Så vackert har Marielle, 31, inrett pampiga rosa villan

Foto: Sofi Sykfont

Den pampiga rosa 1920-talsvillan i Ramlösa har delats upp i tre lägenheter. Familjen Winkler-Nilsson bor på bottenvåningen i en ljus trerummare.

– Här får vi det bästa av två världar – en underbar lägenhet i gammal stil och en mysig trädgård, säger Marielle.

Andra har också läst

Marielle, David och Benjamin bor i Ramlösa utanför Helsingborg. När vi kommer på besök är även mormor på plats. Både Marielle och henne syster, som bor ett stenkast bort, har ärvt ett stort inrednings­intresse från sin mamma.

– Ja, det har jag alltid haft med mig, berättar Marielle. Och det blev ännu större när jag bodde i Stockholm och jobbade som mäklare. Då var jag runt mycket, tittade på hem och tog in styling. Det var då det satte i gång ­ordentligt. Och det var då jag började blogga. Först som en kul grej, sedan har det gett så mycket mer.

Hemma hos Marielle & David

Här bor: Marielle Winkler och David Nilsson med sonen Benjamin, 2.

Gör: Marielle är skadereglerare på ett försäkringsbolag, David är personlig tränare.

Bostaden: Bostadsrätts­lägenhet i Ramlösa utanför Helsingborg på 110 kvm med 4 rok. Huset är byggd 1929 och rymmer tre lägenheter.

Instagram: @mariellewinkler

Foto: Sofi Sykfont

Den rosa villan har blivit en bostadsrättsförening med tre lägenheter. Trädgården med pool och orangeri är gemensam för alla de boende.

Foto: Sofi Sykfont

Vy mot köket från hallen. De mörka trägolven ska snart vitbetsas – Marielle vill ha vitt, vitt, vitt. Hallbyrå, Ikea.

Foto: Sofi Sykfont

Köket fick nyligen en ny diskho i rostfritt och nya bänkskivor av marmor. Kökshandduk, Butik Linnéa. Diskmedel, L:a bruket. Kaffeburk, Søstrene Grene.

Foto: Sofi Sykfont

Matplatsen mellan kök och vardagsrum och har utgång till trädgården. Taklampa Sarfatti, Flos. Matta, bord och stolar, Ikea. Duk, Himla. Vas, Svenskt Tenn. Tavla, Printler. Sidobord, Bysso interiör.

Ville ha hus men priserna var för höga

På den vägen är det, men ändå inte riktigt. Inredningsintresset lever, Marielle bloggar och instagrammar, men mäklaryrket har hon lämnat.

– Jag trivdes aldrig riktigt. Jag är en trygghetsmänniska. Det var stressigt och alltid press på att man skulle prestera, jag jobbade alla helger och kvällar. Det passade inte mig. Jag kände det snabbt, men körde på i några år. Det var kul, men jag visste att det inte skulle bli för alltid.

När Marielle var gravid med Benjamin, för två år sedan, bodde hon och David i en lägenhet på Tågaborg i Helsingborg. Det var när det unga paret stod inför ett nytt liv som barnfamilj som det också blev dags att ge sig ut på bostadsmarknaden.

– Vi tänkte att vi ville ha ett hus, men insåg att de hus vi ville ha hade vi inte råd med. Då började vi titta på nybyggda radhus, men det var inte riktigt min stil. Alternativet var en sekelskifteslägenhet inne i stan, men de har ofta inte ens en balkong, kanske inte heller hiss, och vi ville gärna ha tillgång till en trädgård.

Foto: Sofi Sykfont

I vardagsrummet utgör kaminen både trivsel- och värmekälla. De vackra pardörrarna leder till hallen. Marmorbord, Bysso interiör. Glaskanna, Ellos.

Foto: Sofi Sykfont

Dukningen går i helvitt, men Marielle har lekt med kontraster i material och strukturer. Tallrikar, Mateus. Servetter, Himla. Vas, Svenskt Tenn. Bestick, Oscar & Clothilde.

Foto: Sofi Sykfont

Små blänk av guld bidrar med värme till den ljusa inredningen. Marmor-bricka, Hay. Fat, Jonathan Adler. Mässingsljusstake, Skultuna. Glaslykta, Orrefors.

Gammal stil och trädgård med pool

Marielles syster hade haft ögonen på den stora, rosa villan, som nytt bytt ägare, i Ramlösa – där de båda systrarna är uppvuxna. Den nya ägaren höll på att bygga om huset till ett flerfamiljshus och bildade en bostadsrättsförening bestående av tre lägenheter. När lägen­heterna dök upp på Hemnet var Marielle och David snabba med att boka en visning och fick ta del av vad som hänt med villan. I den stora trädgården fanns pool och orangeri – gemensamma för bostadsrättsinnehavarna att använda.

– Här fick vi både och – den gamla stilen och en trädgård, men inte riktigt villapriset. Och det är mest bara vi som använder de gemensamma ytorna.

På tal om stil, hur är det att leva med någon som Marielle, som har inredning som hobby i ett hem hon delar med någon annan? Finns det utrymme för någon annan stil än hennes? Och hur är det att få sitt hem ständigt exponerat i sociala medier? David är inte hemma, så vi kan inte fråga honom. Men Marielle förklarar:

– David har alltid varit väldigt peppande till min blogg och Instagram. Han tycker det är roligt att jag gör något som jag tycker är kul. Hans största intresse är träning. Han jobbar som personlig tränare och tävlar i crossfit. Jag följer ofta med på tävlingar och tycker det är jättekul.

Foto: Sofi Sykfont

Marielles och Davids sovrum är ljust och rymligt. Här får hela familjen plats. Överkast, Mille Notti. Kuddar, Designers Guild. Mattan, Artwood. Fårfällen är köpt på Night & Day i Helsingborg. Lampan i fönstret kommer från Butik Linnéa i Helsingborg.

Foto: Sofi Sykfont

I Marielles och Davids sovrum har paret inrett med en myshörna. Fåtölj, Ikea. Kuddar från Designers Guild, Himla och Ellos. Matta, Artwood. Tavlan av Audrey Hepburn har följt med Marielle genom flera flyttar.

Ju ljusare hem desto bättre

Marielles inredningsstil är ljus och klassisk. Ju ljusare desto bättre, är hennes filosofi. Hon erkänner att hon grämer sig lite över att inte ha hunnit slipa och vitbetsa ekparketten innan reportaget. Men det har varit en varm sommar med mycket lek och poolplask och då får det vara så. Så även i de sociala medierna.

– Ibland bara pausar jag och tänker att det är ju inte det riktiga livet. Jag vill inte att det ska bli för mycket. När jag var mammaledig var det annorlunda, då hade jag mer tid.

Dock innebär det inte någon större ansträngning för Marielle att skapa vackra bilder från hemmet att dela med andra. Inte ens med en tvååring som gärna klättrar och far omkring genom rummen.

– Jag är pedantisk så det har varit den största utmaningen med att få barn. Alla möbler som är vita är tvättbara och vi tvättar dem ganska ofta. Jag torkar av Benjamin när han ätit och han sitter ju inte precis i soffan och äter spagetti med köttfärssås. Är vi hemma en hel dag röjer jag undan allt när han sover på dagen och på kvällen så att stöket inte växer. Och jag kan inte gå och sätta mig i soffan på kvällen om hans rum är kaos.

Foto: Sofi Sykfont

Benjamin leker gärna i sitt rum, men sängen får vänta. Än så länge sover han bäst hos mamma och pappa i rummet intill. Säng, Sebra. Filt, Stella McCartney Kids. Stjärnvimpel, Numero 74. Matta, Ikea. Gungmoped, Kids Concept. Lampa, Kartell.

Foto: Sofi Sykfont

I Benjamins rum finns plats för både lek och mys. Lektält, Kids Concept. Lekmatta, Cam Cam Copenhagen.

LÄS MER: Maja och Jespers 100 år gamla hus blev drömhem 

PRENUMERERA! Bästa erbjudandet på LEVA&BO just nu – du får ett fullmatat magasin med inspiration, inredning, shoppingtips och goda recept varje vecka. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande