EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Är det här världens mest organiserade hem?

<p>Alejandra Costello, 31, har utsetts till en av USA:s mest organiserade människor. I klädgarderoben har hon en särskild utdragbar låda för alla smycken, långa halsband hängs på krokar, och kläderna är indelade i olika kategorier som separeras med specialgorda lappar på klädstängerna.<br></p>

Foto: Youtube

1 av 7

Snurrbrickor i skafferiet gör att hon snabbt kan komma åt det hon vill ha. Alla konservburkar står med etiketterna utåt, och torrvaror förvaras i lufttäta behållare med svart tavelfärg som man skriver på med krita.

Foto: Youtube

2 av 7

<p>För att få maximera utrymmet för porslinet har Alejandra monterat dubbla hyllor, och på insidan av flera skåpdörrar sitter metallplattor och magneter i stället för att alla lappar skapar ”röra” på kylskåpsdörren.<br></p> <p><br></p>

Foto: Youtube

3 av 7

Ordning och reda på pysselsakerna i arbetsrummet.

Foto: Youtube

4 av 7

Överallt finns lådor, boxar, behållare, etiketter och färgkoder.

Foto: Youtube

5 av 7

Alla tips och information sker via filmer på Youtube, bloggen och sociala medier. Där delar hon också med sig av framgångshistorier från några av sina kunder.

Foto: Youtube

6 av 7

Även träningen har fått en egen anslagstavla där hon skriver upp sina träningar och mål, och kontrollerar att allt efterföljs med hjälp av diagram och klisterlappar.

Foto: Youtube

7 av 7

Hon har förmodligen världens mest organiserade hem.

Här finns inte en pryl som inte har sin alldeles egna plats.

Kolla in hos Alejandra i bildspelet och videon nedan, förundras, inspireras och bli mer produktiv!

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Detta kan vara världens mest organiserade hem. Orden perfekt och ”ordning och reda” har plötsligt fått nya innebörder. Kolla in hos organiseringsexperten Alejandra Costello, 31, från Washington DC, som här stolt visar upp sitt minutiöst organiserade hem. Ett hem som gör att man blir mer produktiv, enligt Alexandra.

LÄS OCKSÅ: 70-talschocken! Här är huset som är som ett museum

Etiketter och färgkoder

Överallt finns lådor, boxar, behållare, etiketter och färgkoder. I skafferiet använder hon sig gärna av snurrbrickor för att enkelt och snabbt komma åt det hon vill ha. Alla konservburkar står med etiketterna utåt, och torrvaror förvaras i lufttäta behållare med svart tavelfärg, som man skriver på med krita och lätt kan radera ifall innehållet byts ut.

För att maximera utrymmet för porslinet har Alejandra monterat dubbla hyllor, och på insidan av flera skåpdörrar sitter metallplattor och magneter i stället för att alla lappar ska sitta på kylskåpet och skapa ”röra”.

Naturligtvis ser det likadant ut i resten av hemmet, oavsett vilken garderob eller skåp man öppnar eller om man så besöker garaget. Ingenting har lämnats åt slumpen!

LÄS OCKSÅ: 5 tips för att effektivt rensa ut prylar och få en nystart


Mest organiserad i Amerika

Alejandra har utsetts till en av de fem mest organiserade människorna i USA. Själv beskriver sig som en ”kreativ organiseringsexpert” som visar och hjälper upptagna människor med att städa upp i sina liv med enkla och roliga tips. Alejandra förklarar att organisering handlar om att skapa en produktiv livsstil som resulterar i klarhet och ordning, vilket i sin tur leder till känslor av lugn och ro.

Alla tips och information sker via filmer på Youtube, bloggen och sociala medier. Där delar hon också med sig av framgångshistorier från några av sina kunder. Men de bleknar ändå i jämförelse med henne själv, vilket man förstår när man ser filmen från Alejandras eget hem.

LÄS OCKSÅ: 5 enkla tips för att få ordning på dina bilder

Skapar utrymme i lägenheten

Trots att hon bor i en liten lägenhet har Alejandra lyckats hitta egna platser och utrymme åt precis allting. Även träningen har fått en egen anslagstavla där hon skriver upp sina träningar och mål, och kontrollerar att allt efterföljs, med hjälp av diagram och klisterlappar.

I klädkammaren finns en särskild utdragbar låda för alla smycken som göms under kläderna. Långa halsband hängs på krokar för att inte trassla in sig, och kläderna är indelade i olika kategorier som separeras med specialgorda lappar som sätts på klädstången. Varje galge har också fått en märkning med en färg, och alla sjalar har hon monterat upp en handdukshängare.

Se filmen från hennes hem nedan!

Källa:

LÄS OCKSÅ: Bästa tipset för att trassla ut halsbandet