Så skapade Lovisa ett helt magiskt hem i lägenheten

Lovisas hem är fullt av färg och second hand-shoppat inredning. Handknuten persiskt matta som är fyndad på auktion. Tavlorna är köpta på Erikshjälpen. Vitrinskåpet är säkert 100 år gammalt, väldigt snett och går inte att stänga. Puffen är köpt på loppis. Soffa, Bo Concept. Golvlampan, som är hittad på skroten, har fått nytt tyg på skärmarna av Lovisas mamma.

Foto: CARINA OLANDER

Lovisas hem är fullt av färg och second hand-shoppat inredning. Handknuten persiskt matta som är fyndad på auktion. Tavlorna är köpta på Erikshjälpen. Vitrinskåpet är säkert 100 år gammalt, väldigt snett och går inte att stänga. Puffen är köpt på loppis. Soffa, Bo Concept. Golvlampan, som är hittad på skroten, har fått nytt tyg på skärmarna av Lovisas mamma.

Lovisas lägenhet i Linnéstaden i Göteborg är fylld av prylar med en historia. Att hon har en passion för inredning och saker från förr skvallrar även ett överfullt garage om.

– Det som inte får plats i lägenheten sparas till mitt och Antons framtida hus, säger Lovisa.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Lovisa och Anton bor på sjätte våningen på Kastellgatan i Linnéstaden i Göteborg. Den charmiga lägenheten under takåsarna har utsikt över hustaken bort mot Skanstorget. Två välplanerade rum och kök med snedtak där charmiga gamla svartmålade pinnstolar står runt det gedigna antika träbordet. Vardagsrummet är stort och luftigt med charmiga takfönster som tillför generöst med ljus mot väggarnas mörkgrå kulör.

– När jag flyttade in här var lägenheten visserligen i bra skick, men den var väldigt vit och gav ett neutralt intryck. Jag är inte så vit av mig så jag satte genast i gång att måla om. Jag älskar att måla och har nog bytt kulör i vardagsrummet fem gånger på ett år, berättar Lovisa.

Foto: CARINA OLANDER

Lovisa Hillhammar älskar att samla på sig saker – men allt får inte plats hemma i tvåan. Därför sparar hon möbler och prylar i ett överfullt garage.

Hemma hos Lovisa & Anton

Här bor: Lovisa Hillhammar och Anton Lundblad.

Gör: Lovisa arbetar som e-com manager på 8848 Altitude. Anton arbetar som produktionsteknisk konsult.

Var: Linnéstaden i Göteborg.

Hemmet: En lägenhet på 65 kvadratmeter byggd på tidigt 1900-tal.

Instagram: @loulolias

”Det är så trivsamt med mörkare väggar”

Innanför vardagsrummet bakom gamla pardörrar ligger Lovisas och Antons sovrum som är målat i en mörk gråblå kulör. Sängens linnelakan går i matchande nyans och till det har Lovisa adderat rostbruna toner som gifter sig fint med rummet färgsättning. Mot ena väggen står även en gammal, vacker byrå som sväljer mycket förvaring.

– Sovrummet är mitt favoritrum! Det är så trivsamt med mörkare väggar och inmålade garderober, säger Lovisa.

Att Lovisa tycker om saker från förr syns i hela lägenheten. Det finns inte många nya möbler och ting i parets hem. Lovisa älskar inredning och tycker om att ge sig ut på loppisjakt och att gå i second hand- och antikaffärer. Och hon klickar gärna hem fina saker från nätauktioner som hon sedan inreder med.

Foto: CARINA OLANDER

Runt ett gediget antikt träbord står charmiga trästolar som hängt med ett tag. Stolar som Lovisa hittade på en gammal vind och räddade från att slängas.

Foto: CARINA OLANDER

Tavlan med generös guldram och kupat gammalt glas är ett loppisfynd och tillhör Lovisas favoriter. Skåpet var tidigare.

Förvarar möbler till framtiden i ett garage

– Inredning är en av mina allra största hobbyer och dessutom älskar jag att fynda fina, antika saker. Att få skapa sitt hem precis som man vill är något alldeles speciellt. Mitt hem speglar mig och det tycker jag ska synas och kännas. Jag gillar saker som har en historia att berätta och jag försöker dessutom spara alla historier på lappar som jag fäster på var unik sak, om så är möjligt.

– Jag köper saker jag tycker är fina även om jag inte behöver dem, eller har plats för dem, just nu. Det har resulterat i ett helt garage fyllt med möbler och kuriosa som jag planerar att ha i ett förhoppningsvis framtida hus. Jag är en riktig samlare, säger Lovisa.

Foto: CARINA OLANDER

Rostbruna detaljer piggar upp i sovrummet. Solspegeln är köpt i en antikbutik i Spanien.

Foto: CARINA OLANDER

I hallen har Lovisa målat halva väggen grå och sedan låtit den vara vit upp till. Vikspegel är köpt på Artilleriets ut­försäljning. Mässingsskålen följde med när Lovisa ropade in ett parti mässingsljusstakar på auktion.

Foto: CARINA OLANDER

Ytterdörren är målad i en sober grön kulör.

Lovisa står för inredningen hemma

Det är mest Lovisa som står för inredningen där hemma. Anton är inte särskilt intresserad av inredning och tycker att det Lovisa gör blir fint. Paret väntar barn och snart går flyttlasset till en större lägenhet som är under totalrenovering utlagd på entreprenad. I det projektet står Lovisa för designtänket och Anton för det praktiska, en kombination som visat sig vara väldigt lyckad.

– Det är väldigt kul att göra det här tillsammans. Helt klart en utmaning med många kompromisser. Jag gissar att han har fått kompromissa en aning mer än jag har, men han är glad ändå, säger Lovisa och skrattar.

Foto: CARINA OLANDER

Sovrummet är målat i en gråblå kulör för att matcha vardagsrummets mörkgrå väggar. Det bidrar till att hela lägenheten ger ett rogivande intryck.

Foto: CARINA OLANDER

En antik Thonet-stol fungerar som nattduksbord. Den nyplanterade bladbegoniasticklingen står på tillväxt.

Foto: CARINA OLANDER

Ljusstakar i mässing tillhör Lovisas favoriter och hon kommer sällan tomhänt från en loppis. Klassiska Y-stolen, designad av Carl Hansen.

Foto: CARINA OLANDER

Den vita köksinredningen kompletteras med svarta accessoarer som skapar kontrast.

LÄS MER: Sara fick sitt drömhem – byggde nytt hus i skärgården 

LÄS MER: Gårdshusens förvandling – från gamla stall och tvättstugor till lyxhem 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande