EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Greklands lösning på finansproblemen: Sälja några öar

Greklands premiärminister öppnar för löningen att kunna köpa några av Greklands obebodda öar för att minska på statsskulden.

Är du intresserad av en egen grekisk ö?

I en intervju med franska tidningen Le Monde berättade Greklands premiärminister Antonis Samaras att det kan bli aktuellt att sälja några av Greklands 150 obebodda öar.

– På villkor att det inte orsakar något nationellt säkerhetsproblem, skulle några av öarna kunna användas kommersiellt, säger premiärministern.

Andra har också läst

Det handlar bara om obebodda öar. Grekland har omkring 150 stycken av det slaget och är beredda att sälja av några för att minska statsskulden.

– På villkor att det inte orsakar något nationellt säkerhetsproblem, skulle några av öarna kunna användas kommersiellt. Det skulle inte handla om att göra sig av med öarna, men att omvandla oanvänd mark till kapital som kan skapa inkomster, för ett rimligt pris, säger Samaras.

I intervjun öppnar den grekiska premiärministern för att sälja landets järnvägar. Enligt nyhetsbyrån AP har landets regering tidigare nämnt statliga kasinon, vapenfabriker, gasbolag, hamnar och flygplatser som möjliga försäljningsobjekt.