Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Malin Olsson visar upp 40 nya inspirerande hem i säsong 8 av ”Vem bor här?”.Malin Olsson visar upp 40 nya inspirerande hem i säsong 8 av ”Vem bor här?”.Malin Olsson visar upp 40 nya inspirerande hem i säsong 8 av ”Vem bor här?”.
”Denna säsong får vi besöka ett Hollywooddoftande 70-talshem med fantastiska lampor i varje rum och jag är ju en sucker för vackra lampor!”, säger Malin Olsson.”Denna säsong får vi besöka ett Hollywooddoftande 70-talshem med fantastiska lampor i varje rum och jag är ju en sucker för vackra lampor!”, säger Malin Olsson.”Denna säsong får vi besöka ett Hollywooddoftande 70-talshem med fantastiska lampor i varje rum och jag är ju en sucker för vackra lampor!”, säger Malin Olsson.
I slutet av varje avsnitt avslöjar Malin Olsson hemmens rätta ägare.I slutet av varje avsnitt avslöjar Malin Olsson hemmens rätta ägare.I slutet av varje avsnitt avslöjar Malin Olsson hemmens rätta ägare.
1 AV 4
SVT:s succéprogram gör comeback
2 AV 4
Malin Olsson visar upp 40 nya inspirerande hem i säsong 8 av ”Vem bor här?”.
Foto: Janne Danielsson/SVT
3 AV 4
”Denna säsong får vi besöka ett Hollywooddoftande 70-talshem med fantastiska lampor i varje rum och jag är ju en sucker för vackra lampor!”, säger Malin Olsson.
Foto: SVT
4 AV 4
I slutet av varje avsnitt avslöjar Malin Olsson hemmens rätta ägare.
Foto: SVT

Malin Olsson om nya ”Vem bor här?”: ”Ett wow-moment i varje hem”

Ett gjuteri, en fängelsehåla – och seriens första enrummare. Vem bor här?

Efter ett långt uppehåll är SVT-succén tillbaka med 40 nya personliga bostäder.

– Jag älskar retrohemmen för att det är så mycket färg och nostalgi, säger programledaren Malin Olsson.

”Vem bor här?”-fansen har fått vänta ett och ett halvt år på den nya säsongen, som skulle ha sänts redan i våras. Men nu är det äntligen dags! 

Säsong 8 av ”Vem bor här?” består av åtta avsnitt som sänds varje måndag i SVT och i SVT Play från och med måndag 10 oktober.

– Vi bestämde oss för att flytta ”Vem bor här?” till hösten eftersom vi ville sprida ut våra populära program om hem och trädgård lite bättre över året. Nu får tittarna ett härligt lifestyle-program att njuta av även i höstrusket, och vi hoppas att det kommer att kännas riktigt mysigt och roligt att titta på ett avsnitt när höstregnet slår mot rutan, förklarar projektledare Björn Östlund.

Malin Olsson är laddad för en ny säsong.Malin Olsson är laddad för en ny säsong.Malin Olsson är laddad för en ny säsong.
Malin Olsson är laddad för en ny säsong. Foto: Instagram

Så blir nya säsongen av ”Vem bor här?”

SVT har hittat 40 nya deltagare med extra personliga hem, och varje vecka befinner sig programledaren Malin Olsson på en ny plats i Sverige för att gå husesyn med fem personer som inte har träffats tidigare. Efter en kort rundvandring ska de lista ut var de andra bor, enbart med hjälp av dagens intryck och information om personernas yrke. Det gäller förstås också att inte råka avslöja något om sitt eget hem längs vägen.

Under hösten väntar hembesök i bland annat Småland, Skaraborg och Umeå. Säsongspremiären sker i Skåne med bland annat ett gjuteri och ett ombyggt posthus. 

Vem bor i gjuteriet i Skåne?Vem bor i gjuteriet i Skåne?Vem bor i gjuteriet i Skåne?
Vem bor i gjuteriet i Skåne? Foto: SVT
Här finns det många detaljer att titta på. Avslöjar de något om ägaren?Här finns det många detaljer att titta på. Avslöjar de något om ägaren?Här finns det många detaljer att titta på. Avslöjar de något om ägaren?
Här finns det många detaljer att titta på. Avslöjar de något om ägaren? Foto: SVT
Ett ombyggt posthus finns också med i säsongens första ”Vem bor här”.Ett ombyggt posthus finns också med i säsongens första ”Vem bor här”.Ett ombyggt posthus finns också med i säsongens första ”Vem bor här”.
Ett ombyggt posthus finns också med i säsongens första ”Vem bor här”. Foto: SVT

Seriens första etta

För första gången i seriens historia kliver deltagarna in i en enrummare. Vanligtvis letar produktionen efter lite större hem med många detaljer, men just denna lägenhet stack ut, berättar Malin Olsson.

