Guldglans. I vardagsrummet står soffan Cloud från Mio och soffbord med marmorskiva från ­Sopstationen. Taklampan är gjord av sex Ikealampor från 60-talet. Verner ­Pantons ­vilfåtölj Lounge chair 123 i mockafärgat tyg är köpt på Blocket. Mattan är en tillskuren heltäckningsmatta från Hornbach.
1 av 13: Guldglans. I vardagsrummet står soffan Cloud från Mio och soffbord med marmorskiva från ­Sopstationen. Taklampan är gjord av sex Ikealampor från 60-talet. Verner ­Pantons ­vilfåtölj Lounge chair 123 i mockafärgat tyg är köpt på Blocket. Mattan är en tillskuren heltäckningsmatta från Hornbach. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Sandie bor med sina döttrar och en katt i atriumhuset utanför Lund.
2 av 13: Sandie bor med sina döttrar och en katt i atriumhuset utanför Lund. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Retromöbler. Sandie har lyckan att jobba med sin hobby, vintageprylar från 50- och 60-talet.
3 av 13: Retromöbler. Sandie har lyckan att jobba med sin hobby, vintageprylar från 50- och 60-talet. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Kontraster. Vintagelampan i koppar, design Hans Agne Jakobsson, är köpt på loppis och utgör en fin kontrast mot det nya köket.
4 av 13: Kontraster. Vintagelampan i koppar, design Hans Agne Jakobsson, är köpt på loppis och utgör en fin kontrast mot det nya köket. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Nytt kök. Köket, som var slitet, ­byttes ut mot ett nytt från Ikea. Väggen pryds av den hand­ritade tapeten Patchwork av Louise Body, beställd hos Tapetorama.
5 av 13: Nytt kök. Köket, som var slitet, ­byttes ut mot ett nytt från Ikea. Väggen pryds av den hand­ritade tapeten Patchwork av Louise Body, beställd hos Tapetorama. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Hattlampor. På väggen hänger en ­målning som Sandie vann i ett konstlotteri på sitt förra jobb. Hattlamporna och ­lampan på skyltdockebenen har Sandie gjort själv. ­Barvagnen i art deco-stil är köpt på Blocket.
6 av 13: Hattlampor. På väggen hänger en ­målning som Sandie vann i ett konstlotteri på sitt förra jobb. Hattlamporna och ­lampan på skyltdockebenen har Sandie gjort själv. ­Barvagnen i art deco-stil är köpt på Blocket. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Mot sovrummet. Den målade väven har varit scenografi till ett Lundaspex och är köpt på Erikshjälpen. Den vita golvlampan från­ ­italienska Kare design är fyndad på Blocket.
7 av 13: Mot sovrummet. Den målade väven har varit scenografi till ett Lundaspex och är köpt på Erikshjälpen. Den vita golvlampan från­ ­italienska Kare design är fyndad på Blocket. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Keramik. Keramik från 70-talet är en favorit. Mustaschmannen är italiensk design och den lilla damen är från Jie ­keramik.
8 av 13: Keramik. Keramik från 70-talet är en favorit. Mustaschmannen är italiensk design och den lilla damen är från Jie ­keramik. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Fyndad. Verner Pantons vilfåtölj Lounge chair 123 i mockafärgat tyg är en favorit inköpt på Blocket.
9 av 13: Fyndad. Verner Pantons vilfåtölj Lounge chair 123 i mockafärgat tyg är en favorit inköpt på Blocket. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Sovrummet. Det ljusa sovrummet vetter mot atriumgården. Gaveln har Sandie gjort själv och klätt med tyg från Bemz. Sängkläder från Ikea och taklampa från loppis.
10 av 13: Sovrummet. Det ljusa sovrummet vetter mot atriumgården. Gaveln har Sandie gjort själv och klätt med tyg från Bemz. Sängkläder från Ikea och taklampa från loppis. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Barnrum. Här bor yngsta dottern Emilia. Sängen är fyndad på Blocket och ommålad. Tapet från Pip studio. ­Sammetsklädd pall från ­Åhléns. Röda fällar köpta på loppis.
11 av 13: Barnrum. Här bor yngsta dottern Emilia. Sängen är fyndad på Blocket och ommålad. Tapet från Pip studio. ­Sammetsklädd pall från ­Åhléns. Röda fällar köpta på loppis. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Fondvägg. Väggen i sovrummet är klädd med en tapet från Hornbach. Sängborden i mässing med glashyllor är köpta på Blocket.
12 av 13: Fondvägg. Väggen i sovrummet är klädd med en tapet från Hornbach. Sängborden i mässing med glashyllor är köpta på Blocket. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN
Guldsamling. I sovrummet hänger ­solspeglar i grupp till­sammans med lampan ­Pistillo. Fladdermusfåtölj med vacker patina är ett Blocketfynd. Täcke av fuskpäls från Stoff & stil.
13 av 13: Guldsamling. I sovrummet hänger ­solspeglar i grupp till­sammans med lampan ­Pistillo. Fladdermusfåtölj med vacker patina är ett Blocketfynd. Täcke av fuskpäls från Stoff & stil. Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN

