Här är profilens allra bästa inredningstips

Inredaren Isabelle McAllister gör gärna om gamla saker, inreder med roliga detaljer och tycker att hemmet ska växa fram. Just nu inspireras hon av det operfekta. - Det är lätt att glömma bort att hemmet ska finnas till för att levas i, inte bara för att se snyggt ut på bild, säger hon.

Danielle Deasismont

Hej Isabelle! Hur bor du?

- Vi flyttade förra året och letade ganska länge efter en ny lägenhet. Vi ville bo kvar i Stockholms innerstad men hitta något som var lite mer spännande, tidigare bodde vi så extremt välplanerat att jag nu ville hitta en lägenhet att sätta min egen touch på. Jag fick vad jag bad om, kan man säga. Lägenheten vi till slut köpte var en etagelägenhet med vinklar och vrår som en stekare på 70-talet hade gjort om. Allting var i furu så vi har renoverat en hel del.

Hur skulle du beskriva din stil?

- Det där är så svårt. Jag gillar gamla grejer som jag gör till mina, roliga detaljer och sådant som inte är så tillrättalagt. En salig blandning av älskade grejer skulle man kunna säga. Hemma testar jag ganska mycket. Det är lite halva charmen med just hemmet, att det får växa fram. Jag gillar när det är lite brokigt och inte ser ut som ett hotell. Men jag är lite dumsnål ibland då jag vill göra allt själv, det tar ganska lång tid då.

 

LÄS OCKSÅ: 10 mest klickade villorna på Hemnet just nu! 

 

Vad hänger på dina väggar?

- Att ha saker på väggarna är nytt för mig, när jag bodde mindre tyckte jag inte att det behövdes. I vår nya lya ville jag trolla bort tv:n och då gjorde jag en tavelvägg runt den. Tavlor är ju ett enkelt sätt att göra hemmet mer personligt.

Vad var ditt senaste köp till hemmet?

- En växt! Det där kommer nog från att barnen har blivit större. Först skaffade jag katt och nu när den också har blivit äldre så börjar jag köpa växter. Jag behöver kanske ha något att ta hand om. Sedan tror jag säkert att trenden med växter är lite av en reaktion mot all teknik som är en del av vår vardag. Vi strävar ju ständigt efter någon typ av balans.

Vad är det bästa med området du bor i?

- Södermalm är den mest skitiga och livliga stadsdelen i Stockholms innerstad, vilket jag gillar. Häromveckan hade vi kompisar över som bor i hus och deras barn tyckte det kändes som att de var utomlands. Då kände jag mig lite nöjd.

Vad blir du inspirerad av?

- Just nu är jag ganska oinspirerad, det är något som gnager i mig. När det gäller inredning dras jag mot någons slags streetstyle, inte det där superstylade perfekta. När man inte lämnar någonting åt slumpen känner jag att man glömmer bort att leva. Det är lätt att glömma bort att hemmet ska finnas till för att levas i, inte bara för att se snyggt ut på bild.

 

LÄS OCKSÅ: Nu kan du flytta in i ett slott vid havet

Isabelles hemmatips

”Måla eller tapetsera en fondvägg! Det tar inte så lång tid, behöver inte kosta så mycket men ger en ny känsla till ett helt rum”

 

Namn: Isabelle McAllister.

Ålder: Fyller 40 i sommar.

Familj: Erik, Della, Beppe och Katten.

Gör: Inredare och driver en byrå som hjälper varumärken med sina bilder. Bloggar på isabelle.elledecoration.se. Finns på Instagram under namnet @isabellemcallister.

Bor: Södermalm, Stockholm.