Soffan är från Le Corbusier, bordet är köpt på Rue Verte i Köpenhamn och mattan är från Linie design. En antik kelimkudde ligger på golvet och i safaristolen av Kaare Klint ligger ett fårskinn.
1 av 16: Soffan är från Le Corbusier, bordet är köpt på Rue Verte i Köpenhamn och mattan är från Linie design. En antik kelimkudde ligger på golvet och i safaristolen av Kaare Klint ligger ett fårskinn. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Huset är från 1870 och har ett klassiskt stråtak. Trädgården är på över 5000 kvadratmeter och här finns träd som är över 300 år gamla.
2 av 16: Huset är från 1870 och har ett klassiskt stråtak. Trädgården är på över 5000 kvadratmeter och här finns träd som är över 300 år gamla. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Vardagsrummet är dekorerat med en stor kvist som Maj hängt silverkulor i.
3 av 16: Vardagsrummet är dekorerat med en stor kvist som Maj hängt silverkulor i. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Den vackra granen är pyntad med antika juldekorationer köpta på loppmarknader.
4 av 16: Den vackra granen är pyntad med antika juldekorationer köpta på loppmarknader. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Tavlan är arvegods från Frederiks mormor och ett precis likadant träd finns numera i trädgården. Brödlådan är ett loppisfynd.
5 av 16: Tavlan är arvegods från Frederiks mormor och ett precis likadant träd finns numera i trädgården. Brödlådan är ett loppisfynd. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Köksluckorna i gammal stil är målade i gråblått.
6 av 16: Köksluckorna i gammal stil är målade i gråblått. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Stämningsfullt med blockljus, guldiga äpplen och eukalyptus.
7 av 16: Stämningsfullt med blockljus, guldiga äpplen och eukalyptus. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
I köket står ett gammalt bord från Sverige, de blå lamporna hittade Maj i en container med saker som skulle slängas. Vitrinskåpet är fyllt med fynd från loppmarknader och resor.
8 av 16: I köket står ett gammalt bord från Sverige, de blå lamporna hittade Maj i en container med saker som skulle slängas. Vitrinskåpet är fyllt med fynd från loppmarknader och resor. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Det är tänt i öppna spisen som renoverades när Maj och Frederik flyttade in. Tjurhuvudet i rotting köptes under en semesterresa. Vaserna är loppisfynd och ljusstakarna i trä är köpta i Kenya. Den klassiska safaristolen i förgrunden är designad av Kaare Klint.
9 av 16: Det är tänt i öppna spisen som renoverades när Maj och Frederik flyttade in. Tjurhuvudet i rotting köptes under en semesterresa. Vaserna är loppisfynd och ljusstakarna i trä är köpta i Kenya. Den klassiska safaristolen i förgrunden är designad av Kaare Klint. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
I trappavsatsen till andra våningen står en kruka med Majs favoritkvistar, eukalyptus.
10 av 16: I trappavsatsen till andra våningen står en kruka med Majs favoritkvistar, eukalyptus. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Söta ljusstakar grupperade i granris i fönstret.
11 av 16: Söta ljusstakar grupperade i granris i fönstret. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
På det antika bordet står en stor skål med kottar och i fönstret ligger tallris. Lampan från Verner Panton är den klassiska Panthella.
12 av 16: På det antika bordet står en stor skål med kottar och i fönstret ligger tallris. Lampan från Verner Panton är den klassiska Panthella. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Mysiga textiler och trädetaljer i Magnes rum.
13 av 16: Mysiga textiler och trädetaljer i Magnes rum. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Även det stilrena badrummet är pyntat till jul.
14 av 16: Även det stilrena badrummet är pyntat till jul. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Vackert stilleben av krukor och stjärnor.
15 av 16: Vackert stilleben av krukor och stjärnor. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello
Hannahs rum är målat i en vacker rosa färg.
16 av 16: Hannahs rum är målat i en vacker rosa färg. Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello

Maj pyntar huset med kottar, levande ljus och antika saker

Välkommen hem till Maj och hennes vackra hem norr om Köpenhamn. Här är det dekorerat med antikt julpynt, slingor och levande ljus och det doftar verkligen jul!

Maj Henriques bor med sin familj mitt i skogen en bit utanför den danska huvudstaden. Huset är ett välbevarat med stråtak i gammal, dansk stil. Det är ett ställe som andas både äventyr och magi, och minnen från förr förstås.

Ända sedan Maj flyttade in för två år sedan har alla hennes inredningsdrömmar besannats och hon har skapat ett idylliskt, personligt hem. Huset ser som mest fantastiskt ut i december.

– Jag brukar alltid se till att julpynta på kvällen innan första advent så att barnen får en sån där härlig glädjekänsla när de vaknar upp dagen efter, säger Maj.

 

Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello

Kvistar med pynt, kransar och ljus

Överallt i huset står kvistar med pynt, kransar och ljus. Bordet är dukat med julmat och hembakat bröd. Granen är smyckad med gamla antika julsaker. Och den danska flaggan Dannebrogen förstås.

– Min julstil är minimalistisk. Jag försöker plocka in saker från naturen och dekorera med vackra grenar och kottar. Men när det kommer till julgranen så satsar jag rejält, jag vill att det ska vara lite Disney-magi kring granen, säger Maj.

– Jag är väldigt förtjust i gamla julkulor och stjärnor, säger Maj. Jag har flera lådor som jag har hittat på loppmarknader. Det är någonting mycket speciellt med gamla juldekorationer, som om de bär på en särskild historia.

 

LÄS OCKSÅ: Bästa husmorstipsen du måste ha till jul

Ljusa väggar och mörka detaljer

Kombinerat med Majs personliga stilleben från naturen andas hela hemmet en personlig julkänsla.

– Jag är mycket förtjust i att laga mat och vi bjuder in både släkt och vänner till julmiddagar. Ibland gör vi det lite extra festligt och klär upp oss, men ibland blir det också bara en spontan fest.

Hemmet är inrett med ljusa väggar och mörka detaljer. Köksinredningen går i mörkgrått och här och var syns danska designklassiker.

Men dottern Hannahs sovrum är målat i rosa och detaljer i färg går igen i hela huset. Det är högt i taket och det skapar en speciell stämning.

 

Foto: Hanne Fulgbjerg/Hello

Allt är klart för jul

Från köket kommer doften av Majs kryddiga julbröd och granen är tänd. Här är det gamla bordet från Sverige dukat med ärvt porslin från Rörstrand och Frankrike. Duken i linne är från Broste Copenhagen.

Även utomhus är det julstämning. Kransar hänger på dörrarna och träden i trädgården har fått snygga, diskreta ljusslingor som lyser upp i decembermörkret som kommer tidigt på eftermiddagarna.

Hemma hos Maj och hennes familj är allting klart för ett härligt julfirande.

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping

 

LÄS OCKSÅ:

De bytte nyrenoverat drömhus mot en skruttig gård

Experten: Här är snusket i ditt hem – 5 okända platser

Så skapar Christer perfekt julstämning i sekelskiftesvillan

 

Styling: Ambience Images/ Ina Agency

Familjen Henriques

Här bor: Maj med sin man Frederick och barnen Hannah, 7 år och Magne, 9 år.

Gör: Maj jobbar som art director med ett eget företag.

Huset: Byggdes 1870 och är 160 kvadratmeter stort.

Var: Norr om Köpenhamn i Danmark.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!