Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Albumaktuella artistens version av den klassiska antivålds-skulpturen. Foto: Axel Öberg

Håkan Hellström skapar konst – skulptur mot våldet

Albumaktuella Håkan Hellström har både inspirerat andra konstnärer och skapat egen konst. Just nu är det goda tider för alla Hellström-fans!

Artisten Håkan Hellström är aktuell med nya albumet "Illusioner" - den här gången med en hel symfoniorkester i ryggen. Artisten har alltid haft en fot i den klassiska 70-talsrocken och det är en stil som slår igenom i samarbetet med den svenska organisationen Non-Violence Project. Han har designat en skulptur i psykedeliska och hippieinspirerade motiv i starka färger. Det är artistens version av den berömda anti-våldsskulpturen med den knutna revolvern, "Non-violence", ursprungligen designad av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd. Skulpturen gjordes på 80-talet, på uppdrag av Yoko Ono som en symbol för John Lennons kamp för fred, kärlek och förståelse mellan människor. De flesta känner igen skulpturen som också står staty utanför FN-skrapan i New York. 

EXTERN LÄNK: Se Håkans unika samarbete med Non-Violence Project hos NOA Gallery! 

EXTERN LÄNK: Se konstnären Maria Larkmans porträtt av sin idol Håkan Hellström!

Hellström ambassadör för Non-Violence Project

Carl Fredrik Reuterswärd överlät senare rättigheterna till skulpturen till organisationen Non-Violence Project Foundation som sedan dess har utnämnt ett antal kulturambassadörer runtom i världen. Organisationen verkar för att minska våldet i världen och utbildar bland annat barn i icke-våldsagerande. Den förste svenske ambassadören var artisten och låtskrivaren Håkan Hellström. 

– Jag tycker den blev jättefin och jag är framför allt väldigt stolt över att få representera den här goda saken. Det är den stora grejen, att få dra ett litet strå till "Peace N Luv"-stacken, sa artisten när han avtäckte skulpturen. 

Här syns den berömda originalskulpturen av Carl Fredrik Reuterswärd utanför FN-skrapan i New York.

EXTERN LÄNK: Se Håkans unika samarbete med Non-Violence Project hos NOA Gallery! 

EXTERN LÄNK: Se konstnären Maria Larkmans porträtt av sin idol Håkan Hellström!