Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>För hemmet>Skadedjur

Publicerad 10 maj 2018 12:25

Magiska tricket för att slippa mygg i sommar

Varma sommarkvällar är härligt, om det inte vore för myggen. Men med det här magiska tricket slipper du de små blodsugarna!

Varma sommarkvällar är härligt, om det inte vore för myggen. Men med det här magiska tricket slipper du de små blodsugarna!

1/2

Foto: GETTY IMAGES

<span>Torka kaffesump och lägg den på en bit folie och tänk på. Myggen gillar inte den starka doften och kommer lämna dig i fred.<br></span><span><br></span>

Torka kaffesump och lägg den på en bit folie och tänk på. Myggen gillar inte den starka doften och kommer lämna dig i fred.

2/2

Foto: Youtube

Varma sommarkvällar är härligt, om det inte vore för myggen.

De kan lätta förstöra den underbaraste av tillställningar och umgänge.

Men med det här magiska tricket slipper du de små blodsugarna!

Myggor suger. Bokstavligen. Världens härligaste sommarkväll utomhus kan bli totalt förstörd när de eländiga små djuren väljer att komma på besök. Utöver det finns både allergier och allvarliga virus (som zika) vilket kan överföras från myggen. Sedan är det inte heller gratis. Tillbringar du mycket tid utomhus kan det bli stora summor du tvingas lägga på myggmedel. För att inte tala om att det är giftiga kemikalier, som både tränger genom huden och är farliga att andas in.

LÄS OCKSÅ: Jens uppfinning tar kål på 100 mördarsniglar i minuten

Foto: GETTY IMAGES

Kaffesump mot mygg

Men det finns alternativa lösningar. Och det här är nog en av de bästa vi har sprungit på. Tro det eller ej, men tricket heter kaffesump! Enligt amerikanska miljöskyddsmyndighet EPA, ska just kaffesump/kaffepulver fungera som ett väldigt effektivt och naturligt insektsmedel, som inte bara kommer att hålla myggen, utan även getingar och bin, borta! Det är nämligen så att många insekter har ett väldigt bra luktsinne, och kaffepulver som luktar väldigt starkt när det brinner, gör dem galna, de hatar det.

LÄS OCKSÅ: Här är fler smarta sätt att bli av med mygg!

Gör så här:

1. Ta färsk kaffesump (färskt kaffe fungerar också) och lägg i en skål och täck med foliepapper. Låt skålen stå mörkt och svalt tills kaffesumpen torkat ordentligt.

2. Därefter kan du sätta ut kaffepulvret, antingen i en skål eller på en bit foliepapper, och tända på det som en rökelse.

3. Har du extremt mycket mygg kan du tillsätta färska lagerblad i kaffet och låta dem brinna ihop.

4. Är det blåsigt ute, eller ett väldigt stort område som du vill få myggfritt, rekommenderas flera skålar med kaffepulver utspridda på olika ställen.

5. Det är allt som behövs! Det är miljövänligt, billigt och du slipper använda kemikalier på dig själv och barnen.

Kolla in videon nedan så ser du enkelt hur det fungerar!

LÄS OCKSÅ: Superenkla knepet som skrämmer bort getingarna