Så skapade Catrin ett magiskt hem i lägenheten

Catrin Hinsell föll pladask för lägenheten och älskar att hon slapp renovera.

Foto: Sofi Sykfont

1 av 2: Catrin Hinsell föll pladask för lägenheten och älskar att hon slapp renovera.

Tvårumslägenheten ligger på Ribergsborg i Malmö.

Foto: Sofi Sykfont

2 av 2: Tvårumslägenheten ligger på Ribergsborg i Malmö.

Catrin Hinsell har hittat hem efter flera flyttar på kort tid. Nu boar hon in sig i våningen på Ribersborg i Malmö, nära havet, centrum, familj och vänner.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Renovering, nej tack! Så skulle man kunna sammanfatta det kapitel i livet Catrin Hinsell just nu befinner sig i. Under flera år ägnade hon och dåvarande sambon sig åt att riva, bygga och fixa drömhuset i Skanör, där Catrin är uppvuxen. Sedan de gått skilda vägar har hon bott i lägenhet. Först i hyreslägenhet på Gamla väster, och nu sedan i maj, i bostadsrättstvåan på Ribersborg. Här bor hon ett stenkast från Ribergsborsstranden, Slottsparken och de tidigare hemkvarteren på Gamla väster.

– Egentligen ville jag bo kvar på Gamla väster, men att hyra en lägenhet känns som att slänga pengar i sjön för mig, jag ville äga och började leta. Men det kom aldrig ut någon tvåa på marknaden.

Foto: Sofi Sykfont

Bord, Hjort Knudsen. Stolar, Hans J Wegner. Pläd, Pelle vävare. Fårskinn, Shepherd. Taklampa, Vertigo, Petite Friture.

Foto: Sofi Sykfont

Köksinredning, Kivik. Blandare, Tapwell. Redskapskruka, H&M Home. Vattenkokare, Dualit. Skärbräda, Åhléns. Tavla, Ester the Bunny.

Stort vardagsrum med plats att umgås

Catrin, som enligt egen uppgift är ”jättekräsen” föll omedelbart för lägenheten på andra sidan parken, efter att inte ha varit på mer än en visning tidigare. Förutom att den rymde eftertraktade detaljer som högt i tak och fiskbensparkett var våningen dessutom nyrenoverad och inflyttningsklar. Hela fastigheten hade genomgått en totalrenovering så sent som 2003.

Tvåan har ett stort vardagsrum, vilket var viktigt eftersom Catrin har en stor familj. Hon har många syskon och syskonbarn hon vill kunna bjuda hem och umgås med utan att behöva trängas eller möblera om. Hon har ett socialt liv med många vänner i kvarteren runtomkring som gärna tittar förbi. Så i vardagsrummet står nu ett rejält bord i vitoljad ek, det var något av det första som införskaffades då hon lämnade den förra lägenheten. Där hade hon fått nöja sig med ett litet vardagsrum och matplats i köket med bara fyra sittplatser. Nu ville hon ha både plats och frihet att umgås på ett avslappnat sätt.

Catrin Hinsell

Här bor: Catrin Hinsell.

Gör: Digital manager på Orkla Foods Sverige.

Var: Malmö.

Bor: Bostadsrätt på 62 kvm, 2 rum och kök.

Instagram: @catrinhinsell

Foto: Sofi Sykfont

Howardsoffa, Mio. Kuddar från Shepherd, Missoni, H&M Home och Muuto. Plädar, Klippan. Soffbordet har Catrin designat själv. Det är byggt av en marmorskiva och ben från Pretty pegs. Brickbord, Hay. Piedestal, Ferm Living.

Foto: Sofi Sykfont

Ljuslyktor från Kähler och Ikea. Vas, Lyngby.

”Ombonat men inte för mycket saker”

– Mitt hem i Skanör var nästan som ett visningshem. Det var så exklusiva material att det inte var kul att bjuda hem folk, det blev hela tiden ”akta den, akta den”. Det blev en inre stress, så vill jag aldrig ha det mer! Men det blev ett fantastiskt fint hus, det var kul att göra det.

Det har inte ens gått ett år sedan hon flyttade in i sitt nya hem men Catrin trivs verkligen och är redan inbodd. Hur skapar man en hemtrevlig känsla på så kort tid?

– Jag har tänkt ”ombonat men inte för mycket saker”. Jag gillar att ha det minimalistiskt men ändå skapa känslan av värme. Materialvalen och kontrasterna med sten och marmor är viktiga. Jag vill gärna ta in trä, och blanda olika material. Bara trä är inte så välkomnande och väljer man bara vitt blir det nästan sterilt som i ett labb. Jag har ju till och med en vedstapel fast jag inte har någon brasa! Men jag sätter på brasan på TV4 Play, jag älskar när det känns mysigt, och det är perfekt nu till hösten, skrattar Catrin.

Foto: Sofi Sykfont

Puff, Shepherd. I fönstret en liten PH-lampa. Vas, Kähler. Ljuslyktor, Tom Dixon.

Foto: Sofi Sykfont

Sängkläder, H&M Home. I fönster ljusstake, Klong. Sänglampa, Åhléns.

Vill skapa ett hem för sitt eget välmående

Känslan hemma hos Catrin är mycket riktigt ombonad och hemtrevlig, men också stilren. Hon gillar att blanda gammalt med nytt och dyrt med billigt, och är intresserad av klassisk design. Det vittnar bland annat valet av Hans J Wegners Y-stolar till matplatsen om.

– Jag lägger gärna pengar på vissa saker, sådant som jag inte byter ut, då vill jag ha ordentliga grejer. Men det behöver inte vara dyrt, Ikea får gärna vara med i mixen.

Catrin har ett stort intresse för inredning. Det väcktes under hennes ”renoveringsår”. Men hon är noga med att påpeka att inredning inte bara handlar om yta.

– För mig är det viktigt att trivas hemma för att må bra, för att funka och för att kunna göra ett bra jobb på jobbet. Jag tycker om att skapa mitt hem för mitt eget välmående.

Foto: Sofi Sykfont

Bord, Hjort Knudsen. Stolar, Hans J Wegner. Tavlan har Catrin målat själv. Vedhållare, Rais. Taklampa, Vertigo, Petite Friture.

Foto: Sofi Sykfont

Ljusstake, By Lassen. Vaser, Lindform och Jysk. Doftljus, Jo Malone. Ljusstake, Cooee. Silverelefant, Georg Jensen. Det lilla ”solfatet” har Catrin ärvt av sin mormor. Vas, Bolia.

Foto: Sofi Sykfont

Marmor, rostfritt, mässing och trä. Att låda material mötas är Catrins bästa inredningstips. Blandare, Tapwell. Bricka, Missoni. Träbricka, Vellingeblomman.

LÄS MER: Så fick de nybygget att se ut som ett sekelskifteshus 

LÄS MER: Jennys 80-talshus döljer ett charmigt drömhem i lantlig stil 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande