1 AV 2
Upplever du märkliga saker i ditt hem? Det kan vara ett tecken på att ditt hus är hemsökt.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Husets tidigare ägare kan vilja visa sin närvaro – trots att lång tid gått.
Foto: Istock

5 tecken på att ditt hus är hemsökt

Är du rädd att ditt hus eller din lägenhet är hemsökt? Elle Decor har tagit hjälp av mediumet Maureen Hancock som listar fem tecken på att dina värsta aningar kan vara sanna – och tipsar om hur du råder bot på problemet.

Carl-Fredrik Eriksson

Har du någonsin känt att det är något märkligt med ditt hem? Kanske har det vara ett onaturligt ljud eller en ospecificerad doft. I många fall finns det troligtvis en logisk och naturlig förklaring, men i vissa fall kan det bero på en mer skräckinjagande anledning.

I alla fall enligt Maureen Hancock som är ett internationellt känt medium. Hon har skrivit böcker och hållit föreläsningar i ämnet och för Elle Decor har hon listat fem tecken på att ditt hus eller din lägenhet är hemsökt.

1. Du noterar ett oändligt nummer

I många fall handlar det troligtvis om slumpen. Av alla tider på dygnet så är det mer eller mindre garanterat att du någon gång kommer titta på klockan precis när den står på, till exempel, 22:22. Men enligt Hancock kan detta bero på att en nära anhörig som nyligen gått bort försöker få kontakt med dig och meddela att hen är närvarande.

2. Du känner av en ospecificerad doft

– Det kan vara vilken doft som helst, men den får dig att minnas en nära anhörig som gått bort, säger Maureen Hancock.

Enligt mediumet handlar det då om att en anhörig försöker trösta dig genom att signalera att den är närvarande.

3. Diverse oförklarliga problem i hemmet

Det finns de som vill dig illa och således skrämma upp dig genom att sätta i gång vattenkranen eller kanske drämma igen dörren. Maureen Hancock menar att det beror på att den tidigare ägaren vill visa på sin närvaro trots all tid som gått.

Foto: Istock

4. Du vaknar upp under "häxtimmen"

Häxtimmen äger rum mellan klockan tre och fem på morgonen. Det är då vi är som närmast den spirituella världen och kan således bli väckta av bortgångna anhöriga.

5. Temperaturen förändras oregelbundet

Alla har säkert upplevt en plötslig rysning som går igenom hela kroppen och att det blir betydligt kyligare i rummet du befinner dig i. Maureen Hancock menar att det beror på att det finns en spirituell närvaro i rummet.

Så löser du problemet

Har du tickat av alla boxar kanske du är ivrig att råda bot mot de hemsökande andarna. Hancock tipsar om att du kan, ifall du är religiös, be någon att välsigna ditt hem. Eller så kan du helt enkelt be anden att lämna dig i fred.

– Folk kanske skrattar när du säger det, men det finns så många exempel på att det slutar när någon bara säger att den måste sova och att anden måste dra, säger hon.

LÄS MER: Övergivna hus i Sverige – här är 5 kusliga hus som du kan flytta in i

LÄS MER: Därför firar vi allhelgonahelgen