Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
"Vi har byggt ett hus som är unikt för oss, som ingen annan har."
"Vi har byggt ett hus som är unikt för oss, som ingen annan har."
"Vi har byggt ett hus som är unikt för oss, som ingen annan har."
"Huset andas vår familj då det är vi som lagt vårt hjärta i vartenda beslut när det byggdes."
"Huset andas vår familj då det är vi som lagt vårt hjärta i vartenda beslut när det byggdes."
"Huset andas vår familj då det är vi som lagt vårt hjärta i vartenda beslut när det byggdes."
1 AV 2
"Vi har byggt ett hus som är unikt för oss, som ingen annan har."
Foto: JONAS LUNDBERG
2 AV 2
"Huset andas vår familj då det är vi som lagt vårt hjärta i vartenda beslut när det byggdes."
Foto: JONAS LUNDBERG

Tatjana och Bojan byggde sitt drömhem – lyxigt på en höjd i Stockholm

Tatjana och Bojan har byggt sitt drömhus, helt anpassat efter deras önskemål om ett modernt hem – nära till Stockholms innerstad.

Här är det öppen planlösning, lättskötta ytor och badrum man inte vill lämna som gäller.

Tidigare bodde Tatjana och Bojan med sina två barn i ett parhus som de trivdes bra i. Ett hem som var perfekt när barnen var små, med närhet till kompisarna på gatan. Men i takt med att barnen växte upp och närmade sig tonåren så kände familjen att de började bli trångbodda. De längtade efter större utrymme och saknade ett allrum, ett gästrum och en större tomt med något mer privat läge.

– Ett hus är en investering men också en stor kostnad, särskilt i området där vi bor och priserna rusar lätt i höjden, säger Tatjana.

Hemma hos familjen Jovanovic

Här bor: Tatjana, 42, Bojan, 42, och barnen Damjan, 17, och Danilo, 13.

Gör: Tatjana är butikschef och Bojan egenföretagare. 

Var: Stockholm.

Bor: I en nybyggd villa på 240 kvm. 

Instagram: @tatjanainspo

Paret började leta och titta på hus, men förstod snabbt att de skulle behöva totalrenovera för att trivas.

– Samtidigt har väl drömmen om att få bygga eget från scratch alltid funnits där. Vem vill inte skapa något från grunden efter sina egna behov och få vara den första att bo i huset?

Problemet var att det inte fanns några tomter i området de bodde i och eftersom de trivts så bra där i alla år så ville de inte byta stadsdel.

– Sedan gick allt fort, redan en månad efter att vi hade börjat fundera på att bygga hus så hade vi köpt en tomt, säger Tatjana glatt.

"Jag älskar vår öppna planlösning. Vi bor på en höjd och har härlig utsikt ut genom de stora fönstren", säger Tatjana. Matta Soho, Classic Collection. Braskamin, Nordpeis. Foto: JONAS LUNDBERG
Paret har satt in persienner i de stora fönstren i skydd mot insyn och allt för het sol. Speglarna på väggen reflekterar ljuset och skapar ett djup. Soffgrupp i skinn från Italien. Piedestaler från Serbien. Lampa Gatto, Flos. Bord, Mio. Kuddar, Classic Collection. Vas Kikis Derriere, Jonathan Adler. Rund inredningsdetalj, H&M Home. Filt, Classic Collection. Matta Soho, Classic Collection. Foto: JONAS LUNDBERG
Matbordet har paret måttbeställt - underredet är i stål och skivan i stenkomposit. Vas, fat och inredningsdetaljer på bordet, Jonathan Adler. Lampa, Von Chadaux. Runda speglar, House Doctor. Stolar, Mio. Foto: JONAS LUNDBERG

De hittade tomten när de var på en visning av ett annat hus, efter tips från en granne.

– Då vi ville bo i just detta område och då det sällan kommer ut tomter så slog vi till med en gång, det kändes som om det är nu eller aldrig. 

Så fort tomtköpet var i hamn så skickade paret in bygglovshandlingar och väntade spänt på att få komma i gång med husbygget. Tyvärr så gick inte riktigt allt i lås som Tatjana och Bojan hade hoppats på, utan de fick rita om huset tre gånger och då var det som tre helt nya hus för att få bygglov.

– För mig var väntan den jobbigaste delen. När vi väl fick ett okej gick det snabbt. Både jag och min man har lätt för att fatta beslut och vet vad vi gillar och inte gillar.

Tillsammans valde de allt från golvlister till fönster och dörrhandtag.

– Att bygga nytt samtidigt som man jobbar heltid och har två barn och en hund att ta hand om är både det tuffaste och roligaste jag någonsin gjort.

