Programledaren Gry Forssell avslöjar sin bästa möbel och sin favoritkomplimang.
1 av 3: Programledaren Gry Forssell avslöjar sin bästa möbel och sin favoritkomplimang. Foto: Cornelia Nordström
Gry och maken Alex Kossek gifte sig i Sala på Sätra brunn 2007. 
2 av 3: Gry och maken Alex Kossek gifte sig i Sala på Sätra brunn 2007.  Foto: Lasse Sandström
"Jag har kärat ned mig i en soffa på Svenskt tenn som är så dyr att man blir generad bara av att gå i närheten. Den kostar 52 000, är grön och helt fantastisk", säger Gry. <br>(Vackra femsitssoffan 3031 designades av Josef Frank på 1940-talet, reds anm.)
3 av 3: "Jag har kärat ned mig i en soffa på Svenskt tenn som är så dyr att man blir generad bara av att gå i närheten. Den kostar 52 000, är grön och helt fantastisk", säger Gry. <br>(Vackra femsitssoffan 3031 designades av Josef Frank på 1940-talet, reds anm.)

Gry: "Jag ljög mig till det första tv-jobbet"<br />

Tv-aktuella Gry Forssell är i dag en etablerad programledare, men i början av sin karriär ljög hon sig till ett reporterjobb.

Annars går hon helst omkring i morgonrock och pyjamas när hon är ledig, samlar på läppglans och drömmer om en soffa för 52 000 kronor.

Min bästa...

...SÖNDAG

– De bästa söndagarna är om man inte har gjort något speciellt på hela helgen och vaknar utvilad utan någon plan så man kan ta det lugnt. Då går jag omkring i pyjamas och morgonrock och äter en långfrukost med nybakta scones, juice, kaffe och läser morgontidningarna med radion på. Jag är för rastlös för att inte göra något resten av söndagen så jag åker gärna och fikar eller går på bio med barnen. Eller så kommer kompisar och hälsar på och vi äter en tidig middag, gärna från vår utegrill. "True detective" på HBO får avsluta kvällen. Tyvärr kommer jag sällan i säng före tolv så jag har lärt mig att aldrig boka in något på måndagar efter jobbet. Jag går ju upp fem på morgonen.

...möbel

– Soffan! Den säger mycket vad det är för typ av hem och människor som bor där. Om det är en hård soffa som bara står och ser snygg ut eller om det är en mjuk och mysig som man kan umgås i. I dag har vi en brunaktig hörnsoffa som är ganska mjuk, man kan ligga i den och hela familjen ryms. Men vi ska flytta snart och passar då på att ändra lite, nästa soffa ska ha lite 50-talsstil precis som det nya huset. Jag har kärat ned mig i en soffa på Svenskt Tenn som är så dyr att man blir generad bara av att gå i närheten. Den kostar 52 000, är grön och helt fantastisk.

...beslut

– Det var att skaffa barn med Alex. Efter att vi hade bestämt oss gick det ganska fort. Tidigare hade jag aldrig tänkt eller längtat efter barn. Att skaffa barn är ju det enda livslånga beslut man tar. Giftermål vet man aldrig om det håller men barn får du leva med resten av ditt liv. Det är ett stort och livsavgörande beslut.

...middag

– De bästa middagarna är hemma med kompisar och deras barn. När sedan barnen går och lägger sig sitter vi vuxna kvar och babblar, dricker vin och lyssnar på musik till sent in på natten. Det tycker jag är jättemysigt. Vi grillar året runt och tycker det är gott men för mig blir det grillad fisk eftersom jag inte äter kött. Gärna tonfisk eller röding. Jag har inte ätit kött på 20 år. Vi har köpt ett stort matsalsbord med iläggsskivor så man kan vara åtta vuxna plus alla barn.

...komplimang

– Det är när jag träffar någon som lyssnat på radioprogrammet och säger det är bra. När man lyssnar på morgonprogram är man väldigt mottaglig, folk är nyvakna och har inte satt på sig sina kläder och andra sköldar, de är nakna som lyssnare. Jag har möjligheten att forma människors dag eller i alla fall sätta statusen, och det är fantastiskt. När folk då hör av sig på olika sätt och säger att vi hjälper dem att orka med att kliva upp – det är den mest fantastiska komplimangen man kan få. Det känns som att man blir kompis med lyssnarna, man kommer lite närmre radiolyssnarna än tv-tittarna.

...kärleksminne

– Det måste ha varit när jag och Alex gifte oss. Det var den roligaste festen jag varit på i hela mitt liv och så häftigt att alla vänner och bekanta var där, 120 stycken. Jag hade aldrig tidigare drömt om att gifta mig, förverkliga mig på det sättet. Men det är väldigt roligt att ha gjort det en gång. Alla var glada och på bra humör och ville fira, festa och dansa. Vi hade världens bästa partyband, Blacknuss, som spelade utomhus. Festen var i Sala på Sätra Brunn, ett 1600-talstorp med hotell och spa där alla bodde. Min pappa filmade men jag har inte tittat än för att jag vill bevara det som jag minns det.

...inspiration

- Att bara gå runt på stan, och att resa. Det är viktigt att göra saker för att kunna ha anekdoter och tankar att prata om i radion. Det händer mycket när man reser så det är viktigt för mig, jag reser väl en fyra fem gånger om året. Jag blir också inspirerad av talkshow-värdarna Jimmy Fallon och Jon Stewart, de är så himla duktiga och roliga och långt före oss i Sverige.

...läxa

– Att alltid lita på magkänslan, i allt från stort till smått. Om man ställs inför ett val och magen säger "gör det inte", då ska man inte göra det. Det blir aldrig bra om man går emot magkänslan. Ibland kan det vara svårt att motivera, för man vet kanske inte ens själv varför, men det får bli nästa steg. Det tar tid att lära sig detta men sedan några år tillbaka gör jag det fullt ut.

...skönhetsprodukt

– Nu är det Clarins dagkräm med lite färg. Huden fuktas och får en fin jämnhet. Emma S parfym är också en favorit, man kan ha den både på dagen och kvällen. Sedan är jag galen i läppglans i rosa färger. Jag har hur många som helst, behöver tydligen alltid ett läppglans.

...lögn

– Det måste ha varit när jag träffade Sven Melander och sa att jag kunde klippa reportage för tv och fick ett första jobb som reporter för trav-programmet "Vinnare" i TV4. Men jag hade aldrig klippt något i hela mitt liv! Det gick, men tog sin tid, det var bara att lära mig fort som fan. Jag såg till att få hjälp. Man måste våga chansa lite här i livet, haha. Jag fick ha kvar jobbet ett tag i alla fall.

...kökspryl

– En hederlig analog radio. Det är ett måste i ett kök när man lagar mat eller sitter vid köksbänken. Radion är liten och fyrkantig och man måste skruva på stora knappar för att byta kanal. Jag lyssnar mest på Mix Megapol för att höra vad mina kolleger gör men också P1. Jag kan även koppla ihop den med telefonen för att lyssna på Spotify om jag vill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!