Köket var bland det första som renoverades. Nu är det ett grått kök från Ikea med kakel från Marrakech design. Golvet är av betong.
1 av 6: Köket var bland det första som renoverades. Nu är det ett grått kök från Ikea med kakel från Marrakech design. Golvet är av betong. Foto: PETER ERLANDSSON
Camill, 35, bor i huset tillsamans med Andreas, 41.
2 av 6: Camill, 35, bor i huset tillsamans med Andreas, 41. Foto: PETER ERLANDSSON
Genom att slå ut några väggar till ett angränsande rum blev köket stort och rymligt. Här finns numera även plats för praktiska ­sittbänkar. Hyllorna har Camilla och Andreas gjort själva. Pallen kommer från Ellos och lamporna från Ikea.
3 av 6: Genom att slå ut några väggar till ett angränsande rum blev köket stort och rymligt. Här finns numera även plats för praktiska ­sittbänkar. Hyllorna har Camilla och Andreas gjort själva. Pallen kommer från Ellos och lamporna från Ikea. Foto: PETER ERLANDSSON
Byrå från Ikea med ett stilleben av kruka från Tine K home, liten pall från Granit och spegel från Ellos. De små tajinerna kommer från Udda Tina.
4 av 6: Byrå från Ikea med ett stilleben av kruka från Tine K home, liten pall från Granit och spegel från Ellos. De små tajinerna kommer från Udda Tina. Foto: PETER ERLANDSSON
Invid soffan i vardagsrummet står ett litet skåp från Udda Tina och en marockansk lykta från Casa Marrakech. Para­sollet blir ett dekorativt inslag inomhus under vinter­halvåret.
5 av 6: Invid soffan i vardagsrummet står ett litet skåp från Udda Tina och en marockansk lykta från Casa Marrakech. Para­sollet blir ett dekorativt inslag inomhus under vinter­halvåret. Foto: PETER ERLANDSSON
Mitt på vardagsrums­bordet står en tennvas från House doctor och ljus­lyktor från Tine K home. Buketten har Camilla ­bundit själv.
6 av 6: Mitt på vardagsrums­bordet står en tennvas från House doctor och ljus­lyktor från Tine K home. Buketten har Camilla ­bundit själv. Foto: PETER ERLANDSSON

Camilla, 35, renoverade 60-huset i bohemisk stil

I fridfulla Bunkeflostrand har Camilla och Andreas hittat hem. Här har de renoverat sitt hus steg för steg och inrett med influenser från fjärran länder som Turkiet och Marocko.

Resultatet blev ett hemtrevligt, personligt och charmigt hem.

Det var en dröm för Camilla att få möjlighet att flytta tillbaka till Bunkeflostrand där hon är uppvuxen.

– Jag hade en jättebra uppväxt här och det är så härligt med närheten till havet och strandängarna. Jag känner mig så hemma här.

Området som ligger precis söder om Öresundsbron har ett naturnära läge med havet tätt inpå och på strandängarna betar det kor under sommarhalvåret. Här råder en skön stillhet mellan stad, hav och åkrar. Det är drygt ett år sedan Camilla och Andreas flyttade in.

– Andreas som inte hade någon koppling till Bunkeflostrand var från början lite tveksam till både huset och orten, men även han har insett fördelarna med att bo här, säger Camilla.

LÄS OCKSÅ: Sällsynt gårdshus till salu mitt i Stockholm

Köket är inrett i Camillas bohemiska stil. Matbord och stolar från Ilva och matta från Rusta. Tak­lampan är från Ikea. Foto: PETER ERLANDSSON

 

Camilla har dukat för fyra i vardagsrummets bortre del. Bord, stolar och lampa är från Ikea och skåpet kommer från Ellos. Mattan är från Tine K home. Foto: PETER ERLANDSSON

Ett riktigt drömbadrum

Det var speciellt köket som han tyckte var för litet och trångt, så paret var redan från början på det klara med att de ville renovera.

Camilla har alltid gillat de här enplanshusen som byggdes på 1960-talet och tycker att de är bra planerade.

– De funkar både för en växande familj och man kan bo här när man blir gammal. Husen kallas för hjärtehus för att de levererades med en stomme mitt i.

Huset var i bra skick vid köpet, men samtidigt inte riktigt som Camilla och Andreas ville ha det.

– Vi ville sätta vår egen prägel på det och började med att totalrenovera badrummet. Det blev ett riktigt drömbadrum för oss.

Hemma hos Camilla & Andreas

"Det är härligt med närheten till havet"

Här bor: Camilla, 35 år, och Andreas, 41 år.

Gör: Camilla är teamledare för en kundtjänstavdelning och Andreas arbetar som projektledare.

Var: Bunkeflostrand.

Hur: Kedjehus i ett plan från 1960, 110 kvm.

LÄS OCKSÅ: Villorna på Hemnet som alla vill ha just nu

Badrummet har renoverats i en bohemisk stil med ett skåp från Udda Tina som fungerar som tvättställsskåp. Handfat från Clear. Bricka från Nille, lykta från Indiska och skål från Udda Tina. Lamporna är från Ilva. Foto: PETER ERLANDSSON

 

I badrummet har delar av väggen kaklats och vissa delar blivit putsade. Duschdraperi från Fira habitat, bambustege från Granit och pall från Tine K home. Foto: PETER ERLANDSSON

Bohemisk stil i hela huset

Köket var nästa del av huset som renoverades.

– Vi har flyttat väggar för att få det större. Vi har också byggt en ny tvättstuga eftersom tvättmaskin och torktumlare stod i köket tidigare. Sedan har vi lagt betonggolv och bättrat på ytskikten, säger Camilla.

Camilla och Andreas har inrett hela huset i en bohemisk stil med turkiska influenser och marockanska detaljer.

– Jag har bott i Turkiet och Egypten till och från i flera år när jag jobbade i resebranschen. Jag tror det påverkat mig mycket. Jag har tagit in den stilen men gjort den till min egen. Jag gillar mjuka övergångar och dova toner, säger Camilla.

Även de österländska idéerna om feng shui som handlar om hur man får balans och harmoni i ett hem har varit i fokus för Camilla.

– Jag vill att det ska kännas bra och möblerar om tills det känns rätt. Jag kan ha en vision från början, men sen kanske det inte känns så bra som jag trott, då gör jag om.

LÄS OCKSÅ: Fyndet på Hemnet – sagohus för 1,2 miljoner

I vardagsrummet syns Camillas vurm för marockanska och bohemiska detaljer. Sofforna är Le grand air från Rum21 i färgen Misty grey. Soffbordet kommer från Ilva. Kuddarna i soffan är från Granit, Tine K home och Numero 74. Foto: PETER ERLANDSSON

"Vi är jättemycket i köket"

Köket är den plats som paret tycker bäst om.

– Vi är jättemycket i köket, inte bara för att laga mat utan för att det känns hemtrevligt och mysigt där.

Vardagsrummet är det rum som de inte hunnit renovera än. Här ska målas, golven ska bytas ut och elementen längs fönstren ska byggas in med ett elementskydd som också ska kunna fungera som en sittbänk.

– Jag är lite rastlös av mig, jag vill gärna ha allt färdigt direkt men ibland får man bara ge sig till tåls lite. Det går ju inte att göra allt på en gång, säger Camilla.

Här har hon inrett med mysiga textilier och detaljer som marockanska lyktor, skålar och korgar.

– Jag kan aldrig få för många lyktor, det är helt klart. Annars är det korgar och kuddar som jag oftast samlar på mig.

Andreas har gjort det mesta av renoveringen själv. Han uppskattar Camillas inredningsidéer.

– Ibland händer det ändå att han rakt av säger nej, vilket hände med badkaret. Jag ville egentligen ha ett badkar med lejontassar.

Sängen i sovrummet är bäddad med lakan från H&M home och säng­kappan kommer också därifrån. Bambubänken är från Granit och den marockanska puffen ­kommer från Casa ­Marrakech. Foto: PETER ERLANDSSON

 

I det kombinerade gäst- och arbetsrummet står en gästsäng med kuddar från Ellos, Tine K home och Himla. Foto: PETER ERLANDSSON

LÄS OCKSÅ: Så fint renoverade Elina, 26, sitt 70-talshus

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande