Hemma hos familjen Nedanovski i Eslöv möts man av färger, stora växter, fåglar och roliga ­inredningsdetaljer. Klicka vidare för att kika in!
1 av 16: Hemma hos familjen Nedanovski i Eslöv möts man av färger, stora växter, fåglar och roliga ­inredningsdetaljer. Klicka vidare för att kika in! Foto: Sofi Sykfont
De färgglada sofforna i vardagsrummet är från Ilva.
2 av 16: De färgglada sofforna i vardagsrummet är från Ilva. Foto: Sofi Sykfont
Kreativ hörna. På kontoret är det högti tak och ljus väggar och golv. Tavlan köptes på Bolagret för länge sedan och bokstaven ahr en vän gjort.
3 av 16: Kreativ hörna. På kontoret är det högti tak och ljus väggar och golv. Tavlan köptes på Bolagret för länge sedan och bokstaven ahr en vän gjort. Foto: Sofi Sykfont
Storslaget "Salongen med matsalen ska vara pampig och mycket, där får det gärna vara tunga möbler", säger Zlatko.
4 av 16: Storslaget "Salongen med matsalen ska vara pampig och mycket, där får det gärna vara tunga möbler", säger Zlatko. Foto: Sofi Sykfont
Värmande. Tidigare fanns det tio kakelugnar i huset, nu finns det fyra kvar.
5 av 16: Värmande. Tidigare fanns det tio kakelugnar i huset, nu finns det fyra kvar. Foto: Sofi Sykfont
Lädersoffor. Chesterfieldgruppen köpte Zlatkos föräldrar till just det här rummet för cirka 50 år sedan. Sofforna håller men de vill gärna ha lite kärlek mellan åren i form av lite infettning. "Det är kul att blanda supermodernt med äldre i en gammal miljö, det skapar härliga kontraster", säger Zlatko.
6 av 16: Lädersoffor. Chesterfieldgruppen köpte Zlatkos föräldrar till just det här rummet för cirka 50 år sedan. Sofforna håller men de vill gärna ha lite kärlek mellan åren i form av lite infettning. "Det är kul att blanda supermodernt med äldre i en gammal miljö, det skapar härliga kontraster", säger Zlatko. Foto: Sofi Sykfont
Olika Ingångar. Familjen öppnade upp tjänsteingången mot hallen, som är köket i dag, och skapade en direkt ingång från gamla serveringsrummet. Genom de olika dörrarnas storlek ser man de olika funktionerna och vilka som förr var salonger och inte.
7 av 16: Olika Ingångar. Familjen öppnade upp tjänsteingången mot hallen, som är köket i dag, och skapade en direkt ingång från gamla serveringsrummet. Genom de olika dörrarnas storlek ser man de olika funktionerna och vilka som förr var salonger och inte. Foto: Sofi Sykfont
Mönstermix. Tapeterna är original och kaminens mönster ­återspeglar sig i tapeten.
8 av 16: Mönstermix. Tapeterna är original och kaminens mönster ­återspeglar sig i tapeten. Foto: Sofi Sykfont
Gott & blandat. Byrån kommer från Ilva. Statyn Äppelskrutt från Kare design tillför det lilla extra.
9 av 16: Gott & blandat. Byrån kommer från Ilva. Statyn Äppelskrutt från Kare design tillför det lilla extra. Foto: Sofi Sykfont
Flärdfullt. Tavlan ovanför byrån ­skaffade Zlatkos föräldrar för över 50 år sedan. Den har funnit sin plats i det stora härliga rummet.
10 av 16: Flärdfullt. Tavlan ovanför byrån ­skaffade Zlatkos föräldrar för över 50 år sedan. Den har funnit sin plats i det stora härliga rummet. Foto: Sofi Sykfont
Skir romantik. Sovrummet går i romantiska toner. Sängen är beställd från Sara woodcraft.
11 av 16: Skir romantik. Sovrummet går i romantiska toner. Sängen är beställd från Sara woodcraft. Foto: Sofi Sykfont
Röda klickar. Gästrummet har fått temat "Weekend på slottet". ­En vacker röd klänning får pryda rummet.
12 av 16: Röda klickar. Gästrummet har fått temat "Weekend på slottet". ­En vacker röd klänning får pryda rummet. Foto: Sofi Sykfont
Kreativ själ. Zlatko har alltid olika projekt på gång. Hans kreationer syns överallt i det ­fantasifulla hemmet.
13 av 16: Kreativ själ. Zlatko har alltid olika projekt på gång. Hans kreationer syns överallt i det ­fantasifulla hemmet. Foto: Sofi Sykfont
Retro & fyndat. Badrummet med storblommig tapet och fyndade gamla möbler har sett likadant ut sedan 70-talet.
14 av 16: Retro & fyndat. Badrummet med storblommig tapet och fyndade gamla möbler har sett likadant ut sedan 70-talet. Foto: Sofi Sykfont
Gästrummet. Familjen vill skapa det hemtrevligt och ge upplevelser även för gästerna när de kommer på besök.
15 av 16: Gästrummet. Familjen vill skapa det hemtrevligt och ge upplevelser även för gästerna när de kommer på besök. Foto: Sofi Sykfont
Huset på 500 kvadratmeter har stora ytor och salonger. Här ryms inte bara familjen utan även deras husdjur.
16 av 16: Huset på 500 kvadratmeter har stora ytor och salonger. Här ryms inte bara familjen utan även deras husdjur. Foto: Sofi Sykfont

"Lilla slottet på åsen" blev deras drömhem

Hemma hos familjen Nedanovski i Eslöv möts man av färger, stora växter, fåglar och roliga ­inredningsdetaljer. Välkommen in i ett hus med extra allt.

