Det är mycket unikt att en hyreslägenhet blir ledig på Kastellholmen – skärgårdsön mitt inne i Stockholm.
1 av 4: Det är mycket unikt att en hyreslägenhet blir ledig på Kastellholmen – skärgårdsön mitt inne i Stockholm. Foto: Fotolia
Vattnet och stranden precis utanför fönstret, och ändå bara 5 minuters promenad så är du mitt i city.
2 av 4: Vattnet och stranden precis utanför fönstret, och ändå bara 5 minuters promenad så är du mitt i city. Foto: Statens Fastighetsverk
Någon lycklig person som står i bostadsförmedlingens kö kommer att få chansen att flytta hit...
3 av 4: Någon lycklig person som står i bostadsförmedlingens kö kommer att få chansen att flytta hit... Foto: Statens Fastighetsverk
Här bor du som på en skärgårdsö, fast mitt inne i stan, med bedårande utsikt mot Skeppsbron och Södermalm.
4 av 4: Här bor du som på en skärgårdsö, fast mitt inne i stan, med bedårande utsikt mot Skeppsbron och Södermalm. Foto: Statens Fastighetsverk

Gratis lägenhet på skärgårdsö i Stockholm city

Det här händer nästan aldrig. En lägenhet på skärgårdsön mitt i stan blir ledig.

Unikt läge i Stockholms city på Kastellholmen – kulturhus med vatten runtom.

En hyreslägenhet som nu går till bostadskön. Lycklig är den som får ta över!

Att få tag i en hyresrätt inne i Stockholms stad anses av många var näst intill omöjligt. Om inte annat är väntetiden upp till 30 år så där. Och vill man ha ett boende i unika kultur– och historiska områden blir det ännu snävare och något ett fåtal endast kan drömma om.

Men, ibland händer det. Som nu. Plötsligt har en hyresrätt på ön Kastellholmen, bredvid Skeppsholmen, mitt inne i stan, blivit ledig. Läget är minst sagt unikt med natur, vatten och strandpromenad direkt utanför dörren. Här vaknar man upp till fågelkvitter, båtmotorer och vatten som kluckar, samtidigt som man på endast 5 minuters promenad är mitt inne i city.

Här bor du som på en skärgårdsö, fast mitt inne i stan, med bedårande utsikt mot Skeppsbron och Södermalm. Foto: Fotolia

LÄS OCKSÅ: Nu kan du ta över träpatronens slottsliknande ruckel 

Bli skärgårdsbo mitt i stan i kulturbostad

– Det är verkligen inte ofta det blir en vakans här, säger Ulrika Dayan på Statens fastighetsverk som förvaltar boendet. En kulturfastighet med mycket historia. Men sedan är det framför allt miljön, här blir du skärgårdsbo mitt i Stockholm. 

Här bor du som på en skärgårdsö, fast mitt inne i stan, med bedårande utsikt mot Skeppsbron och Södermalm. Boendet är på 60 kvadratmeter och ligger i en bostadslänga på Kastellholmen. Fastigheten är ett statligt byggnadsminne vilket gör att det inte är möjligt att förändra planlösningen. 

LÄS OCKSÅ: Så mycket måste du tjäna för att kunna köpa boende i Stockholm 

Lägenheten kommer nu att gå till Bostadsförmedlingen och där delas ut som vanligt efter kötid och med de andra krav som följer för att få hyra. Foto: Statens Fastighetsverk

Kulturell ö med både konst och mat

Den tidigare boenden ”tröttnade” på skärgårdslivet och flyttar nu till det lite mer livade Södermalm. Men det är knappast dött på de båda öarna då där finns både Konsthögskola, flera museer så som Moderna museet, hotell, restaurang och bar.

– Vi har sammanlagt 24 lägenheter på Kastellholmen och 6 lägenheter på Skeppsholmen som vi förvaltar, säger Ulrika Dayan på Statens fastighetsverk, och alla är statliga byggnadsminnen.

Lägenheten kommer nu att gå till Bostadsförmedlingen och där delas ut som vanligt efter kötid och med de andra krav som följer för att få hyra. Visning nu på torsdag. 

Båda öarna ingår i Ekoparken

Skeppsholmen är en ö i Saltsjön i centrala Stockholm och är vid sidan av Kastellholmen en del av stadsdelen Skeppsholmen. Skeppsholmen har en broförbindelse med Blasieholmen kallad Skeppsholmsbron och till Kastellholmen via Kastellholmsbron. Både Skeppsholmen och Kastellholmen förvaltas sedan 1993 av Statens fastighetsverk, som har som uppgift att bevara och utveckla området för framtiden. Båda öarna ingår i Ekoparken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!