Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

10 fina hus till salu – som ingen verkar vilja ha

Kanske är det fyndläge när ett hus legat ute till försäljning i ett halvår, i två år – eller till och med i fyra år. 

Det gäller de här husen. Vi har samlat 10 fina hus som just nu är till salu på Hemnet – och som ingen verkar vilja ha. Några som nu fått nytt lägre pris.

Bläddra dig genom listan för att spana in husen, som de flesta är riktigt fina!

Ståtliga Hermanstorp herrgård utanför Växjö.Ståtliga Hermanstorp herrgård utanför Växjö.Ståtliga Hermanstorp herrgård utanför Växjö.
Ståtliga Hermanstorp herrgård utanför Växjö. Foto: WALL ART SOLUTIONS/Trygga Fastighetsförmedlingar Sverige

1. Ståtliga Hermanstorp herrgård utanför Växjö

En ståtlig allé leder fram till Hermanstorp herrgård utanför Växjö. Huset flyttades till sin nuvarande plats 1845. Byggnaden har genomgått en tidsenlig renovering de senaste åtta åren i syfte att återställa herrgården till ursprungligt skick.

Hermanstorp herrgård består av 450 kvadratmeter boarea, 75 kvadratmeter biarea och 6,1 hektar tomt. Totalt finns 15 rum och utgångspriset är satt till 8 950 000 kronor.

Åtta kakelugnar

 Entrévåningen med sina stora salar i fil och vackra pardörrar mellan sig ger en magnifik rymd genom hela byggnaden. Här finns inte mindre än åtta kakelugnar och en järnkamin. Dessutom finns viss utsikt ner mot sjön Rottnen. Av bilderna att dömma är det en riktig drömgård! Men efter snart två år på Hemnet verkar det som att rätt köpare inte dykt upp än. Annonsen har legat ute sedan den 20 april 2017.

 

LÄS MER: Emilia, 28, köpte en ödegård för 35 000 kronor

 

 

Johanna Lind Bagges häftiga hus på Österlen.Johanna Lind Bagges häftiga hus på Österlen.Johanna Lind Bagges häftiga hus på Österlen.
Johanna Lind Bagges häftiga hus på Österlen. Foto: Fastighetsbyrån Ystad/IBL

2. Johanna Lind Bagges häftiga hus på Österlen

I utkanten av vackra Österlen, strax utanför Ystad, ligger den här pampiga tegelfastigheten. Säljare är före detta modellen och skönhetsgurun Johanna Lind Bagge och hennes exman inredaren Djon Clausén.

TITTA IN I HUSET HÄR!
I runt tio års tid har de här drivit "Kabusa design factory" – ett showroom och en butik där man kunnat hitta läcker och annorlunda inredning och design.
– Det bästa med huset är karaktären. Det råa utseendet på utsidan gör att man väntar sig något helt annat när man kommer in. Det är en fastighet som överraskar och ger en underbar känsla, berättar Johanna. 

Gammal stärkelsefabrik

 Byggnaden uppfördes 1899 som stärkelsefabrik, vilket den användes som i ungefär 50 år. 1945 ägde 89 av traktens potatisbönder tillsammans 186 andelar i fabriken och skickade dit sin potatis som resulterade i 25 säckar stärkelse varje dag. Under efterkrigstiden och en bit in på 60-talet hade man kycklinguppfödning här inne. Sedan glömdes byggnaden bort, förföll och förstördes kraftigt i en storm. Först på 90-talet fick huset nya ägare som gjorde en omfattande renovering och öppnade välkända "Kabusa Konsthall".

”Riktigt maffigt och annorlunda boende”

Annonsen har nu legat ute sedan den 7 mars 2018 och utgångspriset ligger på 7,9 miljoner kronor. 

– Den potentiella köparen är kanske någon som vill ha ett riktigt maffigt och annorlunda boende eller som vill skapa en oas av verksamhet mitt i hjärtat på Österlen, säger Johanna Lind Bagge.

 

 

Återuppbyggd kaptensgård i Båstad.Återuppbyggd kaptensgård i Båstad.Återuppbyggd kaptensgård i Båstad.
Återuppbyggd kaptensgård i Båstad. Foto: Bukowskis Real Estate

3. Återuppbyggd kaptensgård i Båstad

På idylliska Agardhsgatan i Båstad ligger denna vackra så kallade kaptensgård som återuppbyggdes efter en brand 1963. 

Det varsamt renoverade huset är 100 kvadratmeter stort fördelat på ett och ett halvt plan. Den vitputsade fasaden med vackert gråmålade entrédörrar och fönsterspröjs, är typiskt för pittoreska Agardhsgatan, skriver mäklaren.
 

Klätterrosor och vinrankor

 Här bor man i en riktig idyll: utmed gatan finns blomrabatter med syrener och vackra klätterrosor, på baksidan finns en liten lummig trädgård med päronträd och uteplats med vinrankor som takspaljé i skydd mot solen.

Huset har legat ute sedan i juni 2018 och än verkar inte rätt köpare ha dykt upp. Utgångspriset ligger på 12 miljoner kronor. 

 

LÄS MER:Cecilias och Magnus tegelhus från 1909 har fått behålla sin unika karaktär

 

 

Skånegård i Hammenhög.Skånegård i Hammenhög.Skånegård i Hammenhög.
Skånegård i Hammenhög. Foto: Mäklarna Ekström & Co Ab

4. Skånegård i Hammenhög

2 995 000 kronor. Det får man räkna med att betala för det drygt 100 år gamla gården på Österlen, närmare bestämt Hammenhög i Simrishamn. Huset har sju rum och är på 174 kvadratmeter.

Till bostadshuset hör även en uthyrningslägenhet. Det är ett fint hus med vitputsade väggar, bjälkar i taket, trä- och klinkergolv – och förstås den kullerstensbelagda innergården.
Det finns också ett garage och ett före detta stall som numera används som förråd.
Huset byggdes 1909 och är väldigt mysigt. Nu har det legat ute på Hemnet sedan 2 maj 2016.

LÄS MER: Gert Wingårdhs berömda kvarnhus till salu 

Svaneholms herrgård i Säffle.Svaneholms herrgård i Säffle.Svaneholms herrgård i Säffle.
Svaneholms herrgård i Säffle. Foto: Johan Höwler/Svenska Gårdar

5. Svaneholms herrgård i Säffle

Här är en vacker herrgård vid sjön med en stor huvudbyggnad med två flyglar. Trots detta har den legat ute till försäljning i över fyra och ett halvt år. Priset startade på 14 miljoner kronor, men har nu sänkts med 11 procent – till 12,5 miljoner kronor.

Svaneholms herrgård ligger i Säffle och är på 750 kvadratmeter fördelade på 15 rum. Den har en gedigen historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet. Huvudbyggnaden byggdes i mitten av 1700-talet och det är den som består av 15 rum, vara fyra är sovrum. Här är det pampigt! Tomten är fantastiskt fin, parkliknande och stor – 30 180 kvadratmeter. Annonsen lades ut den 21 maj 2014.

 

Charmig sommarstuga utanför Gnarp.Charmig sommarstuga utanför Gnarp.Charmig sommarstuga utanför Gnarp.
Charmig sommarstuga utanför Gnarp. Foto: Fastighetsbyrån Hudiksvall/Nordanstig

6. Charmig sommarstuga utanför Gnarp

Drömmer du om att fynda en sommartsuga? Det här charmiga huset i populära Sörfjärden – mellan Hudiksvall och Sundsvall – har anor från 1700-talet och priset är nu sänkt med 100 000 kronor. 

Huset har tillhört operasångerskan Karin Grönvall och maken Einar Grönvall, violinist i Källströmskvartetten, skriver mäklaren. Paret som bodde i Stockholm var några av de första sommargästerna i området när de köpte stugan 1930. Varje sommar ska de ha rest med ångbåt från Slussen i Stockholm till sitt älskade sommarställe utanför Gnarp.

Gångavstånd till sandstranden

Här bor man fem minuter gångväg från Sörfjärdens fiskeläge, hamn och Norrlandskustens längsta sandstrand, skriver mäklaren. Vid stugan ska man kunna höra bruset från Gnarpsån där man kan fiska harr och havsöring. Visst låter det som en riktig idyll? Huset som legat ut på Hemnet sedan 10 maj 2017 har sex rum fördelat på 100 kvadratmeter. Utgångspriset ligger nu på 500 000 kronor.