Både Zlatko och Tanja är födda i Eslöv. Efter en tur för studier till Stockholm flyttade paret tillbaka till Eslöv och till huset där Zlatko vuxit upp. "Lilla slottet på åsen", som paret själva kallar huset, blev deras.

- Jag har alltid sagt att jag ska köpa tillbaka det en dag, säger Zlatko. När min pappa dog och mamma blev själv bestämde vi oss för att flytta hem från Stockholm.

 

LÄS OCKSÅ: Dyraste villorna i Stockholm – se de läckra husen till salu just nu

Pampigt hus med halvtorn

I dag bor de allihop, inklusive farmor, i det stora huset på hela 500 kvadratmeter fördelat på två plan. Huset byggdes för kommunfullmäktiges ordförande och centralpolischefen Emanuel Möller 1903.

Det pampiga huset har halvtorn och 80 fönster. Från början fanns ett tiotal kakelugnar, men bara fyra återstår. På övervåningen finns en uthyrningslägenhet om 40 kvadratmeter.

Kreativ själ. Zlatko har alltid olika projekt på gång. Hans kreationer syns överallt i det ­fantasifulla hemmet. Foto: Sofi Sykfont

Under 1930-talet renoverades huset och köket flyttades från den ena flygeln till husets mitt. Där var det tidigare öppet till nock, något familjen funderar på att återställa i framtiden.

Familjen Nedanovski är en aktiv familj. Barnen håller på med friidrott, dans och musik.

- Vi är en pysslig familj som gillar att skapa, säger Zlatko.

Mamma Tanja som arbetar på en förskola driver också en webshop, butiken har hon hemma i den gamla tvättstugan.

Zlatkos stora passion är inredning och trädgård. Han fyndar ofta och har svårt att motstå unika interiörer. För familjen är det viktigt att bevara husets själ. Underhållningen av huset sker gradvis.

- Vi vill så mycket, men allt kostar trefaldigt mer med så stora ytor. Det är en livsstil, vi har ett ansvar att förvalta, vilket inte alltid är så lätt. Vi har projekt i gång hela tiden, men vi renoverar inte sönder utan låter det bearbetas och succesivt förändras och förskönas, säger Zlatko.

I det stora huset finns många ytor att fylla. En hel del möbler är arvegods. Roliga detaljer kommer från små butiker och en del inredning är från de stora och små möbelkedjorna.

- Vi gillar särskilt att handla i små pryl­bodar ute i landet som vi hittar när vi är ute och kör och bestämmer oss för att ta en avstickare.

Soptippen i Malmö en favorit

Det finns gott om ställen i närheten där man kan hitta unika saker till huset. Eslövs Biståndscenter och sop­stationen i Malmö är två av familjens favoriter som de gärna besöker.

Röda klickar. Gästrummet har fått temat "Weekend på slottet". ­En vacker röd klänning får pryda rummet. Foto: Sofi Sykfont

Även om paret gärna vill att inredningen ska vara praktiskt, dras det till lite udda och unika föremål. Olika och starka färgkombinationer är något de inspireras av.

- Det är olikheter som skapar det magiska. Det vi gillar bäst med vårt hem är att det är fyllt av kontraster. Vi kan färdas i tid och rum och samtidigt leva i nuet. Vi gillar inte att följa mallar utan går efter våra egna känslor, säger Zlatko.

Huset är fullt av vackra saker och fina möbler att vila ögonen på. Vart man än tittar kikar en rolig pryl fram som man måste studera lite närmare.

Flera av de äldre möblerna är målade i lekfulla och färgstarka mönster, vilket skapar oväntade krockar mellan gammalt och nytt.

Zlatko älskar träsnideri och utsirade detaljer. Det syns bland annat i den specialbeställda sängen i parets sovrum, en riktig sagoinspirerad drömsäng.

Till Tanjas favoriter hör det stora linneskåpet i sovrummet. Det var den första gemensamma möbeln paret köpte till sitt hem. En annan vacker förvaringsdetalj i sovrummet är den stora resekofferten.

 

Hemma hos familjen ­Nedanovski

Här bor: Zlatko, 39, Tanja, 32, Maximuz, 9, Anastazia, 8, farmor Stojna och en massa djur.

Gör: Zlatko är entreprenör, Tanja är lärare och driver en webshop.

Hemmet: Tegelhus från 1903 i Eslöv, Skåne.

 

LÄS OCKSÅ:

* 15 kändisar som sålt sina hem 2016 

* Bli snyggare och få rent hem – 11 saker att använda bikarbonat till

* Så enkelt löser du stoppet i avloppet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande