Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 mar 2012 09:30

Härligt och personligt utespa i källaren

<strong>Spa.</strong> Susanne på bästa platsen i huset! Här vilar hon i det varma badet - nästan varje kväll.

Spa. Susanne på bästa platsen i huset! Här vilar hon i det varma badet - nästan varje kväll.

1/7

Foto: Cecilia Nordstrand

<strong>Hylla</strong><br>En inbyggd hylla med hyllplan av glas ger ett fint avbrott och kan fyllas av ljus och krämer. Här har man valt att bryta av den vita väggen med glasmosaiken som får regnbågens färger i rätt ljus.

Hylla
En inbyggd hylla med hyllplan av glas ger ett fint avbrott och kan fyllas av ljus och krämer. Här har man valt att bryta av den vita väggen med glasmosaiken som får regnbågens färger i rätt ljus.

2/7

Foto: Cecilia Nordstrand

<strong>Nagellack</strong><br>Årets nya nagellack. Från slowfashionhouse.com.

Nagellack
Årets nya nagellack. Från slowfashionhouse.com.

3/7

Foto: Cecilia Nordstrand

<strong>Korgstol</strong><br>Pannrummet och den gamla bastun fick ge plats för något mycket bättre i ett eget spa. Här finns nu allt man kan ­önska, dusch, varma bad, bastu och viloplats. Korgstolen från Ikea. De vita ­kakelplattorna på väggen från Höganäs. Handdukar från Hemtex.<br>Dusch

Korgstol
Pannrummet och den gamla bastun fick ge plats för något mycket bättre i ett eget spa. Här finns nu allt man kan ­önska, dusch, varma bad, bastu och viloplats. Korgstolen från Ikea. De vita ­kakelplattorna på väggen från Höganäs. Handdukar från Hemtex.
Dusch

4/7

Foto: Cecilia Nordstrand

<strong>Doftljus</strong><br>Ett spa ska vara fyllt av tvålar och krämer, borstar och handdukar. Doftljus och värmeljus. För ett spa är en helhetsupp­levelse - det ska vara mer än en snabbdusch för att bli ren.

Doftljus
Ett spa ska vara fyllt av tvålar och krämer, borstar och handdukar. Doftljus och värmeljus. För ett spa är en helhetsupp­levelse - det ska vara mer än en snabbdusch för att bli ren.

5/7

Foto: Cecilia Nordstrand

<strong>Bastu</strong><br>De glasade väggarna till bastun är måttbeställda och tillverkade­ av härdat ­säkerhetsglas. ­Aggregatet kommer från Tylö.

Bastu
De glasade väggarna till bastun är måttbeställda och tillverkade­ av härdat ­säkerhetsglas. ­Aggregatet kommer från Tylö.

6/7

Foto: Cecilia Nordstrand

<strong>Dusch</strong><br>Duschen är måttbeställd och platsbyggd av den lokale ­glasmästaren. Den inbyggda hyllan rymmer plats för tvål och schampo. De hårda ­tvålarna kommer från Lush.

Dusch
Duschen är måttbeställd och platsbyggd av den lokale ­glasmästaren. Den inbyggda hyllan rymmer plats för tvål och schampo. De hårda ­tvålarna kommer från Lush.

7/7

Foto: Cecilia Nordstrand

Precis som gillestugan var 70-talets trend i villa-Sverige så är dagens hetaste önskemål ett eget spa.

Följ med till familjen som valde att placera utebadet inomhus.

Det där med ett spa i källaren hade Susanne och Mats planerat länge. I flera år gick de och funderade på hur det skulle se ut, var det skulle ligga och vad man skulle ha där. Allt här är noga utvalt och uttänkt för att passa familjens önskemål och behov på bästa möjliga vis.

Ytan man hade till förfogande var det före detta pannrummet och en gammal bastu. Totala golvytan är 20 kvadrat och takhöjden inte mer än 220 centimeter. Här gällde det att utnyttja maximalt och tänka till så både bastu, dusch, toalett och något slags bad skulle få plats.

- Just det där med badkaret var det som var svårast att bestämma, säger Susanne. Först var vi inne på ett vanligt bubbelbad men jag tycker inte att de ger tillräckligt med massage. Dessutom går det åt väldigt mycket vatten och det tar tid att fylla.

- Sen kom vi på att det skulle gå att placera ett utespa inomhus. Efter en hel del letande fann vi ett med de perfekta måtten och vi gillade verkligen tanken på att det alltid var varmt och det bara är att gå ner och ta sig ett dopp. Inget krångel - här är vattnet alltid varmt och skönt och det finns fantastiska massagemöjligheter.

 

Under bar himmel

Badet kommer från Neptun Spa och har plats för tre personer. Varje stol har unika justeringsmöjligheter av strålar och bubblor vilket ger olika typer av massage. På ena stället får man kraftig ryggmassage, det andra masserar hela kroppen och det tredje tar skuldror och sidor. Det går att ställa in styrka och man kan också välja färg på undervattensbelysningen.

- Och om jag vill få en känsla av att bada ute så släcker jag bara ner allt ljus och låter stjärnhimlen här ovan lysa. Då känns det som om jag befinner mig ute i det fria ­under bar himmel, skrattar Susanne.

Badkaret är egentligen menat att placera utomhus men det går absolut lika bra att ha det inomhus.

De valde att placera det inomhus av det enkla skälet det inte fanns någon riktigt lämplig plats på ­tomten.

- Inget ställe var tillräckligt privat, tyckte vi. Jag tror inte vi hade utnyttjat det så ofta som vi gör nu om det hade stått utomhus. Nu badar jag själv flera gånger i veckan. Jag känner att jag verkligen mår bra av det. Det är lugnande och avslappnande, säger Susanne.