Så fick Michaela sitt drömhem – med antikt

Michaela hittat mycket inredningsinspiration på Instagram, loppisar, och auktioner men även i sitt arbete. "Alla på Bemz är sanna inredningsentusiaster", säger hon.

Foto: Jonas Lundberg

1 av 13: Michaela hittat mycket inredningsinspiration på Instagram, loppisar, och auktioner men även i sitt arbete. "Alla på Bemz är sanna inredningsentusiaster", säger hon.

Matgruppen i köket är ett kärt fynd. Michaela gillar kontrasten mellan trästrukturen och de originalmålade svarta bårderna. Ljusstake från Georg Jensen, lampa från Sabina Grubbeson. Tavlan har Michaela målat.

Foto: Jonas Lundberg

2 av 13: Matgruppen i köket är ett kärt fynd. Michaela gillar kontrasten mellan trästrukturen och de originalmålade svarta bårderna. Ljusstake från Georg Jensen, lampa från Sabina Grubbeson. Tavlan har Michaela målat.

Den snirkliga rokoko­spegeln och ett träbord med patina har kombinerats med en modern lampa i krom.

Foto: Jonas Lundberg

3 av 13: Den snirkliga rokoko­spegeln och ett träbord med patina har kombinerats med en modern lampa i krom.

Soffa Nockeby från Ikea med klädseln Zaragoza vintage velvet acorn från Bemz. Tavlan över soffan är en parafras av Michaela.

Foto: Jonas Lundberg

4 av 13: Soffa Nockeby från Ikea med klädseln Zaragoza vintage velvet acorn från Bemz. Tavlan över soffan är en parafras av Michaela.

Michaela gillar unika möbler och inrednings­detaljer. På den antika byrån står lampan Cluster från Dardarkum.

Foto: Jonas Lundberg

5 av 13: Michaela gillar unika möbler och inrednings­detaljer. På den antika byrån står lampan Cluster från Dardarkum.

Bordet är köpt på auktion. Tavlan i bakgrunden är ett verk av Michaela. Ljusstake Nagel stoff. Lampa från Bukowskis.

Foto: Jonas Lundberg

6 av 13: Bordet är köpt på auktion. Tavlan i bakgrunden är ett verk av Michaela. Ljusstake Nagel stoff. Lampa från Bukowskis.

I hallen ligger ett nyinlagt klinkergolv. Tapet Penelope från Sandberg wallpaper.
Bänken är ett loppisfynd. Ljuslampetter av Malin Appelgren, målning av Daniels mormor och ram från Michaelas morfar.

Foto: Jonas Lundberg

7 av 13: I hallen ligger ett nyinlagt klinkergolv. Tapet Penelope från Sandberg wallpaper. Bänken är ett loppisfynd. Ljuslampetter av Malin Appelgren, målning av Daniels mormor och ram från Michaelas morfar.

I ateljén under snedtaket kan Michaela släppa loss all sin kreativitet och det har hunnit bli en och annan tavla med åren. Tapet Dancing crane från Engblad & Co. Solspegel från Newport.

Foto: Jonas Lundberg

8 av 13: I ateljén under snedtaket kan Michaela släppa loss all sin kreativitet och det har hunnit bli en och annan tavla med åren. Tapet Dancing crane från Engblad & Co. Solspegel från Newport.

Tavlorna vid sängborden kommer från Studio Lisa Bengtsson. Spegeln är köpt i New York. Lampan från Cityel.

Foto: Jonas Lundberg

9 av 13: Tavlorna vid sängborden kommer från Studio Lisa Bengtsson. Spegeln är köpt i New York. Lampan från Cityel.

Gustavs rum är en härlig plats för bus och lek. Matta från Ellos. Ljusgrön korg från Byusforyou.

Foto: Jonas Lundberg

10 av 13: Gustavs rum är en härlig plats för bus och lek. Matta från Ellos. Ljusgrön korg från Byusforyou.

Andreas rum är inrett med mjuk heltäckningsmatta, prefekt att leka på. Tapet Barbary toile från Nina Campbell. Skåpet är ett auktionsfynd.

Foto: Jonas Lundberg

11 av 13: Andreas rum är inrett med mjuk heltäckningsmatta, prefekt att leka på. Tapet Barbary toile från Nina Campbell. Skåpet är ett auktionsfynd.

Gästtoaletten har målats i en grågrön ton som passar fint ihop med mosaiken på golvet. För att få en personlig känsla har Michaela inrett med en gammal träbänk och en tavla som hon målat.

Foto: Jonas Lundberg

12 av 13: Gästtoaletten har målats i en grågrön ton som passar fint ihop med mosaiken på golvet. För att få en personlig känsla har Michaela inrett med en gammal träbänk och en tavla som hon målat.

Tapeten i Gustavs rum heter Poppy och kommer från Mimou.

Foto: Jonas Lundberg

13 av 13: Tapeten i Gustavs rum heter Poppy och kommer från Mimou.

Michaela älskar inredning och har ett stort intresse av saker från förr. Hon har inrett familjens hus med många fina antika möbler och till det adderar hon sin konst, vackra tavlor som gör deras hem personligt.

Michaelas sambo Daniel är uppväxt på Lidingö så när paret var på jakt efter hus då de väntade sitt första barn kändes Lidingö som en naturlig plats att bo på. Där skulle de få nära till barnvakt, fin natur och havet.

– Vi tittade på äldre hus, jättefina, men det var så mycket att göra och de var oerhört dyra, säger Michaela.

De fastnade för en 70-talsvilla i ett område med hus i samma stil.

– Stilen är ganska ovanlig för att vara byggda på mitten av 70-talet. Att huset kändes rejält och hade hämtat inspiration från husen förr i tiden var avgörande för oss, säger Michaela.

Till exempel är takhöjden lite högre, trappan gedigen och huset har charmiga detaljer som snedtak, fönster­kupor och trätak.

– Huset var dessutom stort så vi skulle kunna få till både barnrum, musikstudio till Daniel och en ateljé till mig där jag skulle kunna måla. Huset kändes helt enkelt som gjort för oss, säger Michaela.

 

LÄS OCKSÅ: Gamla läkarvillan blev ett lekfullt hem 

Anlitade hantverkare

Huset var i bra skick men mörkt och murrigt och med tydliga spår från 70-talet. Ett stort plus i kanten var att köket var nyrenoverat med vita luckor i klassisk sekelskiftesstil.

Michaela och Daniel anlitade hantverkare som slipade om golvet i vardagsrummet, målade och tapetserade om överallt och la in nya golv i kök och hall. De större rummen i huset målades i ljust grått, och de andra rummen tapetserades helt eller delvis.

– Tapeter ger verkligen en ombonad känsla och det där lilla extra tycker jag. Vårt hus har gått från mörkt och murrigt till ljust och fräscht som det så klyschigt heter, säger Michaela.

– Gästtoaletten var inte så kul, men det blev jättefint med enkla medel som ny färg och snygga och hem­trevliga inredningssaker som den gamla träbänken, växter och tavlorna på väggen.

 

LÄS OCKSÅ: De förvandlade 70-talshuset till en lantlig dröm 

Foto: Jonas Lundberg

Parets sovrum ligger på andra våning och är ett av de största rummen i huset. Till höger om sängen finns en skrivbordshörna och till vänster ett mysigt hörn med stor spegel. Sänggavel från Sia, överkast från Himla och kuddar från Room och Day home.

Tidlös stil

Michaela tycker om gamla vackra saker och har inrett familjens hem i en klassisk och tidlös stil där nya och gamla möbler bildar en trivsam helhet.

– Vi älskar att ha gäster på besök och i vårt hus kan man få in riktigt många. Vi har haft dopmottagningar, födelsedagskalas och middagar med vänner i vårt stora vardagsrum som är hela 45 kvadratmeter. När vi hade dopmottagning satt vi femtio personer här inne, säger Michaela.

På bottenplan finns hall, gästtoalett, tvättstuga, kök och vardagsrum. Uppe på andra våningen finns barnens rum med snedtak och ateljén som är Michaelas absoluta favoritrum där hon kan släppa fram all sin kreativitet.

Parets sovrum är på 30 kvadratmeter och är ljust och härligt med ljusinsläpp i från två håll. Färgskalan är lugn och harmonisk, och till rummet hör en stor och väl- organiserad walk in-closet med praktiskt Elfa-system.

– Jag älskar inredning och att få skapa ett vackert hem, men det får inte kosta hur mycket som helst. Vi har ganska få trendiga möbler och inga dyra designmöbler. Vi tänker hållbarhet, tidlöshet och återbruk, så att vi inte ska tröttna och behöva byta ut hela tiden.

Michaela gillar möbler i klassisk och tidlös stil kombinerat med uppiffade loppisfynd och udda inredningsdetaljer.

– På så sätt sparar man både på miljön och pengarna samtidigt som man får något helt unikt. Vill man ha förändring, vilket jag ganska ofta vill, så är det lätt att ändra med hjälp av detaljer och textilier.

 

LÄS OCKSÅ: De förvandlade två sommarstugor till en lantlig villa 

Gillar antikt

Hon har också en förkärlek för antika, unika möbler och inredningsdetaljer. Mycket av sakerna i huset är ärvda eller inropade på auktion, eller fyndade på loppis och Tradera.

– I sommar gifter jag mig och ska då ha min mammas gamla brudklänning från 1969. Det är verkligen en speciell känsla med saker som gått i arv i familjen. Jag hittar mycket inredningsinspiration på Instagram, loppisar och auktioner, men även i samband med mitt arbete.

 

LÄS OCKSÅ: Sofie, 22, bor med fantastisk vy över hustaken 

70-talsvillan fick nya golv & vackra tapeter

Här bor: Michaela Nylund med fästmannen Daniel Grut, barnen Gustav 2 1/2, och Andrea, 1.

Gör: Michaela är PR manager på textildesignföretaget Bemz. Daniel arbetar som projektledare på ett IT-bolag

Hemmet: En villa byggd 1975 på 200 kvadratmeter på Lidingö.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande