I denna fastighet fanns en gång 12 stora våningar. Idag består det av 50 minilägenheter varav den minsta...
1 av 3: I denna fastighet fanns en gång 12 stora våningar. Idag består det av 50 minilägenheter varav den minsta... Foto: GOOGLE
...är på endast 18 kvadratmeter och har delat kök och badrum!
2 av 3: ...är på endast 18 kvadratmeter och har delat kök och badrum! Foto: CRAIGS LIST
Äckligt eller smart?
3 av 3: Äckligt eller smart? Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Han bor i en lägenhet med toalett och kök – i samma rum

Skulle du vilja bo med toaletten och köket i samma rum?

Toaletten står bredvid diskhon och badkaret framför spisen.

– Han har i alla fall lackerade golv, säger värden om sin hyresgäst.

Att den här lägenheten har blivit viral är inte så konstigt. Desto konstigare är själva utformningen av boendet, eller annorlunda om man så vill – minst sagt.

Lägenheten som ligger i St Louis i USA har kombinerat badrum och kök, båda i samma rum, vilket betyder att toaletten, badkaret, spisen och diskhon är bredvid varandra. Du kan i stort sett diska när du sitter på toaletten, och laga mat när du ligger i badkaret.

LÄS MER: Därför ska du dammsuga med en toarulle 

Foto: CRAIGS LIST

Var 12 lyxiga våningar som gjordes om till 50 miniboenden

För den 18 kvadratmeter stora (eller lilla) lägenheten får mannen som bor där i dag betala 5000 kronor i månaden. Bilderna på lägenheten far runt som en raket på nätet och kommentarerna är många. En del förfasar sig och tycker det är vedervärdigt och ”äckligt”, andra älskar lösningen och menar att det är perfekt för multitaskaren. 

Harold Karabell på Shannon fastighetsbyrå som hyr ut boendet säger att den nya hyresgästen älskar lägenhetens utformning. Han berättar också att fastigheten som är 111 år gammal från början hade 12 lyxiga våningar i sig men att under den stora depressionen gjordes de om till 50 små kryp in där denna är den allra minsta.

LÄS MER: Hemma hos tv-aktuella Hollywood-frun Maria Montazami – exklusiva bilder 

Klädkammaren som hyresvärden kallar för walk in closet. Foto: CRAIGS LIST

Det man inte har i kök och badrum får man igen i en walk in closet

Oavsett vad man tycker om kombon toalett och kök menar Karabell att lägenheten har mycket bra saker att tycka om, som till exempel lackerade trägolv och nya fönster. Förutom det har den, hör och häpna, faktiskt en walk in closet enligt värden (nåväl, klädkammare). Plus att det är gångavstånd till sevärdheter och populära ställen. Skulle du vilja bo här? Se fler bilder i bildspelet överst.

Källa: Dayliy Mail 

LÄS MER: Superentreprenören Leif-Ivan Karlsson säljer lyxvillan 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!