Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 12
EXTRARUM MED KAMIN. Novoroom exklusive Typ: I stället för att bygga ut ditt hus kan du satsa på uterummet Novoroom exklusiv. Det är ett åretruntrum med fokus på umgänge. Uterummet känns luftigt med tak i två olika nivåer. Golvet värms upp med golvvärme och som extra lyx finns en täljstenskamin när köldknäppen kommer. Stommen består av en vitmålad limträstomme, taket är isolerat och lagt med bandtäckt plåt med infällda fält av isolerglas. En bred skjutdörr öppnar upp mot den fina stenpiazzan som anlagts utanför. Pris: Kostnadsfria prisförslag lämnas av leverantören. Info:www.novoroom.se
Foto: Markus Linderoth
2 AV 12
FLEXIBLA GLASPARTIER. Santex rum 80 Typ: Santex rum 80 är ett sadeltaksrum med generös takhöjd. Ett uterum som höjer värdet på vilket hus som helst. Med sadeltaksmodellen kan man placera uterummet antingen i vinkel mot huset eller på gaveln. Båda uterummen är försedda med skjutbara och fasta glaspartier. Bilden visar produkten med röd baskulör RAL 3004. Pris: Kontakta Santex lokala återförsäljare för ett exakt pris. Info: www.santex.se.
3 AV 12
INGLASAD TERRAS. Lumon inglasad terrass Typ: Skapa en exotisk glasterrass av ditt altandäck - passar både villa, radhus eller fritidshus. En glasterrass från Lumon är en helhetslösning, där Lumon står för allt utom grunden och själva inredningen. Grundutförandet är vitlackat, men vill man anpassa uterummet till huset kan aluminiumstommen pulverlackas i valfri nyans. Glasväggarna finns i nyanserna klar, rökgrå, grå, brons, opal, stippolyte och satinato och består av två till åtta dörrelement, med en rekommenderad bredd på 100 centimeter, som kan öppnas i båda riktningarna. Pris: Utförlig information och prisuppgift lämnas av Lumon. Info: www.lumon.se.
4 AV 12
EXTRA VÄRMEKOMFORT Skånska byggvaror excellent S30 Typ: Skånska byggvaror har utvecklat en egen produktgrupp av uterum som heter S30. Den nya modellen Excellent har en speciell energibeläggning (oxidskikt) på glaset, som reflekterar värmestrålningen i uterummet. Det ger 30 procent bättre värmekomfort jämfört med vanligt enkelglas. Excellent S30 har också en egenutvecklad karmlösning, kraftiga profiler och liksidiga luckor som valfrihet vid monteringen. Pris: Prisexempel på ett 14 kvadratmeter uterum som inkluderar stomme med brutet hörn, glaspartier (skjutfönster, skjutdörrar, fast parti) med karm Original och 16 millimeter kanalplasttak är cirka 29 000 kronor. Info: www.skanskabyggvaror.se.
Foto: Mikael Nordström
5 AV 12
MARIN KÄNSLA. Santex rum 87 Typ: Som ett ståtligt skepp stävar uterummets för ut i trädgården. Detta är ett Santex rum 87 med ett vackert glastak och så kallade Starpartier. Tänk att sitta i sitt uterum och navigera sig fram över stjärnhimmeln klara vinternätter. Pris: Denna vinterträdgård kostar totalt cirka 250 000 kronor. Kontakta Santex lokala återförsäljare för ett exakt pris. Info: www.santex.se.
6 AV 12
KOMPLETT PAKET. Willab garden Svensk sommar Typ: Svensk sommar är ett uterum på 10 kvadratmeter i en komplett byggsats. I paketet ingår allt du behöver: limträstomme, isolertak och säkerhetsglas. Taket är av pulpetmodell och både tak och stomme är exakt kapade. Höjd inklusive tak och profiler 2426 mm. Max snözon 2. Pris: 25 995 kronor. Info: www.willabgarden.se.
7 AV 12
FLEXIBELT PÅ BALKONGEN. Lumon inglasad balkong Typ: Glasa in balkongen utan att begränsa din utsikt. Lumon glasar in balkonger och terrasser i den stil som passar dagens arkitektur. Aluminiumkonstruktionen är hållbar (den har utvecklats för att klara extrema väderleksförhållanden), bekymmersfri och elegant i sin design. Inglasningen kan snabbt monteras från balkongens insida och kräver inte byggställningar. Glaspartierna är flexibla i sidled och kan öppnas upp helt inåt rummet för att ge bästa möjliga sikt och för att enkelt kunna rengöras. Pris: Utförlig information och prisuppgift lämnas av Lumon. Info: www.lumon.se.
8 AV 12
STÅR FÖR SIG SJÄLV. Willab garden Fri funkis Typ: Uterummet behöver inte alls klamra sig fast vid huset. Fri funkis är en fristående modell i modernt utförande som ger en golvyta på 14,3 kvadratmeter. Höjd inklusive tak och profiler 2855 millimeter. Max snözon 2,5. Pris: Komplett pris 39 995 kronor. Det går att beställa till ett isolertak för 11 246 kronor om du vill förlänga säsongen ytterligare. Info: www.willabgarden.se.
9 AV 12
IN VINTERTRÄDGÅRD. Skånska byggvaror Uterum natur Typ: Bygg din egen vinterträdgård med träpartier av hög kvalitet och varm och ombonad känsla. Tillverkat i finger- skarvat och impregnerat virke för hög kvalitet. Dörrarna löper i hjulvaggor både upp- och nedtill. 2-glas säkerhetsglas och mycket bra isolervärde. Du kan köpa till löstagbar spröjs. Pris: Kontakta Skånska byggvaror för exakt pris. Info: www.skanskabyggvaror.se.
10 AV 12
GLASA IN DIN UTEPLATS. Lumon Typ: Svenska Lumon AB arbetar med inglasning av altaner, balkonger och terrasser. Genom att glasa in uteplatsen skapar man ett behagligt klimat och förlänger utesäsongen. Med generösa glaspartier bjuder man in naturens alla skiftningar och sitter alltid på första parkett. Pris: Utförlig information och prisuppgift lämnas av Lumon. Info: www.lumon.se.
11 AV 12
VARMT I VINTER MED GLASTAK. Santex Star rum 25 Typ: Här inne sitter du och myser när vintern rasar utanför. Santex Star rum 25 heter uterummet som har ett luftigt glastak. Prisexempel på en storlek på 14 kvadratmeter med isolerade glaspartier utan mittpost är 105 749 kronor (exklusive grund och montage). Max snözon 1. Pris: Kontakta Santex lokala återförsäljare för ett exakt pris. Info: www.santex.se.
12 AV 12
SAMMA TAKLUTNING SOM HUSET. Novoroom Typ: Vackert uterum intill poolen. Ett sekelskifteshus som försetts med ett vitlackerat uterum av glas som ger en spännande brytning. Taklutningen är densamma som i boningshuset och det ger harmoni. Uterummet är extra ljust genom att det isolerade plåttaket fått infällda glaspartier. Pris: Kostnadsfri offert lämnas av leverantören. Info: www.novoroom.se.
Foto: Markus Linderoth

GUIDE & PRISER: 12 olika uterum