1 av 4: Ovälkomna gäster i form av kryp och ohyra är inte kul. Kanske har du besvär med spindlar eller möss inomhus? Foto: Getty Images
2 av 4: Slå två flugor i en smäll. Drick en god och nyttig kopp pepparmynta-te och sedan låter du tepåsen skrämma de ovälkomna gästerna på flykt. Foto: Fotolia
3 av 4: Tänk att pepparmynta hatas så mycket av både möss och spindlar... Foto: Fotolia
4 av 4: Snart är spindlarna i ditt hem ett minne blott. Läs det magiska tricket! Foto: Fotolia

Håll spindlar och möss borta – med tepåsar!

Ovälkomna gäster i form av kryp och ohyra är inte kul.

Kanske har du besvär med spindlar eller möss inomhus?

Då har vi bästa tricket till dig – det enda du behöver är tepåsar!

Alla vill känna sig trygga och bekväma i sitt hem. Det gör man kanske inte om man har ovälkomna besökare i form av möss eller spindlar. För en del som har fobi kan det till och med vara så obehagligt att det blir riktigt problematiskt. 

 

LÄS OCKSÅ: Så tar sig silverfiskarna in i ditt hem

Pepparmynta-te mot möss och spindlar

Men, vi har lösningen, och den är enklare än du någonsin vågat hoppas på. Allt du behöver är tepåsar med pepparmynta-te!

Vad du gör är att koka en kopp med pepparmynta-te och därefter lämna tepåsen i rummet där spindlar och möss har blivit ett problem. Helst en i varje hörn. Och, du kan dricka upp teet först – för det det är bara påsen som behövs! 

Foto: Getty Images

Olja och kanel mot spindlar och möss

Har du inte eller vill inte brygga te kan du även använda essentiell olja med pepparmynta, det fungerar lika bra. Häll 10-15 droppar pepparmyntaolja i en sprayflaska med vatten och spraya längs med golvlisterna.

Förutom att det kommer hålla möss och spindlar borta kommer ditt hem att dofta alldeles fantastiskt. Mot spindlar kan du även använda kanel och citronolja. Lycka till!

Källa: Usefultipsforhome.com

 

LÄS OCKSÅ:

Därför ska du spara dina gamla tepåsar

Diskmedel oväntat bra till allt – 10 smarta knep

Snusket i ditt hem – experten om 5 värsta platserna