1 av 4: Getingfångaren du troligen redan har hemma i skåpen
2 av 4: Mer ofta än sällan kryllar det av getingar under sommaren. Foto: Colourbox
3 av 4: Sara Haak från Norrtälje har upptäckt ett effektivt knep för att bli av med dem. Foto: Privat
4 av 4: Hon tar en ugnsfast form, lindar folie runt den, häller i kaffepulver och tänder på pulvret så att det börjar glöda. Röken gör att getingarna håller sig borta. Tricket upptäckte hon för två år sedan, under en resa till Grekland. Foto: Privat

Saras knep för att slippa getingar gör succé

Sara Haak från Norrtälje har upptäckt ett effektivt knep för att bli av med getingar.

Bäst av allt?

Det du behöver finns förmodligen redan i ditt skafferi!

Mer ofta än sällan kryllar det av getingar under sommaren. Och visst kan det kännas både läskigt och irriterande. Sara Haak från Norrtälje är en av många som har märkt av att getingarna trivs i värmen.

– De är riktigt hemska och kan vara på en hela tiden, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Kolla! Här är smarta getingfällan med en brun plastpåse

Getingar trivs i värmen

Men Sara har kommit på ett knep för att bli av med getingarna. Hon tar en ugnsfast form, lindar folie runt den, häller i kaffepulver och tänder på pulvret så att det börjar glöda. Röken gör att getingarna håller sig borta. Tricket upptäckte hon för några år sedan, under en resa till Grekland.

– Där var det jättemycket getingar, vi fick inte vara i fred någonstans. En kväll gick vi ut på restaurang för att äta middag och då satte de ut sådana här fat vid varje bord. Vi frågade varför och då berättade de att getingarna inte tycker om röken, säger Sara Haak.

LÄS OCKSÅ: Deras verktyg dödar och begraver mördarsniglarna i ett svep

Foto: Privat

Dottern rädd för getingar

När Sara kom hem testade hon själv att göra getingfällan och upptäckte att det var riktigt effektivt. Nu använder hon sig av det ofta.

– Min dotter är jätterädd och börjar flaxa och ha sig så fort en geting kommer i närheten. Så jag brukar sätta ut sådana här fällor när vi sitter ute och äter eller om hon är utomhus och ritar. Det funkar jättebra.

Sara är inte den enda som har dragit nytta av knepet. När hon postade ett inlägg på Facebook om tricket fick det stor spridning och delades cirka 10 000 gånger. Och röken verkar inte bara skrämma bort getingar.

– Det är många som säger att det funkar mot mygg och knott också.

LÄS OCKSÅ: Bastukänsla hemma? Här är 10 knep för att få det svalt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!