 

 

Kombinerat boende med kafé och butik i Stockhult.Kombinerat boende med kafé och butik i Stockhult.Kombinerat boende med kafé och butik i Stockhult.
Kombinerat boende med kafé och butik i Stockhult. Foto: Smålands Fastighetsbyrå Ab

7. Kombinerat boende med kafé och butik i Stockhult

I Stockhult, Markaryd, ligger den populära butiken Teboden. Det är ett mysigt ställe på landsbygden, som inte alls är bara en tebutik. Här finns också kaféverksamhet, en liten stuga för uthyrning och bed and breakfast – och förstås ett bostadshus.

 

Det är ett mysigt ställe, och enligt ägarna byggdes den äldsta delen 1856, och en nyare 2014.
Men att hitta någon som vill ta över en verksamhet som denna är nog inte så lätt som att sälja en vanlig villa. Gården har näligen legat på Hemnet sedan 11 oktober 2016. Priset ligger på 3 995 000 kronor.

LÄS MER: Julia och Marcus bor i en husbil med barn och hund

 

Vackert sekelskifteshus i Kristdala.Vackert sekelskifteshus i Kristdala.Vackert sekelskifteshus i Kristdala.
Vackert sekelskifteshus i Kristdala. Foto: Signea Fastighetsbyrå

8. Vackert sekelskifteshus i Kristdala

Drömmer du om ett riktigt stort sekelskifteshus med kakelugnar och spegeldörrar – och en del renoveringsbehov? Ja, då har du hittat rätt här. Den vackra villan från 1909 ligger i Kristdala norr om Oskarshamn.

Här bor du ståndsmässigt i ett hus som tidigare både varit affär och poststation. Huset har nio rum fördelat på totalt 350 kvadratmeter och en tomt på 1 850 kvadratmeter. Invändigt finns flera fina och fungerande kakelugnar. 

Hus i behov av renovering

Huset är dock i behov av renovering. Kanske är det därför det inte lyckas bli sålt än. Villan har legat ute på Hemnet sedan i mars 2018. Men är man intresserad av byggnadsvård kan det här bli ett riktigt fynd. Utgångspriset ligger på 800 000 kronor. 

 

 

Sommarhus på ö i Hamburgsund.Sommarhus på ö i Hamburgsund.Sommarhus på ö i Hamburgsund.
Sommarhus på ö i Hamburgsund. Foto: Fastighetsbyrån Tanum

9. Sommarhus på ö i Hamburgsund

Har du en lite (eller ja, ganska mycket) tjockare plånbok än de flesta som letar sommarstuga så kanske du letar efter ett drömläge som detta. Här bor du gott på en ö utanför Hamburgsund på Västkusten.

Huset, eller husen, ligger i en gammal fiskehamn. Förutom huvudbyggnaden som är på totalt 128 kvadratmeter, två rymliga sjöbodar och en gäststuga.

Eldstad och vedspis

Det stora huset har ett riktigt härligt arbetskök med både eldstad och vedspis. Här finns fyra rum och både tvättstuga och helkaklas badrum.

Fastigheten lades ut i september 2017 för 13,5 miljoner men är nu sänkt till 11,5 miljoner. Ett fynd!?

 

 

Idylliska Bastedalens Herrgård i Askersund.Idylliska Bastedalens Herrgård i Askersund.Idylliska Bastedalens Herrgård i Askersund.
Idylliska Bastedalens Herrgård i Askersund. Foto: Carlsson Ring Fastighetsmäklare AB

10. Idylliska Bastedalens Herrgård i Askersund

Drömmer du om att driva hotell vid Vätterns strand? Nu har du chansen! Den vackra Bestedalens herrgård i Askersund är nämligen fortfarande till salu.

Bostadshuset med 13 rum och kök är från 1834 och på gården finns totalt sex olika hus från 1600- och 1800-talet. En riktigt idyllik plats med faluröda timmerstugor och lummig trädgård. Här finns också en vedeldad bastu, museum, lador och stall. 

Kinaparken i Bestedalen 

 På fastigheten finns också en fantastiskt vacker kinesisk trädgård anlagd på 60-talet i ett gammalt kulturminnseförklarat kalkbrott. Här finns flera speciella växter från Kina och en stor damm i skyddat läge av uppåt åtta meter höga bergväggar, skriver mäklaren. 

Annonsen har legat ute sedan den 25 juli 2017 och utgångspriset ligger på 13 750 000 kronor.

 

LÄS MER: Linda och Thomas har byggt Sveriges första containervilla

LÄS MER: Tv-husets magiska förvandling till drömvilla