Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Stort test: Här är bästa elgrillen

Med en elgrill behöver du inte bekymra dig för os och rök.

Det är bara att grilla när du känner för det, och njuta av korvar eller entrecote tillsammans med familjen.

Vi har testat åtta olika modeller – och här är den bästa! 

Foto: Shutterstock

1 av 11

1. Om testet i korthet – "Blev en besvikelse"

Visst är det trevligt att kunna grilla även om man inte har en trädgård. Men kolgrillar osar väldigt mycket och lär inte vara något som gör dig populär hos grannarna om du bor i lägenhet.
Om du har tillstånd från värden eller bostadsrättsföreningen att grilla på balkongen kan en elgrill däremot vara ett bra alternativ. De osar i stort sett inte alls, är lätta att förvara och man kan reglera temperaturen i flera steg med en termostat.
Elgrillen fungerar också på husvagnssemestern bara du hittar ett eluttag så kan du börja grilla.
Det du ska tänka på innan du slår till på första bästa elgrill är vad du ska använda den till och hur mycket grillyta du behöver. Och givetvis hur stor din balkong är? Får du plats med en elgrill på stativ eller är det bättre med en bordsgrill? Bordsgrillar har dessutom fördelen att de kan användas inomhus också.

Bäst i test – men stor skillnad på priset

När Testfakta jämför åtta olika modeller är klotgrillarna från Weber och Menuett bäst på att fylla sin uppgift. De grillar allt vi slängt på grillytorna perfekt och köttbitarna blir lika lyckade som på en kolgrill, minus den rökiga smaken förstås. Den enda stora skillnaden mellan de två är priset. Weber är testets dyraste medan Menuett kostar en bra bit under tusenlappen.
Den bästa bordsgrillen är från OBH Nordica och det är en riktigt smart grill med flera automatprogram och en sensor som känner av tjockleken på köttbiten och justerar grilltiden därefter. Den är bäst på korvar och grönsaker men sköter jobbet med hamburgare ganska bra också. Enkelheten och den roliga färgindikatorn lär dessutom göra den till en favorit bland barnen.

"En besvikelse"

Elgrillen från Landmann blev däremot en besvikelse. Visserligen grillar den allt utom halloumi med godkänt resultat, men monteringen och igångsättandet är en riktigt svettig upplevelse. Dessutom är stativet rangligt och den alldeles för korta elkabeln och signallampan är placerade framtill på grillen – inte speciellt användarvänligt på en balkong.

Bläddra vidare för att se testet i sin helhet!

LÄS MER: Grilla på balkong – här är reglerna som gäller
1 av 11