1 av 10: Köksö i marmorInduktionsspisens häll från Siemens är 90 centimeter bred och omgärdad av utdragbara hyllor och inbyggd fläktinsats. Under spisen är lådorna asymmetriskt placerade för att efterlikna en köpmansdisk. Smala skåpluckor med öppna kryss i överkant för kökshanddukarna. Köksön har en bänkskiva av carraramarmor. Korg från Granit. Jeansservetter från Lexington. Kopp av Margaretha Wallin, från Designtorget. Vattenkokare från Siemens. Ljusstakar från Superliving/Oseroff agentur. Bricka Organism och shoppingkasse från Design­torget. Trasmatta från Svanefors.
2 av 10: FrukostplatsKöksön har en bänkskiva av carraramarmor. Vid ena gaveln sitter man gärna och tar sin morgonespresso. Under bänkskivan finns en fiffig tidningshylla. Tack vare många förvaringsmöjligheter i köksön och i underskåpen kan man strunta i överskåpen. Extra stor kyl och frys från Miele.
3 av 10: DiskhoDiskbänken har två insvetsade hoar med separata blandare med utdragbara duschmunstyc ken från Nivito. I bakkant har bänken ett högt stänkskydd. På diskbänken syns bestickkorg med bestick från Granit. Kaklet, avlångt och strukturerat, finns hos Eurokeramik.
4 av 10: KuddarI soffhörnan samsas flera kuddar: I natur från Day home, kuddar. I jeanstyg från Lexington. Trasmattekudde från Svanefors.
5 av 10: Kombo-ugnFör den som tycker om att laga mat är två kombinationsugnar en dröm. Den ena har mikro och ånga, den andra har varmluft och ånga. Båda från Siemens. Korg från Granit. Servett från Lexington.
6 av 10: SitthörnaMellan spis och diskbänk är en skön sitthörna placerad. Det är en fin plats att slå sig ner på för att läsa kokböcker och få inspiration till nästa middag. Kuddar från Lexington, Day home och Svanefors. Vit skål från Mateus. Blå keramik från Gerbera. Skylt Happiness från Reforma Sthlm.
7 av 10: För KryddornaBredvid spishällen är två utdragbara hyllor placerade, för kryddor och såser.
8 av 10: Fina bjälkarKöksluckorna heter Gårdshorn och är matt svartmålade och underskåpen är extra höga, med lägre sockel, vilket ger mer förvaringsmöjligheter. Golvet är lagt med linoleumgolvplattor från Tarkett. Taklamporna kommer från HK living. Barstolar Toscana från Chairs + more.
9 av 10: Öppna hyllorBelysningen består av flera vägglampor från Bestlite. Fin keramik och prydnadsföremål visas upp på öppna hyllor. På övre hyllan syns ljusstakar i olika höjder och former, Superliving/Oseroff agentur. Keramikskålar, grå respektive blå från Gerbera. Tårtfat på fot från Mateus. På den undre hyllan står små espressokoppar med fat från Mateus. Glöggmuggar med grafiska motiv av Åsa Lindström från Rörstrand. Blå skålar från Gerbera. Vita tallrikar från Mateus. På diskbänken bricka Organism från Designtorget. Bestickkorg och bestick från Granit. Blått durkslag i keramik från Gerbera och stort fat från Mateus.
10 av 10: SvartvittGolvet är lagt med linoleumgolvplattor från Tarkett. Taklamporna från HK living, trasmattan i jeans från Svanefors.

Härlig mix av modernt och lantligt i nytt kök

Ett kök med gammaldags lantlig karaktär - men med alla moderna bekvämligheter.

Det får man i det här vackra köket i svartvitt med snygga denimdetaljer.

I det här lantliga och funktionella köket är kvalitet och träkänsla viktiga ingredienser. Köket från Kungsäterkök har skåp och lådor av massiv björk. Det ger ett fint hantverksmässigt utseende och tyngd i lådor och luckor när de dras ut och stängs.

De profilerade luckorna Gårdshorn, i svartmålad ask, ligger i liv med stommarna och har gammaldags skålade handtag. Under spishällen är lådorna asymmetriskt placerade för att efterlikna en köpmansdisk och spisen är inramad med inbyggd fläkt och rullhyllor på sidorna där kryddor och oljor förvaras. Det påminner om ett gammalt franskt bondkök, men med betydligt fler moderna finesser.

Dubbla kombiugnar till exempel, en med varmluft och mikro och en med varmluft och ånga. Infälld i den stora marmorskivan på köksön finns dessutom en så kallad powerport med eluttagen. Med en enkel tryckning på locket höjs elen upp och kan utnyttjas tillfälligt för elvispen, stavmixern eller brödrosten.

Köket är nära 25 kvadratmeter stort och har stora ytor för matlagning och umgänge. Den rostfria disk­bänken har två insvetsade hoar i mitten som ger möjlighet till arbetsytor på bägge sidor. Köksöns bänkskiva fungerar som matplats, arbetsbänk och även som uppställningsyta för bufféer och stora julbordet. I ena hörnet, mellan spis och diskbänk, finns också en mysig soffhörna.

 

Text Marit G Engstedt Foto Martina K Svensson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!