, och med en balkong som går runt huskroppen ( bör dock ej beträdas i nuvarande skick), har en riktigt bra stomme och ligger längst in på en återvändsgata på en av Sjöängens högsta punkter och mest attraktiva adresser. En korsning mellan ett kinesiskt tempel , en holländsk väderkvarn och ett schweiziskt chalet, skulle man kunna säga. Det krävs dock en stor portion kärlek, en hammare, ett gäng med spik och nya ytskikt för att få den här eldrivna Teslan i nyskick, så ni som hyser hopp om att det räcker med en fondtapet i vardagsrummet för att lyfta huset, bör nog leta efter ett annat projekt. Ser du möjligheterna med detta hus och inser värdet av läget, tycker jag att du ska titta förbi under något av visningstillfällena. Inte helt otippat så friskriver sig säljaren från ev fel i fastigheten."


LÄS OCKSÅ: Övergivna skolan säljs till vrakpris – både klassrum och gympasal finns kvar!


Foto: Svensk Fastighetsförmedling

4. Charmigt hus med hörntomt i Nacka

Hästhagen, Nacka
Pris: 10 500 000 kr
Boarea: 241 m²
Biarea: 18 m²
Tomtarea: 1 260 m² tomt
Antal rum: 9 rum
Byggår: 1942

Från Hemnet: "Välkommen till en mycket vacker och charmig villa med utmärkt läge i Hästhagen. Hästhagen är en villaidyll belägen nära staden, fast mellan två sjöar. Med endast ca 100 fastighetsägare i området skapas här en gemenskap där alla hjälper till. Både när det kommer till grannsamverkan och aktiviteter för barnen. Här finns alla möjligheter till ett boende i en vacker miljö med hög livskvalitet.
Fastigheten är en solig och högt belägen hörntomt med tillhörande garage och verkstad. Med två balkonger med utsikt mot Järlasjön, två verandor med morgon- respektive kvällssol och en kinesisk meditationsbänk finns utomhus en plats för alla. Huset, med en totalyta på ca 259 kvm i tre plan erbjuder generöst tilltagna sällskapsytor i öppen planlösning. Köket renoverades -04 och har plats för mindre matgrupp. Intill biblioteket finns matsal för upp till 12 personer med fungerande kakelugn intill. Nuvarande säljare valde att glasa in en veranda för att skapa ytterligare ett rum för sociala tillställningar. Fem sovrum, tre badrum, tre allrum, tvättstuga med groventré och en separat uthyrningsdel finns även att tillgå i denna bra planerade villa.
En av de närmaste grannarna här är Nackareservatet som erbjuder obegränsade möjligheter för motionsspår, skidor, skridsko, mountainbike etc. Badplats i Järlasjön/Källtorssjön promenerar man till på några minuter och Sickla köpkvarter som erbjuder allt vad service innebär ligger endast 2 km bort.

I området finns två förskolor ( en familjekooperativ och en kommunal), en tennisbana och nere vid Järlasjön finns en nyrenoverad bastu med badflotte samt båtklubb som sköts av villaföreningen i området. Bra busskommunikationer till/från Slussen på ca 20 min. Busshållplats tvärs över gatan. Med bil når man centrum på ca 10 min."

LÄS OCKSÅ: Gamla lanthandeln från sekelskiftet blev ett drömboendeFoto: Susanne Persson Fastighetsmäklare AB

5. Topprenoverad villa i herrgårdsstil

Norrviken, Sollentuna
Pris: 10 900 000 kr
Boarea: 304 m²
Biarea: 124 m²
Tomtarea: 902 m² tomt
Antal rum: 12 rum
Byggår: 1909

Från Hemnet: "En villa i herrgårdsstil, topprenoverad från golv till taknock, bjuder in dig till ett hem med enastående sällskapsytor och hisnande vacker interiör!"

LÄS OCKSÅ: 15 kändisar som sålt sina hem 2016 – kika in i läckra bostäderna


Foto: Svenska mäklarhuset

6. Erik Haags arkitektritade villa i Hässelby

Hässelby Villastad, Stockholm
Pris: 6 995 000 kr
Boarea: 218 m²
Biarea: 134 m²
Tomtarea: 1 391 m² tomt
Antal rum: 7 rum
Byggår: 1961

Från Hemnet: "Välkommen till denna fantastiska familjevilla uppfört av arkitekten Andreas Carstens. Perfekt läge i mysiga och eftertraktade Hässelby Villastad med badrocksavstånd till strandbadet. Ett hem med högt läge och skönt solig trädgård. Utöver 237 kvm i ett plan ingår ca 115 kvm oinredd källare. Fiber är indraget i huset.
En ungängesdel/samvarodel i mitten av huset bestående av en vacker entréhall med gästtoalett, ett stort vardagsrum med öppen spis, ett rymligt kök med matplats, en separat matsal och utgång till en uteplats i sydväst.
En sovrumsdel bestående av 3 st. sovrum, varav ett större föräldrasovrum med en walk in closet samt ett privat badrum.

En del med separat entrédörr finns till denna del, avsedd för vardagen / relax / tonåringar / gäster / eget företag / uthyrning mm. Här finns ytterligare 3 st. sovrum, en stor ljus tvättstuga med utgång till trädgården, relaxavdelning med vedeldad bastu och dusch, samt ett garaget med direktingång till huset.

Dessutom finns hela källaren om ca 115 kvm att tillgå. Enorma ytor för förvaring och hobby eller möjligt att inreda till boende."


LÄS OCKSÅ: Kika in i Erik Haags lyxiga bostad här!


Foto: Residence

7. Villa på Ekerö med sjötomt och lyxigt spa

Älvnäs, Ekerö
Pris: 18 950 000 kr
Boarea: 245 m²
Tomtarea: 1 362 m² tomt
Antal rum: 8 rum
Byggår: 2013

Från Hemnet: " Ett av Ekerös mest attraktiva sjöställen beläget vid Mälarens strand med unikt naturskönt läge invid Busviken. Barnvänlig sjötomt med flera uteplatser och gästhus samt eget vatten och strand i soligt sydväst läge.
Villan är uppförd 2013 med genomgående exklusiva materialval, allt utfört i bästa kvalité och med en härlig känsla. Italiensk designat kök från Scavolini Flux som är öppet mot vardagsrum med magnifika skjutdörrar från Schüco vilket ger en sällan skådad direktkontakt med naturen och vattnet.
Underbart spa/badrum där fönstren från golv till tak ger en fantastisk utsikt över Mälaren. Badrummet har en utsökt italiensk glasmosaik på väggar och golv och bastu med utsikt. Familjevänlig planlösning med ett öppet entréplan med stora sällskapsytor och eldstad och skjutdörrar mot flertalet terrasser i söder.
Övre plan med master bedroom med walk in closet och badrum ensuite. Övre plan har även ytterligare tre sovrum, allrum, klädvårdsrum och det härliga badrummet. På entréplan finns även gästrum med ett vackert inrett badrum. Fastigheten är belägen på udden vid Älvnäs endast 30 minuter från Stockholm city."


Foto: Eklund Stockholm New York

8. Totalrenoverat hus med spa på Lidingö

Lidingö, Lidingö
Pris: 32 000 000 kr
Boarea: 340 m²
Biarea: 70 m²
Tomtarea: 870 m² tomt
Antal rum: 12 rum
Byggår: 2002-2003

Från Hemnet: "Villa Näckrosen är skapad med maximal klassisk skönhet och funktion på en av Lidingös finaste tomter. Med en fantastisk utsikt tillsammans med arkitekt Pål Ross unika formspråk har här skapats en vacker helhet med ett exklusivt hus med materialval för den kräsne. Fastigheten har genomgått en totalrenovering samt utbyggnation under åren 2012-2016. Här finns ett stort SPA med både bubbelpool, ångbastu och inomhuspool som höjer fastighetens standard och charm ytterligare. Huset är byggt i tre plan med fullgott källarplan, med en totalyta om ca 410 kvm Friköpt tomt om 870 kvm. Varmgarage."


Foto: Oscars

9. Historiskt säteri från 1600-talet med hemligt pris

Sundbyberg, Sundbyberg
Pris: Saknas
Boarea: 334 m²
Biarea: 167 m²
Tomtarea: 2 463 m² tomt
Antal rum: 12 rum
Byggår: 1624

Från Hemnet: "Som en undangömd skatt i grönskande dräkt intill Bällstaviken ligger Alby säteri, byggt 1624 åt Erik Jöransson Tegel; känd för sin krönika om Gustav Vasa skriven på Karl IX:s uppdrag.
Historiens vingslag svävar över platsen som varit boplats för vikingar och hem åt adelsmän som Gustav Persson Natt och Dag och Claes Horn af Åminne, den senare en av ledarna i sammansvärjningen mot Gustav III.


Ytterst få byggnader från tidigt 1600-tal finns bevarade, och att huset är helt byggt i sten gör det inte mindre unikt.
Med sin tidstypiska gula fasad och vita hörnkedjor blickar huset stolt ut över staden, omfamnat av spåren från den gamla gårdsparken som än i dag viskar om adliga damer och herrar från förr.
Byggnaden är i 2,5 plan och souterräng mot södersluttning, och under huset vilar en kraftfull källare med breda grundmurar och höga valv i handslaget tegel.
Runtom i huset står hela nio bedårande kakelugnar givakt, varav sex är rokoko från tiden och en bärandes det berömda parasollmönstret från Rörstrands 1750-talskollektion.
Väl inne i stora salongen slås man genast av det magnifika möblemanget i nyrokoko; en bröllopsgåva till paret Humble som fortfarande bjuder in till stillsamma möten och samtal.
Söker ens öga efter andra antika inredningsdetaljer så möts man redan i välkomnsthallen av den utsökta kalkstenstrappen med rester av målad meanderbård.

Huset har genom årens tid pietetsfullt restaurerats. Nuvarande ägare har restaurerat och renoverat huset med varsam hand och bevarat mycket i tidstypisk anda från byggnadstiden.

När man stiger in genom de stora portarna krönta av släkten Tegels vapensköld är det som att resa bakåt i tiden. Utanför muren och de handsmidda grindarna finns alla nöjen och bekvämligheter man kan önska sig inom gångavstånd. Men här lämnas stadens jäkt och puls lätt vid ytterdörren och ett tidlöst lugn faller på."


Foto: Wrede

10. 11 rums-villa på Lidingö med stor tomt vid vattnet

Lidingö, Lidingö
Pris: 25 000 000 kr
Boarea: 339 m²
Biarea: 88 m²
Tomtarea: 1 419 m² tomt
Antal rum: 11 rum
Byggår: 1949

Från Hemnet: "Gedigen villa om totalt 427 kvm, fritt belägen i rakt söderläge med utsikt över hela Stockholms inlopp. Den lummiga tomten angränsar till parkmark, klippor och sandstrand. Ljus öppen planlösning med stora sällskapsytor, två öppna spisar, minst fem sovrum.
Flera altaner och soldäck, varav ett med spabad, samt stor plan trädgårdstomt. Mycket attraktiv villa som kännetecknas av ljus och rymd samt ständig kontakt med vattnet från alla rum."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!