1 av 3: Hemma hos Sofia Nordenberger på Gotland infinner sig lugnet på en gång.
2 av 3: Den ljusa basen skapar lugn och avkoppling.
3 av 3: Sonen Filips fina lekrum går i samma färgskala som resten av hemmet.

Enkelhet är i fokus på Sofies kalkstensgård

På en kalkstensgård från 1800-talet har Sofie Nordenberger skapat ett hem där enkelheten står i centrum. Över 20 000 personer följer hennes inspirerande vardag på Instagram. - Läget är oslagbart mitt bland alla åkrar, här infinner sig lugnet på en sekund, säger hon.

Hur skulle du beskriva din stil?

- Jag hoppas att min stil upplevs som prestigelös och enkel. Jag försöker att inte krångla till det, jag har svårt för övermöblerade rum och allt för många inredningsdetaljer. Jag föredrar att låta det vara enkelt och vilar helst ögonen på rena linjer.

Berätta om ditt hus!

- Huvudbyggnaden är ett gammalt kalkstenshus från sent 1800-tal som har renoverats varsamt. Jag föll för läget, de fantastiska salarna och det knarrande gamla originalgolvet som ligger kvar i flera rum. Ingenstans har jag känt mig så hemma som här och då har jag ändå hunnit flytta runt en hel del i mina år.

 

LÄS OCKSÅ: Kika in i Louise Ljungbergs antika hem

 

Vad är det bästa med att bo på Gotland?

- Läget är oslagbart mitt bland alla åkrar! Det är öppet, jag har relativt långt till närmsta granne och här infinner sig lugnet på en sekund. Jag tassar ut i min morgonrock, känner gräset under fotsulan och är tillfreds och trygg.

Vad är ditt bästa Gotlandstips för inredningsälskare?

– Jag tycker att alla ska ta sig till Skulpturfabriken, miljön är alldeles fantastisk och här fingrar jag alltid på flera produkter innan jag avrundar med en kopp kaffe. För betongälskarna finns ju förstås Tove Admans charmiga butik i Östergarn. I Visby skulle jag slå ett slag för H10, där hittar du sköna varumärken och god mat.

Vilket är ditt bästa köp?

- Det måste bli mitt gigantiska betongbord från danska Muubs, det står på ben av återvunnen teak och kommer bara att bli vackrare med åren.

 

LÄS OCKSÅ: Här är minilyan - med duschen mitt i köket

 

Har du några projekt på gång?

- Det tycks ju aldrig riktigt ta slut med projekt när man äger en gammal gård. Just nu tar jag en paus och försöker att inte kasta mig in i nya saker. En dröm om ett växthus finns förstås och jag borde fortsätta renovera min flygel på gården som fungerar som butik under sommarhalvåret.

Vilken är din favoritplats hemma?

- Det har alltid varit köket, men nu har jag flyttat min stora säng till ena salen. Här finns en öppen spis och det är nu min absoluta favoritplats. Här dricker jag mitt morgonkaffe och det finns gott om plats för min son att leka.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

- Något jag verkligen unnar mig är lyxiga sängkläder och där råder ingen tvekan om att sängkläderna från svenska Alex & Fred är bäst! Jag kan inte sova i någonting annat nu. De är gjorda av giftfria, superlyxiga skjorttyger från Portugal och känns så där svala och härligt mjuka mot huden.

 

Sofies hemmatips

”Inred med böcker! Hemma hos mig flyttar böckerna runt och finns i fönster, på nattduksbord och i hyllor. Jag har en romantisk relation till böcker.”

 

 

LÄS OCKSÅ:

HEMMA HOS

Namn: Sofie Nordenberger

Ålder: 32 år

Familj: Sonen Filip, 2 år

Gör: Driver Oh Living, webbshop och inredningsbutik samt jobbar med inredningskonsultationer. Över 20 000 personer följer henne på Instagram under namnet @sofienordenberger

Bor: På en kalkstensgård från 1800-talet på Gotland

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!