Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 3
Populära Ålsten i Bromma slog precis rekord – igen. I våras såldes ett av de kända Per Albin-radhusen för 9 375 000 kronor. Nu har ett av husen precis sålts för 13,2 miljoner kronor.
Foto: Ålstens Fastighetsbyrå
2 AV 3
Ålstensgatan är känd och eftertraktad att bo på.
Foto: Ålstens Fastighetsbyrå
3 AV 3
Vackert läge i Ålsten.
Foto: Ålstens Fastighetsbyrå

Galet rekordpris när Sveriges dyraste radhus såldes

13,2 miljoner kronor.

Så mycket såldes precis ett radhus i populära Ålsten i Bromma för, vilket gör det till Sveriges dyraste radhus.

– Radhusen är omskrivna och har ett stort kulturhistoriskt värde som också tilltalar många, säger mäklaren Andreas Ouchterlony till Leva & Bo.

I våras slog ett av de välkända Per Albin-radhusen i Bromma rekord när det såldes för 9 375 000 kronor. Nu slår radhusen rekord igen när priset för ett av husen är nästan fyra miljoner högre.

 

LÄS OCKSÅ: Villorna alla vill ha – 10 villor som klickar mest just nu

Mycket speciellt hus

Ett hörnradhus såldes nämligen nyligen för 13,2 miljoner. Enligt Andreas Ouchterlony på Ålstens Fastighetsbyrå var det ett mycket speciellt hus med stor tomt och inredd källare.

– Det var exceptionellt fint renoverat med fina detaljer och materialval som tilltalades av många. Radhuset hade en stor gaveltomt, en av gatans största, vilket även det bidrog till en lyckad försäljning, säger han.

En som bor på gatan är Birgitta Weigl, 77 år. Hon flyttade in med sina föräldrar på 40-talet och har nu bott i samma radhus i 74 år, berättar hon för tidningen Mitt i.

K-märkta radhus

Hon och maken tog senare över föräldrarnas hus, för ungefär 30 000 kronor. Hon gratulerar sig själv till att bo i ett så eftertraktat objekt.

– Man kan inte annat än skratta. Hur kan man köpa ett radhus för de här priserna när man inte ens äger sin egen fastighet? Det är ju bostadsrätter här på gatan, säger hon till Mitt i.

Radhusen på den här gatan är K-märkta. De byggdes på 1930-talet och kallas Per Albin-radhus efter att den dåvarande statsminister Per Albin Hansson bodde i ett av husen. Han blev erbjuden att flytta in i det största av de nybyggda husen, efter att de stått tomma då ingen ville flytta in.

"Prestige att bo på gatan"

Efter att statsministern flyttade in i ett av husen dröjde det inte länge förrän det fanns flera köpare och radhusen fylldes av familjer.

När ett hus slog rekord i våras skrev Leva & Bo om det. Mäklaren i den försäljningen, Mikael Ortolanis, förklarade husens popularitet av flera skäl.

– De erbjuder ett snarlikt villaboende med egen tomt i bostadsrättsform, och de är kulturmärkta och mycket omskrivna. Så det är lite prestige för vissa kunder och en dröm för andra att bo på gatan, sa han till Leva & Bo.

 

LÄS OCKSÅ: Smarta minihuset är bara 55 kvadratmeter