Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Här är Ulvaeus nya paradis

Björn Ulvaeus och hans fru Lena har köpt miljonhuset i skärgårdsidyllen Viggsö för att kunna umgås mer med familjen. Det blir skönt, säger Lena.

Foto: DÜSING JAN

Här är Björn Ulvaeus nya paradis.
På Viggsö i Stockholms skärgård har han nyligen köpt ett hus för 6,7 miljoner.
- Det är ett fint sommarhus, men inget lyxhus, säger Björns fru Lena Ulvaeus.

Andra har också läst

Björn och Lena.

Foto: NORDSTRÖM CORNELIA

Väster om Grinda, 20 minuters båtfärd från Vaxholm, ligger Viggsö. Här har Abbas Björn Ulvaeus, 60, haft ett fritidshus sedan 70-talet. Nu har hans paradis blivit ännu större. Nyligen köpte Björn och hans fru Lena, 55, grannhuset av Abba-managern Stikkan Andersons son Lasse Andersson för 6,7 miljoner. För de pengarna fick de även 5 900 kvadratmeter vacker skärgårdstomt att lägga till de 8 460 kvadratmeterna som de redan äger på ön.

Några meter från havet

30-talshuset ligger några meter från havet och har en stor brygga, båthus och sjöbod. Huset har tre sovrum, ett arbetsrum och ett stort kök. Dessutom kan Björn och Lena njuta av sommarsolen från två balkonger och en stor terrass med utsikt över Grindafjärden. - Från början var det en gammal fiskarstuga som nu är ombyggd. Det är ett fint sommarhus, men inget lyxhus, säger Lena Ulvaeus till Expressen. Paret Ulvaeus köpte huset för att kunna umgås med sin familj; barnen Emma, 23, Anna, 19, Linda, 32, Christian, 28, och barnbarnet Tilda, 4, Lindas dotter. - Nu när vi har två fritidshus kan hela familjen komma ut om de vill.

"Rogivande med tystnaden"

- Vi tycker om att vara i skärgården. Det är så rogivande med tystnaden. Och det blir skönt när nu när vi blir äldre att sitta där och läsa och lösa korsord, säger Lena Ulvaeus. Ön är även en del av den svenska pophistorien. - Ja, Viggsö är viktig för Björn. Här skrev han och Benny en stor del av Abbas tidiga hits i en liten gäststuga, berättar Lena Ulvaeus.

Huset, som nu är ombyggt, var från början en gammal fiskarstuga.