Det luftiga köket i grått har gott om förvaring. Paret har designat det tillsammans med en finsnickare, som sedan byggt det efter deras mått och materialval. Vas, Marimekko. Inbyggd ugn, mikro och kaffemaskin, Siemens. Barstolar, By Crea. Foto: JONAS LUNDBERG
Den platsbyggda bokhyllan i vardagsrummet på bottenvåningen är som ett smycke för rummet. Bordslampa Gross, By Rydéns. Ljusstake, Newport. Vas Pallo, Skrufs Glasbruk. Filt, Classic Collection. Kuddar, Chhatwal & Jonsson och Åhléns. Soffa, Furniturebox. Soffbord, Bo Concept. Foto: JONAS LUNDBERG
Trappräcket upp till andra våningen är i glas för att maximera ljusinsläppet. Golvklinker, Stenbolaget. Foto: JONAS LUNDBERG
Varje gång jag kliver över tröskeln så känner jag mig fortfarande imponerad av vad vi har åstadkommit.

Tatjana tycker att det har varit helt fantastiskt att få bygga ett hus tillsammans med sin man.

– Vi har byggt ett hus som är unikt för oss, som ingen annan har och skapat ett hem åt vår familj. Den känslan slår allt. Varje gång jag kliver över tröskeln så känner jag mig fortfarande imponerad av vad vi har åstadkommit, säger Tatjana. 

Huset som paret har byggt är ett suterränghus byggt på ett berg med kuperad omgivning. Det är ett modernt hem som är lätt att underhålla. Fasaden är Ytong, som i princip inte kräver något underhåll alls. Tanken med hela husbygget var att det skulle vara så lättskött som möjligt. Och paret har tagit vara tomtens bästa förutsättningar och valt stora fönster då läget är privat, på så vis har det i stort sett ingen insyn och kan njuta av naturen utanför genom de stora fönstren som släpper in mycket ljus.

– Vi har många stora fönster för att vi vill att huset ska kännas öppet och luftigt. Det blir en hel del fönster att tvätta, så där valde vi snyggt framför praktiskt men det är det värt.

Huset är i två plan med en takhöjd på 2,7 meter med öppen planlösning och mycket rymd, ljusinsläpp och generösa sällskapsytor.

På bottenplan finns familjens härliga tvättstuga som är måttanpassad och platsbyggd. Foto: JONAS LUNDBERG
I badrummet finns en bastu som ger extra lyx. Klinker, Stenbolaget. Dusch, Tapwell. Foto: JONAS LUNDBERG

På bottenvåningen finns en generös hall som mynnar ut i ett allrum där paret låtit platsbygga en bokhylla som sätter stilen för hela rummet. Intill finns ett gästrum och två sovrum samt ett badrum och en rymlig tvättstuga.

Från hallen kommer man upp till övre plan där kök, matsal och vardagsrum är i öppen planlösning. Här uppe finns även ett kontor, badrum med bastu och parets sovrum med tillhörande walk in-closet.

Vi ville börja från början med helt ny stil nu när vi fick chansen.

Rummen är stilrent inredda i med en touch av minimalism och lyx. Ett hem där var sak har sin plats.

– Alla saker förutom vår säng är nya då vi tokrensade innan flytten. Under tiden vi byggde huset var vi tvungna att magasinera alla saker och valde då att sälja och rensa ut det mesta. Möblerna vi hade i gamla huset skulle inte ha passat in här och vi ville börja från början med helt ny stil nu när vi fick chansen att skapa ett helt nytt hem, något som vi aldrig har ångrat.

Sovrummet är inrett i lyxig hotellkänsla och har en walk in-closet integrerad i rummet. Sängkläder, H&M Home. Gardin, Hasta Home. Matta, Jotex. Foto: JONAS LUNDBERG
Tanken när de inredde badrummet var att man aldrig ska vilja lämna det. Badkar Ellipse, Westerbergs. Badrumsmatta, Jonathan Adler. Tvättkorg, Rusta. Badkarshylla, H&M Home. Foto: JONAS LUNDBERG

– Vi trivs så bra här. Det är så roligt att ha byggt sitt egna hem. Det finns ju bara ett enda hus i hela världen som ser ut så här. Huset andas vår familj då det är vi som lagt vårt hjärta i vartenda beslut när det byggdes.

Tatjana älskar läget och närheten till naturen. Att de kan öppna upp skjutdörrarna i vardagsrummet vår och sommar.

– Vi bor nära stan men ändå mitt ute i naturen, det är väldigt härligt, säger Tatjana och ler.