Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Anna, 28, bor i en New York-inspirerad loftlägenhet

Anna är född i Sverige men har bott i Danmark i åtta år.

Foto: JONAS LUNDBERG

1 av 9

Området som Anna och Andreas bor i sjuder av nytänkande design och för varje år byggs det någon ny spektakulär byggnad intill.

Foto: JONAS LUNDBERG

2 av 9

Parets lägenhet ligger i M-huset, som är ritat av Bjarke Ingels och Julien De Smedt. Huset har fått sitt namn efter att själva byggnaden är formad som ett M sett ovanifrån.

Foto: JONAS LUNDBERG

3 av 9

Parets sovrum ligger på övre plan intill hallen och har ett fantastiskt ljus­insläpp.

Foto: JONAS LUNDBERG

4 av 9

På hyllan samsas reseminnen från alla världens hörn. Trädockor och trämask är köpta på en antikmarknad i Tokyo. Träskålar och små keramikskålar från Muubs.

Foto: JONAS LUNDBERG

5 av 9

Uppdukat för en härlig frukost i köket.

Foto: JONAS LUNDBERG

6 av 9

Träbänk från Ellos och runda väggkrokar Dots från Muuto.

Foto: JONAS LUNDBERG

7 av 9

Maximilians rum ligger vid sidan av köket. Planer finns på att sätta in en skjutdörr till hans rum. Sänghimmel från Numero 74 och säng från Sebra.

Foto: JONAS LUNDBERG

8 av 9

Felix rum är ljust och härligt, perfekt för lek och bus. Ringarna som hänger från taket är från Lillagunga.com och är en av hans favoritsaker.

Foto: JONAS LUNDBERG

9 av 9

Anna och Andreas har skapat ett trivsamt hem i det arkitektritade M-huset som har fönster från golv till tak.

Här samsas skandinavisk design med asiatiska influenser i den New York-inspirerade loftlägenheten.

Spana in det drömlika hemmet här! 

Andra har också läst

Anna och Andreas bor med sina två barn i området Ørestad som ligger mitt emellan flygplatsen Kastrup och centrala Köpenhamn. Paret fick nys om lägenheten för två år sedan då de var på jakt efter ett större boende eftersom deras lägenhet på 60 kvadratmeter började bli för trång.

Foto: JONAS LUNDBERG

– Vi föll för de stora fönsterpartierna, den öppna planlösningen där kök och allrum går i ett. Vi kände direkt att den moderna, minimalistiska New York-stilen passade oss perfekt. Att den var i två plan och hade en altan gjorde att den kändes som ett radhus mer än som en lägenhet. Dessutom var ljusinsläppet från de stora fönstren något som verkligen tilltalade oss då ljuset var något vi saknade i vår gamla lägenhet. Vi kände att vi kommit helt rätt och visste att det var här vi skulle bo och erbjöd säljarna utgångspriset. De verkade tycka att det var skönt med en snabb affär och godtog vårt bud, och inom kort var kontraktet signerat och vi hade fått ett nytt hem, säger Anna.

LÄS OCKSÅ: Så skapade Cissi, 33, huset hon alltid drömt om

Hemma hos Anna & Andreas

Här bor: Anna Landstedt, 28, sambon Andreas Andersson, 31, och barnen Felix, 3,5, och Maximilian, 10 månader.

Gör: Anna arbetar som visual merchandising manager. Andreas arbetar som marketing manager.

Var: Lägenhet på 110 kvadratmeter som är byggt i två etage i Ørestad, Köpenhamn.

Instagram: @annalandstedt

Påminner loftlägenheter i New York

Lägenheten ligger i M-huset, som är ritat av Bjarke Ingels och Julien De Smedt och stod färdigt år 2005. M-huset har fått sitt namn av att själva byggnaden är formad som ett M när man ser den från ovan. Det finns trettiosex olika lägenhetstyper i ett, två eller tre plan fördelat på totalt 108 lägenheter.

De stora fasad­partierna i glas släpper in mycket ljus och lägenheternas öppna planlösning och industriella känsla påminner om New Yorks loftlägenheter.

– Vi trivs väldigt bra här i området, många av byggnaderna runtomkring har spännande arkitektur och skylinen uppifrån den gemensamma takterrassen på vårt hus är helt otrolig. Framför vårt hus ligger lägenheter som har sin egna lilla trädgård där taken har planteringar. Bakom oss finns ett lägenhetshus som liknar vårt inuti men som har spetsiga balkonger som ger fasaden ett annorlunda, häftigt uttryck. Båda husen är ritade av samma arkitekt som gjort vårt hus. När vi flyttade hit fanns det inte så mycket restauranger eller kaféer men de senaste åren har området exploderat av liv. Det byggs hela tiden nytt och snart kommer det också fler mysiga kaféer, lekplatser och idrottshallar. Det ser vi fram emot! När vi är lediga från jobbet umgås vi så mycket som möjligt med barnen. Vi försöker att hitta på något speciellt varje helg, går på utflykt i naturen eller bakar tillsammans. Jag har börjat fotografera mer och mer, det tycker jag är jättekul och det är något som är mitt eget. Det blir lätt barnen och jobbet som fyller vardagen mest annars, säger Anna.

Foto: JONAS LUNDBERG

LÄS OCKSÅ: Annicas hus kan vara något av det häftigaste du sett

Foto: JONAS LUNDBERG

Platsbyggd glasvägg på ovanvåningen 

När Anna och Andreas köpte lägenheten var den helt öppen i planlösningen. Det fanns inga rum och den enda dörren ledde in till badrummet. Paret tyckte om den öppna planlösningen och ville behålla kök och allrum på det sättet, men satte upp två väggar, en uppe och en nere för att få två sovrum. Till det ena barnrummet valde de att sätta upp en skjutdörr för att inte hindra ljusinsläppet och för att optimera ytan. För att behålla New York-­loftkänslan valde paret att sätta in en platsbyggd, industriell glasvägg på ovanvåningen som skulle avgränsa hallen och parets sovrum.

– Vi är jättenöjda med de lösningar vi har gjort för att få till sovrummen, och att vi ändå lyckats behålla den öppna känslan. Då vår ytterdörr och hall också befinner sig på ovanvåningen så valde vi att sätta in en vägg som har ett glasparti i överkant så att ljusflödet inte stryps av en vägg. Väggen är så pass hög så att den skärmar av och skapar privat yta i sovrummet, utan att stjäla rymden och ljuset i hallen. Nästa projekt blir att installera en skjutdörr till Maximilians rum, som ligger vägg i vägg med köket, så att han får lite avskildhet med, säger Anna.

Foto: JONAS LUNDBERG

Foto: JONAS LUNDBERG

Keramik och trä ger asiatiska influenser

Paret har inrett sitt hem i en skandinavisk, minimalistisk stil där loftkänslan är tongivande och där keramik och trä sprider asiatiska influenser.

– Om jag själv får välja så hade det varit ännu mer bambu, rispapper och sjögräs i form av korgar, lampor och mattor, men min sambo är mer för New York-stilen så vi har kompromissat med inredningen. Om man kan säga att en vägg är en sak så ligger glasväggen i toppen av listan för favoritsaker här hemma. Vi är också väldigt glada för våra trä- och keramikmasker som vi tagit med hem från olika antikmarknader i Asien. Träskåpet som används som Felix garderob är också en favorit. Skåpet var ett impulsköp som jag gjorde utan att helt veta storleken. Det slutade med att Andreas fick släpa hem skåpet på en punkterad magasinskärra. Den dagen var jag inte så populär, säger Anna och skrattar.

Foto: JONAS LUNDBERG

LÄS OCKSÅ: Klara, 27, drömde om ett grönt kök – så fint blev det