Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den svängda väggen har Malin och Christoffer designat själva och byggt med hjälp av en snickare. Bakom väggen har Alice fått ett eget krypin. Akustikpanelen som de täckt väggen med kommer från Wallribbon.
Den svängda väggen har Malin och Christoffer designat själva och byggt med hjälp av en snickare. Bakom väggen har Alice fått ett eget krypin. Akustikpanelen som de täckt väggen med kommer från Wallribbon.
Den svängda väggen har Malin och Christoffer designat själva och byggt med hjälp av en snickare. Bakom väggen har Alice fått ett eget krypin. Akustikpanelen som de täckt väggen med kommer från Wallribbon.
Den svängda väggen har Malin och Christoffer designat själva och byggt med hjälp av en snickare. Bakom väggen har Alice fått ett eget krypin. Akustikpanelen som de täckt väggen med kommer från Wallribbon. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger

De gjorde 90-talslägenheten till en oas med hotellkänsla

Med milda färger och genuina materialval har Malin och Christoffer förvandlat lägenheten i Göteborg till en elegant oas med lyxig hotellkänsla. Här njuter de av närheten till havet, naturen och folklivet längs den populära kajpromenaden.

Stadsdelen Eriksberg i Göteborg är ett attraktivt bostadsområde, präglat av närheten till havet och gamla varvsindustrier som nu gett plats åt nybyggen, kajpromenader och butiker. Här bor Malin och Christoffer med dottern Alice i en lägenhet som genomgått en totalförvandling sedan de köpte den sommaren 2020.

– Vi bodde redan i området och flyttade bara några hus bort. En kort flytt som gjorde att vi fick en fantastisk utsikt över älven och potentialen att få skapa vårt drömhem, säger Malin.

HEMMA HOS FAMILJEN SVEDER

Här bor: Malin, 35, Christoffer, 35, och dottern Alice, 1.

Gör: Malin pluggar till inredare och arbetar extra som inredningsstylist, men är just nu föräldraledig. Christoffer arbetar som marknads- och försäljningschef på ett elfordonsföretag.

Var: Eriksberg i Göteborg.

Bor: I en lägenhet på 76,5 kvm. Huset byggdes 1998 och Malin och Christoffer flyttade in 2020.

Instagram: @malin.sveder

Familjen Sveder trivs i den mysiga lägenheten som de renoverat och inrett med sobra färgskalor och många vackra detaljer. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
Soffgruppen är placerad centralt i den öppna planlösningen vilket ger en känsla av rymd. Soffor, Ikea. Soffbord, Gubi. Matta, Sleepo. Svart lampa, H&M home. Väggarna är målade i kulören S2005-Y30R, en mjuk och sober beige nyans. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
Matplatsen flödar av ljus från de stora fönsterpartierna som reflekteras i spegeln på väggen. Bord och spegel, Ikea. Matstolar, Carl Hansen & søn, köpta på Blocket.Lyktor, Artilleriet. Taklampa, Ellos. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger

När de köpte lägenheten var den i originalskick från när huset byggdes 1998. Med 22 år på nacken fanns det med andra ord ett visst renoveringsbehov, vilket inte avskräckte det inredningsintresserade paret som ändå ville sätta sin egen prägel på det nya hemmet.

– Vi ville göra om i stort sett allt och skapa vårt hem precis som vi ville ha det redan från start, berättar Malin.

Den runda väggen blev jättebra och är nog det som jag är mest stolt över i vårt hem. Den är inte bara en vägg, utan ett vackert blickfång.

De började med att riva en vägg för att få en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ett nytt rum skapades senare i en annan del av lägenheten. Sedan bytte de ut kök, badrum, golv och alla ytskikt.

Malin och Christoffer har gjort det mesta av renoveringen själva, förutom badrummet. Och när det var dags att bygga upp den rundade väggen för att skapa ett extra rum till Alice tog de hjälp av en snickare med att få alla detaljer på plats.

– Den runda väggen blev jättebra och är nog det som jag är mest stolt över i vårt hem. Den är inte bara en vägg, utan ett vackert blickfång.

Väggen mellan kök och vardagsrum revs för att få en öppen planlösning när lägenheten renoverades. Köksön har Malin och Christoffer designat själva och byggt av stommar från Ikea med täcksidor av kalksten. På insidan sitter en bit akustikpanel som blev över när det extra rummet byggdes. Fiskbensmönstrat parkettgolv, Bjelin. Pallar, Ikea. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
Vitvaror, Ikea. Fläkt, Electrolux. Skärbrädor, Lagerhaus. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
Fatet och ljusstaken i keramik har Malin gjort själv, hon älskar att vara kreativ och går keramikkurs på fritiden. Kanna, Artilleriet. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
Malin och Christoffer valde ett kök från Ikea men lämnade in luckorna på omlackering i kulören S2005-Y30R, en mjuk och sober beige nyans som harmonierar fint med det fiskbensmönstrade parkettgolvet från Bjelin. Bänkskiva av kalksten Jura grey, Stenskivor.se. Taklampa, Lamporochljus.se. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger

En röd tråd genom hela lägenheten är de sobra färgvalen där Malin har gått hela vägen och inte bara målat väggarna utan även dörrar, foder – och tak! När skarpa vita kontraster saknas på lister och tak så blir intrycket mjukt och rofyllt, lite som att kliva in på ett boutiquehotell där varje detalj är noga genomtänkt.

– Mitt favoritrum måste vara vårt sovrum, säger Malin med ett leende. Det är ganska litet men väldigt mysigt eftersom vi målat in både garderober, dörr och tak i samma färg som väggarna och det skapar en väldigt härlig känsla.

Stilen som växt fram är både elegant i sina färgval och avslappnad i detaljerna som Malin adderat. Second hand-fynd, designklassiker och DIY-projekt mixas på ett personligt sätt som gör inredningen ombonad och inbjudande.

– Det är viktigt att skapa ett hem där man känner ett lugn, trivs och mår bra. För att få till den rätta känslan måste man få in värme i form av olika träslag, växter och textilier. Gardiner är alltid rätt, det skapar ombonad känsla och gör oftast en stor skillnad i ett rum.

I sovrummet har Malin valt en mörkare kulör för en rofylld och omfamnade känsla, Marrakesh från Jotun. Sänggavel, Sleepo. Överkast, H&M home. Taklampa, Gekås i Ullared. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
Både garderober, dörr och tak målades in i samma kulör som väggarna, Marrakesh från Jotun, vilket ger en lyxig hotellkänsla i sovrummet. Sänggavel, Sleepo. Pall, Ikea. Tavla, Postery. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
Badrummet är ljust och fräscht, med vitt, matt kakel och klinker Bricmate Norrvange Ivory från Golvpoolen. Kommod, Ifö. Spegel, Haven. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
I hallen målade Malin både väggar, lister och dörr i samma kulör, Sand från Jotun, vilket döljer ytterdörren på ett fint sätt. Piedestalen har Malin gjort själv. Lampa, Jysk. Tavla, Dearsam. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
För att få till den rätta känslan måste man få in värme i form av olika träslag, växter och textilier.

Intresset för designlampor skymtar på många håll i lägenheten och Malin fyndar dem gärna second hand på Blocket eller andra sidor på internet.

– Lamporna är nog mitt bästa köp. Den klassiska designen gör att de kan hänga med länge. Och eftersom en lampa inte kan slitas ut på samma sätt som möbler så kan man fynda second hand. Nu drömmer jag om en Atollo Opal, formgiven av Vico Magistretti för Oluce. Varje gång jag besöker Artilleriet här i Göteborg så suktar jag extra mycket efter denna lampa.

Trots att Malin och Christoffer trivs i lägenheten så är det snart dags att ta nästa steg i livet och flytta till ett hus.

– Nu blir det inga mer projekt i lägenheten, avslutar Malin. Vi spar alla idéer till huset som blir vårt nästa stora och kommande projekt. Det ska bli jättespännande att skapa ett nytt hem där.

Alice rum är ljust och inbjudande med plats för både lek och vila. Puff, Åhléns. Överkast, matta och kudde, H&M home. Luftballong, Royal design. Tavla, Postery. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger
Väggarna i Alice rum är målade med kulören Tidlös från Jotun, en gråbeige nyans med lite gult i sig som ger värme åt inredningen. Hyllor, Ikea. Foto: Cecilia Möller-Kirchsteiger

Se även: