1 av 5: Kuddar i soffan från Svenskt tenn, Picked out och Love warriors. Ljusstake på bordet från Svenskt tenn. Soffor från Ikea med klädsel från Bemz. Foto: JONAS LUNDBERG
2 av 5: På den svarta skänken står en kär klassiker, lampan Ghost från Kartell tillsammans med snygga prints. Foto: JONAS LUNDBERG
3 av 5: Vardagsrummet är ljust och härligt och inrett i en skön mix mellan klassiskt Svenskt tenn och bo­hemisk stil. Den svarta skänken är ett ommålat blocketfynd. Matta från Ellos och sittpuff från Reunion home. Foto: JONAS LUNDBERG
4 av 5: Köket är inrett med en köksinredning i lantlig stil som passar lägenhetens ursprung bra. Foto: JONAS LUNDBERG
5 av 5: William tycker mycket om att spela strategispel och har ett stort skrivbord där han kan spela med kompisar när de är på besök. Sängbord från Åhléns och ljus från House doctor. Foto: JONAS LUNDBERG

Därför ogillar Sandra, 41, hunden Signes favoritplats

Sandra älskar inredning och får utlopp för sin kreativa ådra genom att inreda sitt och andras hem. 

I hennes lägenhet samsas allt från klassiska mönster från Svenskt tenn till boho chica prints som passar fint ihop med lägenhetens sekelskiftesattribut.

Spana in drömhemmet här! 

Lägenheten som Sandra och barnen William och Vilda bor i är byggd år 1909, och har mycket av de gamla sekelskiftesdetaljerna bevarade, som vackra spröjsade fönster, trägolv, paneler och spegeldörrar. I hallen mellan sovrummen finns de gamla serveringsskåpen kvar, vilket ger hemmet extra charm. Lägenheten har tre eldstäder - i hallen finns en gammal gjutjärnskamin och i både vardagsrum och sovrum finns det en kakelugn.

– Tyvärr så är kakelugnarna inte i bruk. Det skulle krävas en renovering för att kunna elda i dem, och det är inget som jag i dagsläget vill kosta på dem då lägen­heten är en hyresrätt. Men skulle det ändras och det skulle bli en bostadsrätt, så öppnas andra dörrar, berättar Sandra.

Sandra och bulldoggen Signe. Fladdermusfåtölj från Soluppgången inredning. Foto: JONAS LUNDBERG

 

Hemma hos Sandra Clauss

Här bor: Sandra Clauss, 41, och barnen William, 16, och Vilda, 9, samt katten Selma och franska bulldogen Signe.

Gör: Sandra arbetar som inredare, makeupartist och tandsköterska.

Var: I en lägenhet på 100 kvadratmeter i ett hus byggt 1909 i Västerås.

Instagram: @sandraclauss

Flera bevarade detaljer

Lägenheten är på 100 kvadratmeter och rymmer kök, badrum, hall, två sovrum och ett stort vardagsrum. Barnen bor varannan vecka hos Sandra, så hon och dottern Vilda delar på det stora härliga rummet som ligger i anslutning till vardagsrummet som förbinds med vackra pardörrar.

– Jag tycker mycket om att lägenheten har så mycket bevarat sedan den byggdes i början av 1900-talet, och är speciellt förtjust i vyn genom rummen som ligger i fil. Det är även oerhört mysigt att sitta i köket och äta frukost, och titta ut genom fönstret på de gamla husen i området, säger Sandra.

"Jag planerar att tapetsera om rummet med en tapet som matchar de andra rummen lite bättre då dörrarna alltid står öppna mellan rummen", säger Sandra. Foto: JONAS LUNDBERG

Rummen är inredda i en mix av saker och ting, där klassiskt à la svenskt tenn möter bohemisk stil. Allt i en skön mix som känns personlig och trivsam. Det är inte svårt att se att Sandra har ett gediget inredningsintresse.

– Jag har haft inredningsbutik i många år, och har ett gediget intresse för inredning. Jag har sålt min butik, men får utlopp för min kreativa ådra här hemma och när jag åtar mig inredningsuppdrag. Jag inreder mitt hem med saker jag faller för och försöker ha en röd tråd genom lägenheten, säger Sandra.

"Jag älskar att vår lägenhet har så mycket bevarat från förr. Allt man sätter in här blir fint då grunden är så fin", säger Sandra. Foto: JONAS LUNDBERG

LÄS OCKSÅ: 13 bevis på att hunden är människans bästa inredningsvän 

"Jag gillar att inreda med gardiner, jag tycker att det gör mycket för värmen i ett rum", säger Sandra. Stolarna runt bordet kommer från Thonet och Lampan är från Trendrum. Foto: JONAS LUNDBERG

"Vi är en aktiv familj"

Lägenheten ligger ett stenkast från Västerås centrum med närhet till jobbet som tandsköterska, shopping, caféer och restauranger. Längtar familjen ut till landet hoppar de in i bilen och kör ut till sitt sommarhus som ligger i Virsbo cirka 30 minuter från lägenheten. Sommarhuset är ett charmigt gammalt hus från 1700-talet där historien sitter i väggarna.

– Jag tycker mycket om att både bo inne i stan och att kunna åka ut till landet, man får de bästa av två världar kan man säga. Vi är en aktiv familj, och jag och barnen gör allt från löpning och ridning till att gymma. När vi är hemma i stan passar jag på att gå till gymmet, och när vi är på landet så finns det inget härligare än att ge sig ut på en löptur innan frukosten, säger Sandra.

Sandra och dottern Vilda delar rummet med de vackra pardörrarna. Foto: JONAS LUNDBERG

 

Bulldoggen Signe trivs på Vildas säng. Lampa i taket, Jadstore. Orientaliskt skåp, Bazar coffeé & home. Foto: JONAS LUNDBERG

Bulldoggen Signe trivs i sovrummet – men Sandra ogillar tapeten

Sandra och barnen har bott i lägenheten i ett år och valde att flytta in innan det var dags att renovera då lägenhetens ytskick var bra.

– Jag är inte så förtjust i tapeten i Vildas sovrum. Visst, den är romantisk med rosorna, men jag skulle vilja ha en tapet som fungerar bättre med vardagsrummet då dörrarna mellan rummen till största del står öppna och då vill jag att rummen och inredningen skall smälta samman, säger Sandra.

LÄS OCKSÅ: Maria har förvandlat stugan från 1890 till något otroligt 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!