1 av 5: Jul- och nyårshelgen är helgerna då flest inbrott sker i Sverige. Foto: Fotolia
2 av 5: I dag skriver vi och delar mycket bilder på sociala medier, men när man åker på semester ska man vara lite aktsam med att berätta om det. Foto: GETTY IMAGES
3 av 5: Många reser bort under jul och nyår, och blir borta allt ifrån några dagar till veckor. En drömtid för inbrottstjuvarna med andra ord. Foto: Fotolia
4 av 5: Här får du 5 bra tricks för att hålla tjuvarna borta. Foto: Fotolia
5 av 5: Låt det vara stökigt, lämna gärna smutsdisk i hon, låt koppar stå på bordet, öppna upp en tidning bredvid  och flytta runt på skorna i hallen. Foto: GETTY IMAGES

Hemliga tricken som håller tjuvarna borta i jul och nyår

Jul- och nyårshelgen är helgerna då flest inbrott sker i Sverige.

Därför går polisen ut med smarta knep för att slippa tjuvarna.

Ett av tipsen tilltalar dig som vill slippa städa. 

Många reser bort under jul och nyår, och blir borta allt ifrån några dagar till veckor. En del inom Sverige, men många också utomlands. 

En drömtid för inbrottstjuvarna med andra ord. Och det är också de två helger när flest inbrott sker i Sverige enligt polisen. Då kan det vara bra att få lite tips på hur man kan göra för att lura tjuvarna och i bästa fall förhindra inbrott.

 

LÄS OCKSÅ: Tjuvarnas nya trick – okokta makaroner 

 

Här är 5 bra knep för att hålla tjuvarna borta:

1. Avslöja inget på sociala medier

I dag skriver vi och delar mycket bilder på sociala medier, men när man åker på semester ska man vara lite aktsam med att berätta om det. Det har nämligen blivit tjuvarnas paradis. Bilder kan du lägga ut när du kommer hem igen.

2. Använd timers

Har du inte timers, införskaffa! Då kan du se till att det är tänt i fönster och musik spelas med jämna mellanrum. Både ljud och ljus skrämmer tjuvarna, eller får dem i alla fall att tänka sig för en extra gång. Man kan även dra ned persienner eller rullgardiner så det ser ut som att man sover om natten.

 

Foto: Getty Images

3. Låt bli att städa

Gillar du att städa och ha det plockat hemma kanske detta är lite jobbigt. För er andra lär det komma som en befrielse. Låt det vara stökigt, lämna gärna smutsdisk i hon, låt koppar stå på bordet, öppna upp en tidning bredvid  och flytta runt på skorna i hallen.

 

LÄS OCKSÅ: Om tjuven ändå tar sig in – så skyddar du dina värdesaker

4. Tänk som en tjuv

Undersök ditt boende och tänk dig in i hur en tjuv skulle tänka. Gå runt bostaden och titta in genom fönster och dörrar. Vad ser man? Ser det ut som att någon är hemma? Syns dyra saker? Var är lättast att ta sig in?

Foto: Fotolia

5. Använd grannarna

Är grannarna hemma kan ni be dem om hjälp. De kan skotta snön utanför din bostad och ta in din post. Har du en parkeringsplats, erbjud att låna ut den så den inte stor tom. Om inte annat kan de parkera där lite då och då. 

 

Källa: Allas.se

 

LÄS OCKSÅ: Så tänker tjuvarna när de begår inbrott

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!