Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 fina hus till salu – som ingen verkar vilja ha

Johanna Lind Bagges häftiga hus på Österlen.

Foto: Fastighetsbyrån Ystad/IBL

2 av 10

2. Johanna Lind Bagges häftiga hus på Österlen

I utkanten av vackra Österlen, strax utanför Ystad, ligger den här pampiga tegelfastigheten. Säljare är före detta modellen och skönhetsgurun Johanna Lind Bagge och hennes exman inredaren Djon Clausén.
TITTA IN I HUSET HÄR!
I runt tio års tid har de här drivit "Kabusa design factory" – ett showroom och en butik där man kunnat hitta läcker och annorlunda inredning och design.
– Det bästa med huset är karaktären. Det råa utseendet på utsidan gör att man väntar sig något helt annat när man kommer in. Det är en fastighet som överraskar och ger en underbar känsla, berättar Johanna.

Gammal stärkelsefabrik

Byggnaden uppfördes 1899 som stärkelsefabrik, vilket den användes som i ungefär 50 år. 1945 ägde 89 av traktens potatisbönder tillsammans 186 andelar i fabriken och skickade dit sin potatis som resulterade i 25 säckar stärkelse varje dag. Under efterkrigstiden och en bit in på 60-talet hade man kycklinguppfödning här inne. Sedan glömdes byggnaden bort, förföll och förstördes kraftigt i en storm. Först på 90-talet fick huset nya ägare som gjorde en omfattande renovering och öppnade välkända "Kabusa Konsthall".

”Riktigt maffigt och annorlunda boende”

Annonsen har nu legat ute sedan den 7 mars 2018 och utgångspriset ligger på 7,9 miljoner kronor. 

– Den potentiella köparen är kanske någon som vill ha ett riktigt maffigt och annorlunda boende eller som vill skapa en oas av verksamhet mitt i hjärtat på Österlen, säger Johanna Lind Bagge.

2 av 10