Allt fler positiva till ändring på bostadsmarknaden

Det går att se ny trend på bostadsmarknaden.

Foto: Getty Images

1 av 3: Det går att se ny trend på bostadsmarknaden.

Skillnaden mellan ägarlägenhet och bostadsrätt är att innehavaren äger lägenheten, inte bara rätten att nyttja den.

Foto: Getty Images

2 av 3: Skillnaden mellan ägarlägenhet och bostadsrätt är att innehavaren äger lägenheten, inte bara rätten att nyttja den.

Skanskas undersökning visar att många är positivt inställda till att äga större lägenheter  som de delvis hyr ut.

Foto: Getty Images

3 av 3: Skanskas undersökning visar att många är positivt inställda till att äga större lägenheter som de delvis hyr ut.

En ny undersökning från Skanska visar att sex av tio är positiva till att äga en större bostad, men som de också delvis hyr ut. 

Många kan också tänka sig alternativ till klassiska bostadsrätten. 

Andra har också läst

Inställningen till nya och alternativa boendeformer bland svenskarna är positiv. Resultatet från byggföretaget Skanskas undersökning visar att 65 procent av bostadsköpare med större lägenheter gärna hyr ut outnyttjade kvadratmeter. 

LÄS OCKSÅ: Hyra ut i andra hand – det här ska du tänka på 

Foto: Getty Images

Ägarlägenhet det nya svarta? 

Undersökningen visar dessutom att hälften är intresserade av ägarlägenheter – en boendeform har funnits i Sverige sedan bara några år. Skillnaden mellan ägarlägenhet och bostadsrätt är att innehavaren faktiskt äger lägenheten, inte bara rätten att nyttja den. Detta ger bostadsägarna större självbestämmanderätt och möjligheter för uthyrning. 

Därför vill allt fler vill hyra ut

– Vår ser att det finns ett intresse att utforska nya boendeformer. Framför allt märker vi att det är attraktivt med en uthyrningsdel i sin bostad. Det finns flera anledningar. Dels ger det möjlighet till extra inkomstkälla som minskar boendekostnaden på sikt. Det är också en möjlighet för vuxna barn att bo hemma under studier eller liknande, säger Magnus Lambertsson, marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem.

LÄS OCKSÅ: 7 anledningar till att det är bäst att bo tillsammans 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande