Anton och Sofia träffades i ”Gift vid första ögonkastet” och bor nu tillsammans i en van som de reser landet runt med. Foto: Privat

Gift vid första ögonkastet-paret om att bo i en skåpbil: ”Vi älskar att vara fria”

De har blivit kända som ”taco-paret” i tv-serien ”Gift vid första ögonkastet”.

Och visst har Sofia Lindhe och Anton Pehrson fortsatt sina tacomiddagar – men numera gör de det i sin ombyggda skåpbil i vilken de lever ”van life”!

I höstas köpte ”Gift vid första ögonkastet”-paret Anton Pehrson, 29, och Sofia Lindhe, 26, (som nu varit gifta i ett år!) en van som de började renovera för att kunna bo i.

– Det var en väldigt spontan grej, berättar Sofia och Anton fyller i:

– Vi fick lära oss allt från grunden. Vi fick ett infall att vi skulle göra det, skaffade bilen och hade knappt hållit i en hammare tidigare, men vi gjorde det bästa av det och det blev väldigt bra. Vi gick med noll kunskap in i det men byggde en bil.

Anton och Sofia hade aldrig träffats innan de gifte sig. Nu har de varit äkta makar i ett år. Foto: Privat
Den nya, större bilen, var redan inredd när paret köpte den, men de har satt sin egen prägel på inredningen. Foto: Privat

Tacoparets skåpbil – ”Regnbågen”

Bilen fick namnet Regnbågen och även om paret var väldigt stolta och förtjusta i sin skåpbil insåg de snabbt att de behövde något större om de skulle leva ”van life” på riktigt.

– Under tiden vi byggde höll vi ögonen öppna efter en större och så hittade vi en bil som vi köpte för två månader sedan. Den är färdiginredd och har en säng, dusch, toalett och kök och nu har vi bott i den sedan vi köpte den, berättar Sofia.

Träffades i tv-programmet "Gift vid första ögonkastet"

Kundtjänstchefen Anton Pehrson, 29, från Alingsås och lärarstudenten Sofia Lindhe, 26, från Stockholm träffades i sjunde säsongen av ”Gift vid första ögonkastet”, där de blev äkta makar första gången de sågs. Nu har de varit gifta i ett år och lever tillsammans i en ombyggd skåpbil.

1 år som gifta! Foto: Stina Hjelm

”Vi byggde på hösten och vintern och stod och frös”

Hur var det att skiljas från Regnbågen då?
– Det var lite vemodigt, förklarar Anton och Sofia nickar instämmande. Vi hade ju tillbringat mycket tid i den. Vi höll på i tre månader och byggde på kvällar och helger på hösten och vintern och stod och frös.

– Precis, vi valde ju fel årstid att bygga en bil. Framför allt eftersom vi inte hade något garage utan stod ute och byggde när det var svinkallt. Men vi var väldigt stolta över den när vi var klara. Det är klart att det var vemodigt att skiljas men då hade vi redan köpt den nya bilen som vi var väldigt taggade på, säger Sofia. 

Anton och Sofia stod utomhus och renoverade hela hösten. Foto: Privat
Paret gick från att knappt ha hållit i en hammare till att lära sig att renovera en van. Foto: Privat
Att hitta på smarta lösningar var både utmanande och roligt. Foto: Privat

Vad lärde ni er av att renovera?
– Oj, så mycket! Vi fick verkligen lära oss allt från grunden och komma på smarta lösningar. Mycket tid la vi på själv planlösningen, hur vi skulle kunna klämma in så mycket förvaring som möjligt på litet utrymme. Mycket inspiration hämtade vi från båtar för vi har en båt också och båda har varit mycket på vattnet, berättar Anton.

– I en bil är inga vinklar 90 grader, ingenting är rakt, så därför fick vi komma på egna lösningar. Jag kan tänka mig att en snickare kanske inte hade gjort som vi, men det funkade! fyller Sofia i.

När Sofia gifte sig med Anton kom hunden Liam med på köpet. Foto: Privat

Har köpt en ny och större bil

På frågan vilken lösning de var mest stolta över svarar de i kör:

– Sänggaveln! 

– Vi byggde den mot sätena i fram och skapade förvaring, strömbrytare och uttag, utvecklar Sofia.

– Den blev väldigt bra. Vi satte upp lite grejer och tänkte ”hur ska det här bli?” men när vi satte i sista skruven kände vi ”jäklar vad bra det blev”. Allt annat tog lång tid och vi fick göra om, men det här blev bra från början, berättar Anton. 

Den mysiga sängen i ”Regnbågen”. Att skiljas från den var lite vemodigt. Foto: Privat

För två månader sedan blev alltså Regnbågen ändå utbytt mot Solstrålen som, även om den var färdiginredd, har fått parets egen touch.

– Vi har renoverat lite grann, målat om den och plockat ut alla luckor och byggt om och målat dem så att vi har satt vår prägel på den. Och så har vi uppgraderat elsystemet och fixat mer el, säger Anton.

– Vi har jobbat mycket med färg och har ganska mycket grönt. Det är väldigt gröna luckor och så sågade vi ut hål i luckorna och satte dit rottingväv, säger Sofia.

En stor anledning till att leva van life är att man kan vakna upp med den här utsikten! Foto: Privat

”Sofia är den som står för inredningen”

Sofia har en tendens att hitta inredning på olika loppisar, men det är inte allt som kommer in i bilen.

– Jag skulle säga att Sofia är den som står för inredningen, säger Anton men blir avbruten:

– Fast inte bara, för jag kommer med grejer och sen säger du stopp.

– Ja, jag är bromsklossen för det kommer för mycket grejer...

– Och det är också bra!

– Ja, det är bra, för hade jag inte gjort det hade det varit svårt att ta sig in. Det ska upp grejer på väggarna överallt, men då kan jag säga ”om vi sätter den där, kommer det inte bli väldigt jobbigt att ta sig till sängen då?”. 

Sofia tycker om att pynta och inreda, men allt kommer inte in när Anton sagt sitt. Foto: Privat
Smarta lösningar behövs när man kör compact living. Foto: Privat
Den nya bilen är sex meter lång och har plats för säng, soffgrupp och matplats. Foto: Privat
Ultimat filmupplevelse i det fria! Inne i bilen har paret dessutom sytt en mörkläggningsgardin som både agerar projektorduk och avskärmning från resten av bilen. Foto: Privat

”Vi gillar ju verkligen det här”

Trots liten yta har paret varken problem att hålla ordning eller vårda sitt äktenskap.

– Jag har investerat i en liten jättegullig dammsugare som är bra, för man klättrar ju upp och ner i sängen och det blir grusigt så då kan man dammsuga rent där. Renhållningen i bilen är inte så svår, vi har rent och fint tycker jag, säger Anton och fortsätter:

– Det är inte så att vi bor i bilen och tycker att det är trångt och jobbigt, utan vi gillar ju verkligen det här. 

– Vi gör det vi vill och tycker om, och vi båda älskar det här livet och att vara så fria. Vi har mycket tid tillsammans, ler Sofia. 

Behöver man vara i fred för studier eller jobbmöten brukar något närliggande kafé få agera kontor.

– Det funkar jättebra. Det har inte varit några hinder att bo i bilen jämfört med studentlägenheten i Bergshamra, förklarar Anton.

Frukost i skogen. Sofia och Anton uppskattar friheten som van life för med sig: ”Att bara kunna åka omkring och bo var man vill och upptäcka saker.” Foto: Privat
Sofia pluggar och Anton jobbar på distans, vilket funkar utmärkt när de är ute på vägarna. Foto: Privat
”Det är ingen jätteskillnad mot köket hemma i lägenheten. Vi har två gasolplattor som vi kan steka och koka på,” berättar Anton. Foto: Privat
”Tanken när vi började projektet var att vi skulle kunna ta oss ut i Europa. Det blir väl kanske inte i år men förhoppningsvis nästa år.” Foto: Privat

Har ni stort inredningsintresse?
– Vi är väl båda ganska intresserade av inredning, säger Anton.

– Ja, alltså på vårt egna sätt. Det är kul att pyssla och fixa i ordning och få det som man vill ha det men det var inte det som gjorde att vi fick upp ögonen för van life, berättar Sofia.

Nu ser paret fram emot en sommar i bilen. Nästa år hoppas de kunna ta sig ut i Europa med Slovenien som mål.

– Ja, det har du sålt in på mig, säger Anton och tittar på Sofia.

– Jag var där för två år sedan och det är så himla vackert! ler hon tillbaka.

"Gift vid första ögonkastet"-parets bästa tacotips

I ”Gift vid första ögonkastet” blev Anton och Sofia kända som ”taco-paret” eftersom båda älskar just tacos, men vilka är egentligen deras taco-favoriter?

Sofia: Jag står fast vid mina jordgubbar som tillbehör. Vi kör oftast köttfärstacos, men har kört lite vegetarisk färs ibland också. Vi har varit dåliga på att göra kycklingtacos på sistone, annars är det gott.

Anton: Och fisktacos! Friterad vit fisk är hur gott som helst. Men en taco är inte en taco utan sallad, gurka och majs. Jag vill inte ha jordgubbar och inte banan.

Sofia: Det är ju jättegott!

Anton: Nä, jordgubbar är faktiskt inte bra. Jag har testat.

LÄS MER: Amalia flyttade in i en minibuss med sambo och två barn

LÄS MER: Andrea och Jonathan byggde ett minihus på hjul – bor på 17 kvadrat

LÄS MER: Pernilla och Henrik byggde ett minispa i radhusets trädgård

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!