Här är minilägenheten med 24 smarta rum<br />

Han bor på 32 kvadratmeter.

Ändå får han plats med både tv-rum, kök, gästrum – och till och med ett spa.

Kolla in Gary Changs minilägenhet som har ofattbart smarta ytor.

Gary Chang har bott på den 32 kvadratmeter lilla lägenheten i Hongkong i nästan hela sitt liv. Från början bodde han här tillsammans med sina föräldrar och sina tre yngre systrar. Då var lägenheten indelad i flera små rum. Trots att de redan var sex personer på dryga 30 kvadrat hyrde de ut ett rum.

Här finns ofattbara 24 rum

När familjen flyttade ut köpte Gary Chang lägenheten och började experimentera med smarta lösningar för en liten yta. Skrivbordet går att dra ut och göra om till matplats för fem personer och gardinen är egentligen en stor tv-skärm.

I dag får Gary Chang in 24 rum i den lilla lägenheten – bara genom att flytta på väggarna. Här har han till exempel tv-rum, tvättstuga, sovrum, gästrum, bibliotek, badrum med enorm dusch, walk-in closet, matrum, kontor och till och med en spaavdelning.

– Jag tror att många är avundsjuka, säger han i ett klipp på Youtube.

Har för mycket förvaring

Att bo i Hongkong är dyrt och enligt Gary Chang är det normalt att en hel familj bor i så här små lägenheter.

– Man måste lära sig att bo tillsammans i ett litet utrymme. Antingen blir det katastrof eller så funkar det väldigt bra att bo så tätt ihop, säger han.

Nu bor han ensam i den lilla ettan, vilket innbär att han har mer utrymme än många som bor i staden.

De flesta väggarna kan flytta på sig. I taket, som är gjort av speglar, finns 13 spår att skjuta väggarna i. Bakom tv-rummet gömmer sig ett kök, och drar man en annan vägg åt sidan kommer en hel tvättstuga fram. När Gary Chang inte behöver rummet längre skjuter han bara en vägg åt sidan, så att rummet inte tar upp onödig yta. När alla är bortskjutna finns en stor tom yta på golvet att göra yoga på.

Men han har ett problem:

– Jag har för mycket förvaring. Några hyllor är fortfarande tomma, säger Gary Chang.

 

Vill du se hela lägenheten? Titta på klippet ovan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande