1 av 5: Katie Aiani, 26, har dedikerat 16 år av sitt liv åt fantasyserien Harry Potter. Här är delar av hennes gigantiska samling. Foto: Sharon Hardy Ludwig
2 av 5: Katie Aiani och hennes katt. Foto: Sharon Hardy Ludwig
3 av 5: 26-åringen har självklart en garderob full av quidditch-kläder. Quidditch är en fiktig bollsport från Harry Potter-böckerna. Foto: Sharon Hardy Ludwig
4 av 5: Katie och professor Snape i verkligt storleksformat. Foto: Sharon Hardy Ludwig
5 av 5: Katie Aiani har träffat sin stora idol JK Rowling och tatuerat in hennes meddelande på handleden. Där står det: "Fortsätt kämpa! Du är inspirerande. Med kärlek och beundran -Jo". Foto: Sharon Hardy Ludwig

Harry Potter har tagit över hela hennes liv

Katie Aiani, 26, älskar Harry Potter.

Kärleken är så stor att hon dedikerat hela 16 år av sitt liv åt fantasyserien.

Hennes rum är täckt av Harry Potter-föremål för ett värde av 470 000 svenska kronor.

– Vissa tjejer köper dyra skor, kläder och smink. Jag är fullkomligt nöjd med att köpa Harry Potter-saker, säger hon till Daily Mail.

Ett av trollkarlen Harry Potters allra största fan bor i Simi Valley i Kalifornien. När den 26-åriga amerikanskan Katie Aiani var i tioårsåldern blev hon alldeles besatt av JK Rowlings fantasyromaner, efter att systern övertalat henne att läsa en bok.

Sedan dess har kärleken bara växt sig allt djupare och hon har spenderat tusentals pund på att resa till filmpremiärer och temaparker. Hennes rum är fullständigt dränkt i Harry Potter-prylar, med allt från trollstavar och kvastar till Gryffindor-kläder och bilder av karaktärerna i olika format.

Hon har också en del rekvisita från filmen, skådespelarautografer och en unik banderoll från världspremiären av den sista filmen, Harry Potter och dödsrelikerna 2, i London 2011. Enligt Katie Aiani är banderollen värd över 35 000 kronor.

– Min pappa läste boken för min yngre syster och först retade jag henne för att hon valde en bok som lät så fånig. Men hon krävde att jag skulle läsa den, så jag bestämde mig för att ge den en chans – och läste ut den över en natt och började med den andra och tredje boken direkt, säger hon till Daily Mail.

Kommer aldrig sälja samlingen

Katie Aiani blev helt tagen av historien och magin och besvikelsen var stor när hon insåg att den fjärde boken ännu inte kommit ut.

– Jag började att gå på releasepartyn för böcker och filmer, jag reste till inspelningsplatser, quidditch-matcher, världspremiärer, Potter-events – precis allt du kan tänka dig.

Katie Aiani har till och med träffat sin stora idol JK Rowling och mottagit ett handskrivet brev, som bara det uppskattas vara värt över 80 000 svenska kronor, enligt Daily Mail. Meddelandet har hon tatuerat in på handleden: "Fortsätt kämpa! Du är inspirerande. Med kärlek och beundran -Jo".

Trots att alla hennes film-souvernirer är värda runt 470 000 svenska kronor, har hon inga planer på att sälja någonting.

– Mina vänner och familj har köpt saker till mig varje födelsedag och vid speciella tillfällen. Min samling är ovärderlig för mig och kommer aldrig att vara till salu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!