1 AV 3
Nu kan vi berätta om ett mirakelmedel som fungerar hur bra som helst mot mördarsniglar och det är jätteenkelt!
Foto: Leif Gustafsson
2 AV 3
Lösningen är flytande gödning i form av kväve. Eller kissa på dem – urin har nämligen också hög kvävehalt.
Foto: Stefan Kunert/iStock
3 AV 3
”Jag upptäckte det av en slump. Vi män kissar ju gärna lite här och där om man säger så, och urin har hög kvävehalt. Det var så jag kom på det. Detta är också anledningen till att sniglar inte finns på ställen där djur går omkring, eftersom de urinerar hela tiden”, berättar lantbrukaren Lars Baalacks som har gjort den fenomenala upptäckten.
Foto: Andreasschulze/iStock

Pissenkla sättet att bli av med mördarsniglar

Mördarsniglar är ett problem som många brottas med i dessa tider.

Tipsen att bli av med dem är många men både groteska och ibland giftiga.

Nu avslöjar vi mirakelmedlet som är helt miljövänligt – och superenkelt!

Mördarsniglar är inte kul om man har en trädgård. De äter nästan allt som kommer i deras väg, och förökar sig oerhört snabbt. Inte gör det saken bättre att de är äckliga heller, speciellt om man råkar trampa på dem.

 

Erbjudande från LEVA&BO Shopping: Effektiva trädgårdsverktyget som dödar mördarsniglarna! KÖP SLUGMASTERN HÄR

Bli av med mördarsniglar

Så vad gör folk? En del klipper av dem, andra samlar dem i burk med salt eller lägger dem i spolarvätska eller kokande vatten. Sedan finns det olika kemikalier, men det mår ingen bra av, varken miljön, djur eller människan.

Då kan vi nu berätta om ett mirakelmedel som fungerar hur bra som helst och gör att du slipper det otäcka med att klippa itu dem. Dessutom är det miljövänligt! Det är lantbrukaren Lars Baalacks som har gjort den fenomenala upptäckten. Och det är jätteenkelt!

– Lösningen är flytande gödning i form av kväve, säger Lars. Man häller det i en sprayflaska och sprayar på sniglarna, då dör de direkt.

 

LÄS OCKSÅ: 8 vanliga skadedjur i trädgården – så blir du av med dem

LÄS OCKSÅ: Blommorna som mördarsniglar skyr som pesten

Urin på mördarsniglar

Lars brukar ta en promenad där sniglarna befinner sig vara varje kväll, det tar max tio minuter. Dagen efter finns endast en slemmig klump kvar att plocka upp och kasta eller gräva ned. Det är viktigt att inte lämna kvar då sniglar gärna äter varandra.

– Jag upptäckte det av en slump. Vi män kissar ju gärna lite här och där om man säger så, och urin har hög kvävehalt. Det var så jag kom på det. Detta är också anledningen till att sniglar inte finns på ställen där djur går omkring, eftersom de urinerar hela tiden. Så det är ju ett alternativ om man inte har flytande kväve hemma, att urinera, haha.

– Flytande kväve går annars att köpa hos trädgårdshandlare. Sedan har jag även änder, de är bra för att de äter upp sniglarna.

 

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat i trädgården – 8 knep som gör underverk