– Det är bara ett rum men känns som ett helt universum! Redan när man klev in i hallen var det som en konstinstallation hängande från taket föreställande ett svallande hav! Och sedan är det ju en konst i sig att lyckas inreda i compact living-stil, säger Malin Olsson.

Vilket hem har överraskat dig mest genom åren?

– Oj, vi har ju besökt runt 500 hem så det är svårt att välja! I premiäravsnittet denna säsong får vi besöka ett Hollywooddoftande 70-talshem med fantastiska lampor i varje rum och jag är ju en sucker för vackra lampor! Annars är det lite extra kul med hemmen i speciella byggnader som lägenheten i ett vattentorn, eller det gamla tingshuset som vi får besöka i år där den gamla fängelsehålan med inristningar finns kvar. Sedan älskar jag retrohemmen för det är så mycket färg och nostalgi!

Hollywood möter italienskt 70-tal i ”maximalistiska huset” i säsongspremiären – en av Malins favoriter.Hollywood möter italienskt 70-tal i ”maximalistiska huset” i säsongspremiären – en av Malins favoriter.Hollywood möter italienskt 70-tal i ”maximalistiska huset” i säsongspremiären – en av Malins favoriter.
Hollywood möter italienskt 70-tal i ”maximalistiska huset” i säsongspremiären – en av Malins favoriter. Foto: SVT
Fängelsehålan finns kvar i det gamla tingshuset som besöks i avsnitt 3.Fängelsehålan finns kvar i det gamla tingshuset som besöks i avsnitt 3.Fängelsehålan finns kvar i det gamla tingshuset som besöks i avsnitt 3.
Fängelsehålan finns kvar i det gamla tingshuset som besöks i avsnitt 3. Foto: SVT

”Galnaste hemmet någonsin”

Deltagarna som tävlar om äran och 10 000 kronor har som vanligt vitt skilda yrken. Hur bor egentligen tågkonduktören, grävmaskinisten eller konditorn?

Ja, troligen inte i fantasilösa hem i alla fall. Höstens säsong rymmer vilda västern-stil, husbåtar och en riktig uppfinnardröm i cortenplåt, inredd med propellrar, kugghjul och elspakar.

– Det galnaste hemmet jag någonsin satt min fot i, säger programledaren Malin Olsson till SVT.

Tar du med dig någon inspiration till ditt eget hem?

– Helst skulle jag ju vilja plocka med mig saker fysiskt från programmen och ta med hem, haha ... Skämt åsido, jag får massor av inspiration! Jag får minst ett wow-moment i alla hem men till slut har jag svårt att välja stil för jag tycker att allt är fint. Men generellt skulle jag vilja våga mer färg! Jag märker att jag blir glad varje gång jag kliver in i ett hem med mycket färg, och tapeter är ju mysigt alltså – det skulle jag vilja ha hemma!

Sovrumstapet i ”maximalistiska hemmet” i Skåne.Sovrumstapet i ”maximalistiska hemmet” i Skåne.Sovrumstapet i ”maximalistiska hemmet” i Skåne.
Sovrumstapet i ”maximalistiska hemmet” i Skåne. Foto: SVT
Färgstarkt! En curryfärgad klädkammare dyker upp i avsnitt två – och alla väggar i hemmet är målade efter kryddor.Färgstarkt! En curryfärgad klädkammare dyker upp i avsnitt två – och alla väggar i hemmet är målade efter kryddor.Färgstarkt! En curryfärgad klädkammare dyker upp i avsnitt två – och alla väggar i hemmet är målade efter kryddor.
Färgstarkt! En curryfärgad klädkammare dyker upp i avsnitt två – och alla väggar i hemmet är målade efter kryddor. Foto: SVT

Hit åker "Vem bor här" hösten 2022

10 oktober: Skåne

17 oktober: Småland

24 oktober: Stockholm

31 oktober: Umeå

7 november: Stockholm och Uppsala

14 november: Vänern och Vättern

21 november: Skaraborg

28 november: Stockholm

Då sänds säsong 9 av ”Vem bor här?” 2023

Och än verkar det finnas gott om speciella hem kvar att visa upp ute i landet. Nästa säsong är redan inspelad, och Malin Olsson meddelar på sitt Instagramkonto att det blir besök på bland annat Västkusten och i Jämtland. Säsong 9 har premiär i SVT och SVT Play söndag 5 november 2023. 

– Vad passar väl bättre än att få samlas med familj och vänner i höstmörkret och tjuvkika i en massa spännande hem, få inspiration och fajtas om vem som lyckas ”pricka in” var alla bor!? Detta kommer vara den perfekta vitaminkicken, massor av hus-och-hem-godis, säger Malin Olsson.

SE ÄVEN: