Jens uppfinning tar kål på 100 mördarsniglar i minuten

Jens Reerslev tröttnade på att knipsa av mördarsniglarna med sekatör.

Och när de började klättra på väggarna fick han helt enkelt nog.

Nu har han uppfunnit den första snigelfångaren någonsin.

– Med min uppfinning kan man ta 100 sniglar i minuten, säger han.

I Eslöv bor en egenföretagare vid namn Jens Reerslev, 49, han gjorde som de flesta andra, plockade och knipsade mördarsniglar med en sekatör mest hela tiden. Han bor dessutom vid två åkrar och en skog så det var nästan ett heltidsgöra. När sniglarna sedan började klättra på husväggen och han inte kunde gå ut barfota längre fick han helt enkelt nog.

– Jag kollade av marknaden vad som fanns och upptäckte att inget vettigt verktyg fanns över huvudtaget, säger Jens. Så jag började själv testa mig fram och bygga olika varianter.

Foto: Facebook/Jens Reerslev

LÄS OCKSÅ: Pissenkla sättet att bli av med mördarsniglar

Perfekta snigelplockaren

Efter ungefär två år har han fått fram något som enligt honom själv är den perfekta snigelplockaren. Slugmaster som den heter består av ett skaft eller promenadkäpp där det längst ned sitter tre kvadratdecimeter stora plattor med vassa piggar på.

– Det är väldigt enkelt, man kan gå omkring och när man ser sniglar släpper man bara ned den på marken, det behövs ingen kraft och flera stycken fastnar samtidigt och dör. När sedan verktyget är fullt trycker man enkelt på knappen vid handtaget, en platta trycks ned och sniglarna lossnar, förslagsvis ned i en hink.

Beroende på storleken på sniglarna kan man enligt Jens plocka alltifrån åtta till 15 stycken åt gången. Som mest har han fått på 25 stycken, men det var i början på säsongen när de fortfarande var små.

– Det ska vara enkelt och gå snabbt, man ska inte behöva böja sig ned och det ska vara effektivt. Allt det uppnådde jag med min uppfinning. Man kan ta upp till 100 sniglar i minuten, dessutom slipper man slemgörat.

– När jag är nöjd tömmer jag allt från hinken i en påse och lägger i brännbart avfall. Det gör man som man vill, en del gräver ned dem. Vill man kan man låta någon eller några ligga kvar för att locka dit nya sniglar. De äter ju varandra.

LÄS OCKSÅ: 8 vanliga skadedjur i trädgården – så blir du av med dem

Säljer uppfinningen ”Slugmaster”

När Jens uppfann Slugmaster var tanken från början framför allt till sig själv men också vänner och bekanta. Men allteftersom det har spridit sig hör folk av sig och vill köpa. Och nu säljer han dem via sin hemsida för 500 kronor styck.

– Hur man än gör kommer sniglarna alltid tillbaka, man måste hålla efter hela tiden, säger Jens. Men eftersom detta går så snabbt och är mycket effektivt kan man hålla dem borta mycket lättare. Mitt nästa projekt blir att ta fram en uppsamlare där man kan lägga sniglarna.

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat i trädgården – 8 knep som gör underverk