1 av 7: Är du funktionsvarierad och vill hitta ett boende till resan? Då är Handiscover ett altrnativ. Foto: Shutterstock
2 av 7: Att dela bil med andra genom en bilpool kan vara ett sätt att spara pengar och på miljön. Foto: Shutterstock
3 av 7: Har du ingen hundvakt? Då finns det mängder av tjänster som du kan använda dig av för att hitta en. Foto: Shutterstock
4 av 7: Taskrunner är en app där du kan hitta personer som är villiga att utföra lättare jobb i hemmet. Fler tips finns i artikeln nedan. Foto: Shutterstock
5 av 7: Använd Karma och ResQ club för att köpa take-away för halva priset och minska matsvinnet från restauranger. Foto: Shutterstock
6 av 7: Via Workaround, Meetrd och Desk Doubler kan du hyra kontor. Foto: Shutterstock
7 av 7: Orkar du inte kratta löven i höst? Ta då kontakt med flitiga ungdomar i din närhet med Yepstr. Foto: Shutterstock

Här är 40 tjänster som underlättar din vardag

Du kanske har använt Uber och Airbnb, men det finns ju faktiskt en mängd andra plattformar där ute som hjälper oss att byta, sälja och dela prylar eller tjänster med varandra. Vi har listat 40 av dem! 

Det har blivit allt vanligare att hyra, dela, låna, eller byta varor och tjänster med varandra och den teknologiska utvecklingen har gjort att sådana här plattformar och tjänster har ploppat upp som svampar ur jorden de senaste åren. Så ta en titt på listan här nedan och kolla om det är någon som passar dig!

Hjälp i hemmet

1. Taskrunner

En app där du kan få hjälp med sysslor som flytthjälp, montering av möbler och lättare hanverksjobb. Betalningen sker först när du har godkänt jobbet via Taskrunner. 

2. SelfieJobs

En jobb-app som kopplar ihop de som söker jobb med företag och hushåll som behöver personal eller hjälp. Så som receptionister, säljare, event-personal kundtjänst eller barnvakt och läxhjälp. 

3. Tiptapp

Behöver du egentligen åka till tippen eller till återvinningen, men har inte tid eller ork? Då kan du låta någon annan göra det åt dig! Du lägger ut en en annons med ett pris du vill betala för tjänsten, sedan kommer någon och kör i väg skräpet åt dig.   

LÄS MER: Vet du vad det lilla hålet i din Iphone är till för? 

4. Yepstr

Är en plattform som kopplar ihop ungdomar (15-21 år) med de som vill ha hjälp med läxhjälp, barnpassning, klippa gräset och andra småsysslor. 

5. Bonsai

Detta är en plattform som parar ihop studenter med företag i behov av extra arbetskraft. 

Hjälp med hunden

Behöver du hjälp med hundvakt eller vill du hitta andra hundentusiaster eller hundkompisar så kan du använda dig av 6. Happytail eller 7. Dog Buddy.

Ge bort, få och byta

8. Hyber

En digital delningstjänst som gör det möjligt för barnfamiljer att dela utvalda barnprodukter.

9. Klädbyte.se 

Här kan du byta, låna ut och hyra ut dina kläder. 

10. Bortskänkes.se

Den enes skräp är den andres skatt. Här kan skänka bort prylarna du vill bli av med. 

11. Sellpy

Har du högar av prylar som du inte hinner eller har ork att sälja? Då kan du packa dem i en påse och låta Sellpy hämta dem och sälja dem åt dig. 

Behöver du låna verktyg, en gräsklippare eller en stege? Eller har du prylar att låna ut eller hyra ut? Då kan du använda dig av appen 12. Hygglo eller tjänserna: 13. Grannsaker.se, 14. Rentl eller 15. Delbar.se.

Mat från restaurangen

De flesta känner till hemkörningstjänst som 16. Über eats och 17. Foodora. Men vill du i stället komma undan lite billigare och bidra till att minska matsvinnet kan du använda dig av apparna 18. Karma och 19. ResQ Club. Här lägger caféer, restauranger och matbutiker ut överbliven mat som de säljer som take-away för högst halva priset.

LÄS MER: Experten: Du har laddat telefonen fel hela tiden 

Hemlagad mat

20. AirDine

Genom denna app kan du tjäna en slant genom att göra ditt hem till en restaurang eller avnjuta en måltid hemma hos någon annan. 

21. Invitationsdepartementet

Här kan svensktalande personer bjuda hem personer som lär sig svenska på middag och vice versa.

Frukt och grönt

22. pallafrukt.se och 23. fruktkartan.se kan man se var det finns frukt att plocka. Fruktträdsägare lägger ut sina träd på en karta.  

Saknar du en trädgård men vill odla dina egna grönsaker? Då kan du dela trädgård med någon som har 24. Co-Grow.se är en mötesplats för odlingssugna och trädgårdsägare.

Hitta boende

När du har varit ute och rest kanske du också har använt dig av 25. Airbnb. Men det finns även några andra som du borde ha koll på. 

26. Handiscover

Som Airbnb, men för dig som är funktionsvarierande. 

27. Homii

Här kan bekanta hyra ut eller hyra boende av bekanta. 

28. Qasa

För den som behöver hyra en bostad under en längre period.

LÄS MER: Därför ska du inte tvångsavsluta appar

Dela bil

En bilpool är en slags inrättning där många personer delar på bilar och kostnaderna för dem. Oftast är de ideella, men det finns också kommersiella bilpooler som drivs på affärsmässiga grunder. 

De flesta bilpooler har en fast månadsavgift och sedan betalar du hyra för den tid som bilen används. Här är några exempel: 29. Sunfleet, 30. Car2go, 31. Move about, 32. Stockholms bilpool, 33. Göteborgs bilkooperativ, 34. bilpoolen.nu, 35. Drivenow, och 36. Snappcar. 

Mer om dessa kan du läsa här: Så hittar du rätt bilpool 

Hyra kontor

Behöver ditt företag ett kontor? Då finns det en hel del tjänster som kan göra ditt sökande lättare. 

37. Workaround, 38. Meetrd och 39. Desk Doubler kan du komma i kontakt med kontorsägare och företag som hyr ut kontorsyta. Om du bara behöver hyr ett kontor under en kortare tid kan du kolla in kontorshotellkedjan 40. Convendum. 

Källa: DiDigital, DN, 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!