Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 12
Sara njuter gärna av en kopp te i soffan. Bläddra vidare för att kika in i hennes vackra hem!
Foto: CARINA OLANDER
2 AV 12
Mycket ljus. Fönstret i vardagsrummet ger ett fint ljusinsläpp. De gula plåtbokstäverna är köpta via en nätauktion. De står på en snidad träsockel som egentligen är en överdel till ett gammalt skåp.
Foto: CARINA OLANDER
3 AV 12
Hyresrätt. Lägenheten ligger på fjärde våningen, sju trappor upp utan hiss.
Foto: CARINA OLANDER
4 AV 12
Soffdelen. Soffbordet är ett gammalt köksbord som Sara sågat av benen på. Matta från Ikea och korg från Åhléns. ­Getskinnsfällen har Sara fått av sin mormor och morfar. ­Dörrarna är köpta på nätet.
Foto: CARINA OLANDER
5 AV 12
Vita luckor. Ovanpå köksskåpen står en samling olika flaskor som köpts genom åren. Kakel­dekoren i svartvitt kommer från Lagerhaus.
Foto: CARINA OLANDER
6 AV 12
Gammalt skåp. Det gamla träskåpet ­fyndade Sara på nätet för 100 kronor. Trälådan ovanpå skåpet kommer från en ­källarloppis och träskålen från en second hand-affär i Karlstad.
Foto: CARINA OLANDER
7 AV 12
Matplats. I köket dominerar mat­platsen som består av två halvmåneformade bord och tygklädda stolar från Ikea. Lampan kommer från Moio store. Skärbrädorna på ­väggen är köpta på olika ­loppisar.
Foto: CARINA OLANDER
8 AV 12
Stilleben. Mitt på bordet har Sara ställt en bricka i plåt där hon har samlat ljus och olika krukor med blommor i.
Foto: CARINA OLANDER
9 AV 12
Stor spegel. Den vita golvspegeln är ommålad och var från början svart. Golvljusstaken är en omgjord lampfot med ett träfat monterat upptill. Den lilla spegeln på dörren är inköpt på en resa.
Foto: CARINA OLANDER
10 AV 12
Sovhörna. Sänghimmeln som hänger ovanför sängen kommer från Ellos. Den mjukar upp och ramar in den lilla sovhörnan. På väggen ovanför sängen hänger en ram från Love warriors. Sängkappan ­kommer från Jotex.
Foto: CARINA OLANDER
11 AV 12
Många ljus. Det låga, runda träbordet och saltlyktorna i flera olika storlekar kommer från Moio store. Snäckbollarna är ­loppisfynd.
Foto: CARINA OLANDER
12 AV 12
Loppisfynd. Träbänken vid fotänden av sängen är ett av Saras favoritfynd och är köpt på loppis.
Foto: CARINA OLANDER

Sara inreder med gamla möbler och loppisfynd

Den lilla lägenheten i Karlstad är full av gamla möbler och prylar köpta på auktioner och loppmarknader. "Det blir en annan känsla när man inreder med gamla saker och jag tycker om när hemmet är levande", säger Sara.

Hemma hos Sara

Här bor: Sara Hallin, 26.

Gör: Jobbar på Scandic Winn hotell och på inredningsbutiken Moio store.

Lägenheten: Hyresrätt i Karlstad på 49 kvadrat­meter, fördelat på 1 rum och kök.

Instagram: @fiinavita.

Förutom att Sara Hallin har ett brinnande intresse för inredning, gamla möbler och vackra saker fixar hon gärna till prylarna hon köper så att de får en personlig prägel.

– När jag var liten följde jag ofta med min mormor som älskade att åka runt på loppisar. Så intresset ligger väl antagligen i blodet, säger Sara.

 

Foto: CARINA OLANDER

Har bara köpt tre nya möbler

2009 tog kärleken till inredning fart ordentligt. Då började hon aktivt leta saker på auktioner, loppisar och olika sidor på nätet. Just gamla möbler är den stora passionen.

Hon ler stort när hon berättar att större delen av lägenheten är inredd med loppisfynd, och det är med extra stark betoning på ordet fynd.

– Möbelmässigt är det i stort sett bara sängen, soffan och tv:n som jag köpt helt nytt, säger Sara. Det blir en annan känsla när man inreder med gamla saker.

Med sina ett rum och kök är det en relativt liten lägenhet, men takhöjden på 2,70 bidrar till känslan av rymd. Sara har inrett det enda rummet som ett kombinerat sov- och vardagsrum och utnyttjat ytan på ett bra sätt. Soffhörnan är i den ena delen av rummet och i den motsatta hörnan står sängen.

 

LÄS OCKSÅ: 18 kändisar som sålt sina hem 2016 – kika in i läckra bostäderna!

Hittar egna lösningar

– Eftersom det är en hyresrätt har jag inte gjort några större förändringar, säger Sara. Jag har i stället satsat på enklare lösningar som ändå gjort stor skillnad.

Bland annat i köket där det tidigare fanns ett mossgrönt kakel över köksbänken.

– Det är inte alls i min smak, säger Sara. På enklaste möjliga vis satte jag därför upp plastdekor i ett rut­mönster på de befintliga kakelplattorna. Då infann sig den rätta känslan direkt.

Sara är kreativ och hittar ofta på egna lösningar. För att få till det rätta överkastet köpte hon en linneduk på H&M och sydde sedan fast små tofsar som hon sparat från ett kuddfodral som gått sönder.

Av en trasig golvlampa och ett träfat gjorde hon en ståtlig ljusstake som nu fått en given plats i det kombinerade sov- och vardagsrummet. Bredvid soffan står ett gammalt gediget träskåp.

– Det hittade jag på nätet och det hade lagts ut som "brasved" eftersom det var trasigt.

 

Foto: CARINA OLANDER

Säljer själv på nätet

Sara såg genast potentialen och kontaktade den som lagt ut annonsen och sa att hon kunde komma och hämta det. För en billig peng köpte hon sedan det material som behövdes för att kunna laga skåpet. Det har fått nytt liv och är fullt användbart igen.

Sara är inte någon samlare och därför är det heller inte så svårt för henne att göra sig av med möbler och olika saker när hon haft dem ett tag. Hittar hon något nytt och roligt på en loppis eller nätsida, så köper hon ofta spontant och skapar sedan en plats till det i hemmet.

– Om jag behöver sälja något för att få plats med det nya lägger jag ut en annons på nätet och säljer det där. Det fungerar jättebra och ofta blir det sålt direkt, säger hon.

För hemma hos Sara är det alltid något projekt på gång.

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

 

LÄS OCKSÅ: 

9 inredningstrender som kommer att vara helt ute 2017

Nu kan du hyra Mick Jaggers lyxiga semesterhus

Henning Mankells hus är till salu – se bilderna