Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

10 finaste husen under 3 miljoner kronor

Hemnet visar upp många vackra villor. Många av dem är riktigt dyra, men det finns också pärlor som inte kostar allt för mycket.

Vi har samlat några av de finaste husen som är till salu just nu – och som alla kostar under 3 miljoner kronor. Några bra mycket mindre... Bläddra dig vidare och spana in husen!

Foto: Erik Holm/Nikola Stanojevic

1. Sveriges populäraste hus

Det här huset gjorde succé på Hemnet för någon vecka sedan då det var solklart mest klickat. Alla ville ha huset – mäklaren var nedringd från hela Sverige med folk som ville köpa huset osett. Huset som ligger i Gislaved är charmigare än det mesta och har anor från 1500-talet. Dessutom ingår både lanthandel, stall och historisk vinkällare i köpet.

Huset såg kanske inte särskilt speciellt ut på utsidan, men har en fantastisk insida. Boaren är på 278 kvadratmeter fördelade på åtta rum, och tomten är på dryga 3 000 kvadratmeter. Utgånsgpriset? 2 000 000 kronor.

HÄR kan du titta in i huset!

 

Foto: Ulf Ohretall

2. Magiskt drömhus för bara 375 000 kronor

Det här magiskt vackra drömhuset i Alvesta är till salu för bara 375 000 kronor – men det krävs en hel del renovering. En gång i tiden var huset riktigt ståtligt. Här finns glasverande, kakelugnar, spröjsade glas, pardörrar, trägolv, vedspsis i köket och andra tidstypiska detaljer.

Huset är nog ett ruckel för en del – men här finns verkligen potential.

Vill du se mer av huset? HÄR kan du göra det!

 

Foto: Fastighetsbyrån Kumla

3. Gammal missionskyrka från 1897

Missionskyrkor som är omgjorda till bostäder är alltid spännande. Det här är en sådan. Utanpå syns det att här finns historia – huset är från 1897 och ligger i en lantlig och idyllisk miljö. Inuti är det delvis renovert i lantlig men modern stil. Forfarande behövs lite renovering göras.

Huset, som ligger i Julsta utanför Kumla, är på 170 kvadratmeter fördelade på tre rum och har ett utgångspris på 1 295 000 kronor, och är prissänkt med 13 procent.

HÄR kan du titta in i huset!

 

Foto: Våningen & Villan Ystad

4. Med havet som granne

För 2 300 000 kronor får du en villa vid havet i Ystad. Det låter förstås fantastiskt, men det är här huset måste få lite kärlek. Läget är fantastiskt och huset är fint, men invändigt kan det behövas lite renovering.

Huset är på 80 kvadratmeter, har fem rum och byggdes 1909. Till huset hör också en förrådsbyggad med två rum.

 

 

Foto: Fastighetsbyrån Östersund

5. Hus alldels intill vattnet

Sugen på hus med sjötomt? Då kanske det här huset i Genvalla, Östersund passar. Det ligger med strandläge intill Storsjön – men har också utsikt över fjället. Huset är på 256 kvadratmeter fördelade på sju rum. Det byggdes 1918 och utgångspriset är nu 2 900 000 kronor. Då får man dessutom en tomt på drygt 4 000 kvadratmeter.

 

 

Foto: Mäklarhuset

6. Sekelskifteshus med sex rum

Det vita huset i Hillerstorp, Gnosjö, är en sekelskiftesvilla byggd 1914. Huset är väl omhändertaget och delvis renoverat. Kakelugn och plankgolv är vackert bevarade. Huset har sex rum och är på 135 kvadratmeter, med en tomt på 1 439 kvadrat.

Utgångspriset? 1 260 000 kronor.

 

 

Foto: Kim Frsietdt Malmberg

7. Charmigt hus från 1800-talet

I Svedela ligger det här fina huset som är byggt på 1890-talet, men utbyggt på 1960-talet. Huset är oerhört charmigt med många vinklar och vrår och härlig inredning. Totalt är hust på 108 kvadratmeter fördelade på fyra rum samt en tomt på 1 400 kvadratmeter.

Utgångspriset är 2 850 000 kronor.

 

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

8. Litet hus utanför Göteborg

Här är huset i Torslanda Lilleby, Göteborg, där du får en altan som är nästan tre gånger så stor som husytan. Själva huset, som är från 2006 och i toppskick, är på 64 kvadratmeter fördelade påt re um. Altanen runt huset är en perfekt yta sommartid – 200 kvadratmeter. Det finns också gräsyta att nyttja.

Huset är prissänkt med 13 procent och kostar nu 2 595 000 kronor.

 

 

Foto: Fastighetsbyrån Mönsterås/Högsby

9. Hus med pool

2 745 000 kronor (efter 7 procents prissänkning) för den här villan på 120 kvadratmeter i Oknö, Mönsterås. Det är ett enplanshus med fyra rum, har öppen planlösning, öppet upp till nock och en kamin plus fina dörrar ut mot poolen på trädäcket.

Huset är byggt 2008 och har en tomt på 1 128 kvadratmeter.

 

 

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Oskarshamn

10. Prissänkt villa med mönstrade tapeter

De som bor här gillar definitivt mönstrade tapeter – för här är det mönster i dova färger i nästan varenda rum. Och fint är det! Huset har sex rum, är på 92 kvadratmeter och ligger i Rödsle, Oskarshamn. Utgångspriset är 1 695 000 kronor, men har sänkts med nästan 200 000 kronor.

I huset finns två eldstäder och tomten på 1 616 kvadratmeter är lummig och fin.