Sandie inreder hemmet med läckra vintagefynd

Sandie Hasche är en hejare på att hitta guldkornen i vintage­djungeln. I atriumhuset i Lund inreder hon med tidlösa designklassiker och glittrande detaljer med patina.

Den lummiga gatan på Nilstorp i Lund kantas med atriumhus i vit puts och med trä­panel. I ett av husen bor Sandie med sina två döttrar Emilia och Felicia. Att atriumhuset från 1960 är något utöver det vanliga står klart redan när man kliver över tröskeln. Entrén, som tidigare varit garage, har byggts om till hall och sovrum. Från den långa korridoren som leder till de gemensamma umgänges­ytorna nås flickornas rum.

 

LÄS OCKSÅ: 13 bästa annonserna på Hemnet 2016 – kolla in läckra hemmen!

Mest 50- och 60-tal

Detta i grunden skandinaviska vita atriumhus är fyllt till bredden av möbler i jakaranda och klassiska design­favoriter. Men Sandie har inte bara inrett huset, hon har totalrenoverat det från grunden. För fyra år sedan gick Sandie och hennes före detta man skilda vägar. De bodde tidigare ett kvarter bort och flickorna trivdes i området och med sina kompisar.

– Att flytta långt härifrån var aldrig något alternativ. Huset var klockrent, och att renovera var en spännande utmaning när jag hade friheten att göra som jag själv ville. Man utvecklas en del när man separerar, säger Sandie.

Möblerna i hemmet, liksom i Sandies butik Reform furniture, är övervägande 50- till 60-tal. Enligt Sandie är detta tids­perioden då skandinavisk design var som allra bäst. Hon har lyckats fylla både hem och butik med retro­pärlor på ganska kort tid. Här hemma finns så klart de bästa sakerna samlade. Men även de byts ut med jämna mellanrum, för Sandie tröttnar snabbt och möblerar ofta om.

 

Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN

Favoritmöbeln är en fåtölj

Det mest spektakulära i huset är vardagsrummet, där det råder en cool atmosfär. Den guldskimrande inredningen bryter fint mot en gråblå fondvägg. Väggen pryds av konst, en enorm solspegel och i ena hörnet en kanvas med tryck som varit skyltmaterial på Indiska. Mitt i det 50 kvadratmeter stora ­rummet står favorit­möbeln, Verner Pantons vilfåtölj Lounge chair 123. Sandies klenod som troligen är den enda pjäs som aldrig kommer att bytas ut.

Här står också hemmets kanske enda nyköpta möbel, soffan Cloud från Mio. Sandie köper inte gärna ny­­tillverkat, hon undviker slit och släng så mycket som möjligt.

Bortom det stora vardagsrummet ligger sov­rummet som, liksom flickornas rum, har stora glas­partier mot husets atriumgård.

 

Foto: Caroline Tengen / CAROLINE TENGEN

Vintageprylar har alltid varit ett intresse

Sandies resa från storkundsansvarig på Resurs bank till antikhandlare i egna företaget Reform furniture är en dröm som har besannats.

– Att hitta prylar från 50- och 60-talet har alltid varit mitt största intresse, även när jag jobbade på banken. Jag handlade faktiskt med vintageprylar långt innan jag startade Reform furniture.

intresset för vintage gjorde att Sandies och särbon Jims vägar korsades för tre år sedan.

– På en gemensam resa till Egypten förstod vi att vi inte bara var vänner. Sedan dess har vi varit ett par och sedan ett år tillbaka även affärspartners. Vi brinner helt enkelt för samma saker, säger Sandie och ler.

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

 

LÄS OCKSÅ:

Flytta in i unika gårdshuset från "Halva husens stad"

Inred med gröna växter – här är trenderna 2017

Victoria och Peter ritade sitt eget drömhus

Hemma hos Sandie

Här bor: Sandie Hasche, döttrarna Emilia, 9, Felicia, 7, och katten Bastian.

Gör: Driver Reform furniture med särbon Jim.

Bor: Ariumhus, 140 kvadratmeter, i Nilstorp i Lund.

Instagram: @reformfurniture.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande