Vanessa, 25, flyttade till röda drömstugan i skogen

Kom in I värmen. Kaminen är centralt placerad mellan vardagsrum och kök, vilket ger en skön känsla i hela det öppna rummet. Katten Bosse njuter av värmen.

Foto: Peter Erlandsson

1 av 11: Kom in I värmen. Kaminen är centralt placerad mellan vardagsrum och kök, vilket ger en skön känsla i hela det öppna rummet. Katten Bosse njuter av värmen.

"Jag gillar stugkänslan", säger Vanessa.

Foto: Peter Erlandsson

2 av 11: "Jag gillar stugkänslan", säger Vanessa.

Personlig touch. Olika stolar vid mat­bordet ger extra liv till inredningen. Bordet från Ikea är slipat och mörk­betsat.

Foto: Peter Erlandsson

3 av 11: Personlig touch. Olika stolar vid mat­bordet ger extra liv till inredningen. Bordet från Ikea är slipat och mörk­betsat.

Ljust kök. Köket är byggt i ett burspråk vilket gör att ljuset kommer in från flera olika håll. Handdukar från Lagerhaus.

Foto: Peter Erlandsson

4 av 11: Ljust kök. Köket är byggt i ett burspråk vilket gör att ljuset kommer in från flera olika håll. Handdukar från Lagerhaus.

Blickfång. Vasen kommer från ­Granit, skålen från Guldfynd och kaktusen från Plantagen. Brickan är från Lagerhaus.

Foto: Peter Erlandsson

5 av 11: Blickfång. Vasen kommer från ­Granit, skålen från Guldfynd och kaktusen från Plantagen. Brickan är från Lagerhaus.

Dekorativa ting. Ett vackert gammalt skrivbord har blivit en plats för olika växer och dekorativa ting. Ljusstakarna är från second handbutiken Öppna hjärtat.

Foto: Peter Erlandsson

6 av 11: Dekorativa ting. Ett vackert gammalt skrivbord har blivit en plats för olika växer och dekorativa ting. Ljusstakarna är från second handbutiken Öppna hjärtat.

Kaktus & kastanj. Kaktus och strandkastanj tillsammans med print från Pinly.se, stege från ÖoB och en pläd köpt på Erikshjälpen.

Foto: Peter Erlandsson

7 av 11: Kaktus & kastanj. Kaktus och strandkastanj tillsammans med print från Pinly.se, stege från ÖoB och en pläd köpt på Erikshjälpen.

Praktisk förvaring. Badrummet, som är ett kombinerat tvättrum, har en praktisk tvättställs­kommod och ett spegelskåp. Handdukar från Jysk och matta från H&M home. Växten på pallen är en silveraralia.

Foto: Peter Erlandsson

8 av 11: Praktisk förvaring. Badrummet, som är ett kombinerat tvättrum, har en praktisk tvättställs­kommod och ett spegelskåp. Handdukar från Jysk och matta från H&M home. Växten på pallen är en silveraralia.

Alternativ gavel. I stället för sänggavel har Vanessa klätt väggen med en stor jutematta från Ikea. På sängbordet står två sticklingar av pilea och murgröna och ett doftljus från Klinta. Sängbord och lampor från Ikea.

Foto: Peter Erlandsson

9 av 11: Alternativ gavel. I stället för sänggavel har Vanessa klätt väggen med en stor jutematta från Ikea. På sängbordet står två sticklingar av pilea och murgröna och ett doftljus från Klinta. Sängbord och lampor från Ikea.

En Grön oas. Det grönskar även i sovrummet. På byrån står en korg med växten rundkalatea och två mindre krukor med fjäderkalla och hartass­bräken. Tavlorna har Vanessa hittat på ­loppis och sängöverkastet kommer från Åhléns.

Foto: Peter Erlandsson

10 av 11: En Grön oas. Det grönskar även i sovrummet. På byrån står en korg med växten rundkalatea och två mindre krukor med fjäderkalla och hartass­bräken. Tavlorna har Vanessa hittat på ­loppis och sängöverkastet kommer från Åhléns.

Stugan strax utanför Löddeköpinge.

Foto: Peter Erlandsson

11 av 11: Stugan strax utanför Löddeköpinge.

 

I en stuga strax utanför Löddeköpinge har Vanessa och Robin hittat sin idyll. 

Med många växter och väl valda loppisfynd har de skapat ett personligt hem som är både varmt, välkomnande och mysigt.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

I ett idylliskt litet skogsområde med naturromantiska gatunamn som Rådjursvägen, Trollsländevägen och Lodjursvägen bor Vanessa och Robin. Deras hus är sinnebilden av den lilla röda stugan, inbakad bland höga träd och frodig grönska. För paret som tidigare bott i en etta i Lund i över fem år, blev beslutet att flytta från stan inte svårt.

- Vi var helt enkelt färdiga med stan och längtade efter att bo närmare naturen, så vi bestämde oss för att köpa hus direkt, berättar Vanessa.

LÄS OCKSÅ: Miranda och Jacob renoverade gamla trähuset 

Robin som är uppväxt inte så långt härifrån hade vänner som redan bodde i området.

- Vi fick tips om att familjen som bodde här skulle sälja, så vi var här och knackade på. Det slutade med att vi köpte huset.

Foto: Peter Erlandsson

Blickfång. Vasen kommer från ­Granit, skålen från Guldfynd och kaktusen från Plantagen. Brickan är från Lagerhaus.

Vanessa gillar stugkänsla

Den röda stugan med vita knutar var en av orsakerna till att Vanessa föll för huset.

- Jag gillar stugkänslan, den öppna planlösningen och att huset på något sätt är lite mysigt. Att det dessutom finns kamin är bara fantastiskt.

Det var ett år sedan paret flyttade in och bland det första de tog tag i var att fixa till uppfarten. De schaktade och grundade och lade singel. Sedan målade de om hela huset utvändigt. Inomhus målade de också om och lade nytt golv i hela huset, men inte mycket mer än så.

- Köket är vårt nästa projekt, vi ska sätta upp nytt kakel och byta ut bänkskivorna.

LÄS OCKSÅ: Älskade elefantöra – allt om trendiga växten 

Att Vanessa tycker om gröna växter går inte att ta miste på. Det står små grupperingar av krukor, vaser och ibland även sticklingar utspridda i hela hemmet.

- Jag är galen i växter! Framförallt tycker jag om kombinationen trä, grönt och vitt. Det är något med träfärgen till det gröna, jag kan inte få nog av det. Det ger också en hög mysfaktor och gör att hela hemmet blir varmt och ombonat.

Foto: Peter Erlandsson

Vitt mot grönt. Den vita soffgruppen ­ lyfts fram av den mörkt gröna väggen som är målad i Jotun lady, i kulören Vallmofrö.

Blandar nytt och gammalt

Att vattna och sköta om alla växterna är inte något som bekymrar Vanessa.

- Jag köper många växter men slänger sällan någon. Det är inte alltid jag vet vad allt är, utan måste googla och läsa på om hur man sköter dem.

Inredningen är en blandning av gammalt och nytt.

- Jag går ofta på loppisar och i second hand butiker. Jag gillar det, det är superkul. Speciellt förtjust är jag i olika stolar - ser jag en gammal fåtölj, pall eller pinnstol får den gärna följa med hem. Ibland hittar jag även andra möbler som jag sen målar och klär om, sätter på hjul eller kanske byter knoppar.

LÄS OCKSÅ: Här är ALLT  du behöver veta om fina monstera 

Vanessa har gjort många fynd, bland annat ett skrivbord som någon bara skänkte bort.

- Jag är så förvånad över vilka fina saker folk gör sig av med. Självklart tröttnar jag också på saker ibland, men då säljer jag det vidare på Blocket, Facebook eller Instagram. Det är faktiskt rätt mycket ruljans på sakerna här.

Foto: Peter Erlandsson

Bladformer. I arbetsrummet syns Vanessas intresse för vackra bladformer. Affischer från Pinly.se och Wallstars.se.

Har förvandlats till drömhem

Till och med några av växterna är begagnade fynd.

- Den stora kaktusen vid matplatsen köpte jag på blocket för 200 kronor. Den är fin men sticks som bara den, det går knappt att gå nära den.

Vanessa som ursprungligen kommer från Skaftö vid den bohuslänska kusten flyttade till Skåne vid 19 års ålder för att studera. För att hålla kontakt med släkt och vänner startade hon ett Instagramkonto med bilder om sitt liv och sitt hem.

LÄS OCKSÅ: Så inreder du med växter – rum för rum 

- Först ville jag bara att alla hemma skulle se hur jag hade det, men sen fick jag mycket respons även av andra. Det är ju ännu roligare att lägga ut fina bilder om många gillar dem.

Hemmet har blivit precis som de tänkt sig och drömt om.

- Ibland går jag runt på exempelvis en lördag morgon med kaffekoppen och bara njuter. Jag pysslar om och ser över växterna, tar skott och planterar om. Det är härligt!

Hemma hos Vanessa & Robin

Här bor: Vanessa Tuulari, 25 år, Robin Ärlebring, 25 år och katten Bosse.

Var: I en ombyggd sommarstuga på 118 kvadratmeter i Löddeköpinge.

Övrigt: Robin jobbar med gourmetprodukter och Vanessa som arbetsterapeut. 

Vanessas instagramkonto: @kronhjortsvagen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande